Kerstmenu’s met recepten

Klassiek, vis of juist vlees? Wij hebben het voor je! Liever een vegetarisch Kerstmenu of zelfs een helemaal vegan menu? Ga je voor exotisch Thais of juist een stressloos Italiaans Kerstmenu? Zoek niet verder, wij hebben het allemaal voor je!

Waar het kan proberen we altijd tips te geven over welke gerechten je van tevoren kunt maken, zodat Kerst ook voor de kok gezellig blijft. Als je wilt kun je natuurlijk ook de recepten heel makkelijk verdelen, en je gasten allemaal wat laten voorbereiden.

Snel overzicht met alle Kerstmenu’s 2022

Klassiek menu met kalkoen

Klassiek Kerstmenu met kalkoen

Hou jij van de klassiekers? Dan zit je met dit menu helemaal goed. Eendenbitterbal vooraf, gevolgd door een rivierkreeftjes-cocktail, als klapstuk een heerlijke kalkoen (die niet droog is!) en we sluiten af met een heerlijke chocoladetaart met Amaretto! Klinkt ontzettend feestelijk, toch? Ga voor Klassiek, dan zit je vaak goed!

Kerstmenu met vis

vis kerstmenu

Zijn er visliefhebbers in huis? Dan moet je zeker ons menu voor echte visliefhebbers bekijken.

Vegetarisch Kerstmenu

Vegetarisch Kerstmenu

Een vegetarisch Kerstmenu zonder vlees of vis hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Ook zonder grote lappen vlees kun je heel goed een lekkere Kerst hebben.

Klik hier voor het Vegetarisch Kerstmenu (zonder vlees of vis)

Vegan Kerstmenu

Vegan Kerstmenu

Dit menu is heerlijk voor iedereen, of je nou zelf vegan bent, vegan gasten krijgt of het gewoon een keer wilt proberen.

Hier vind je ons Vegan Kerstmenu

Zwangerschapsproof Kerstmenu

zwangerschapsproof Kerstmenu

Zwanger zijn met Kerst is dubbel feest, maar het kan lastig zijn om een leuk en geschikt menu samen te stellen. De bekende recepten zitten vol met rauwe eieren, alcohol, niet doorbakken vlees en soorten vis die je van het Voedingscentrum niet mag eten als je zwanger bent. Gelukkig blijft er genoeg feestelijks over, zo is het toch feest voor iedereen!

Hier vind je ons Zwangerschapsproof menu

Koolhydraatarm Kerstmenu

Koolhydraatarm Kerstmenu

Niemand hoeft van mij koolhydraatarm te eten met Kerst, tenzij je arts of diëtist dit natuurlijk voorschrijft. Zelf vond ik het gewoon een leuke uitdaging om te kijken of het mogelijk is om een menu samen te stellen dat koolhydraatarm, maar toch ook feestelijk en lekker is. Volgens mij is dat prima gelukt!

Hier vind je ons Koolhydraatarme menu

Stressloos Italiaans Kerstmenu

Italiaans Kerstmenu

Zelf ben ik altijd al gek op een bepaald landen-thema voor een menu. De smaken passen goed bij elkaar en je kunt vaak bij dezelfde winkels terecht voor al je ingrediënten. Als er een land is waar ze weten wat lekker eten is, is dat Italië natuurlijk! Dit is een echt stressloos Italiaans Kerstmenu.

We gaan van de antipasti, naar de primi, gevolgd door de secondi en sluiten natuurlijk af met een heerlijke dolci! Bellissimo!

Je vindt het menu hier!

Thais Kerstmenu

Thais Kerstmenu

Ken je het inmiddels allemaal wel een beetje en wil je nou eens wat anders? Kijk dan zeker eens naar ons Thaise kerstmenu. Het hoofdgerecht is een Rode curry Beef Wellington, een echte Thaise twist op de klassieker.

Zit er iets tussen voor je?

We hopen je te inspireren met onze gevarieerde kerstmenu’s. Mocht je liever zelf aan de slag gaan, kijk dan ook eens op onze pagina met Kerstrecepten voor een feestelijk 2022 of in onze recepten index met al onze recepten.

Heb je een lekker menu of recept gevonden, pin deze dan bijvoorbeeld op Pinterest of deel hem via WhatsApp met je vrienden en familie.

Mocht je nog op zoek zijn naar cadeaus, kan ik je altijd een Instant Pot of kookboek aanraden of kijk bij onze andere cadeautips voor foodies.

Flying Foodie wenst je een hele fijne Kerst en alvast een gelukkig nieuwjaar!

Close
© Copyright Flying Foodie
Close