Zo kom je van de knoflookgeur aan je handen af

Deel met vrienden en familie

Knoflookgeur en knoflookhanden. We hebben er allemaal wel ervaring mee, maar hoe kom je van de knoflookgeur aan je handen af? Vandaag geef ik jullie wat tips!

Eindeloos veel liefde voor knoflook. Een gerecht zonder knoflook is bijna geen gerecht te noemen en er gaat dus bijna geen dag voorbij dat ik niet met een knoflookteen in mijn handen sta.

Maar die heerlijke knoflookgeur hoeft niet te lang aan mijn handen te blijven hangen.. Gelukkig heb ik daar een paar oplossingen voor!

1. Roestvrijstaal

Haal je handen even langs de RVS wasbak of kraan. Dan blijven namelijk de zwavelmoleculen en geurstoffen achter en zijn je handen er vanaf! Wil je een luxere oplossing, koop dan zo’n handig roestvrijstalen zeepje.

2. Baking Soda

Meng een eetlepel baking soda met een klein beetje water en roer totdat een papje ontstaat. Wrijf hier je handen goed mee in en laat een halve minuut intrekken. Spoel heel goed na met koud water. Baking soda zorgt ervoor dat de zuren in de knoflookgeur binden en de geur verdwijnt.

knoflookgeur aan handen

3. Verse peterselie

Peterselie is niet alleen goed tegen de knoflooksmaak in je mond, maar ook voor je handen. En dan vooral de takjes van de peterselie. Wrijf de takjes goed tussen je vingers.

4. Afspoelen met koud water

Direct na het snijden van de knoflook spoel je je handen af onder de koude kraan. Niet wrijven, alleen spoelen.

5. Voorkomen is beter dan genezen?

Je kunt natuurlijk voorkomen dat je vingers naar knoflook gaan ruiken. Je kunt handschoenen dragen of je vingers van tevoren insmeren met olie. Vraag jezelf echter wel af of dit wel de moeite waard is 🙂

Stinkende knoflook handen

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Handige tips! ik heb er zo een hekel aan haha. Door jou tips moest ik er ineens aan denken dat wij inderdaad vroeger thuis ook zo een rvs zeepje hadden.

    1. Ja wij ook! Een tijd lang waren ze super populair, volgens mij bijna gelijkt met de citroenzeepjes. Ken je die ook nog?

      1. Die kan ik mij dan niet herinneren. Ik krijg er wel gelijk een flashback door naar de gewichtjes voor aan het tafelkleed in de tuin hahaah

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close