FF REVIEW: Vega met Shane

Deel met vrienden en familie

Met Vega met Shane, het vervolg op Koken met Shane, geeft Shane Kluivert (ja, de zoon van..) ons 40 stap-voor-stap recepten. Ik schrijf ons, maar eigenlijk zijn de recepten uitermate geschikt om te laten koken door kinderen. Vaak ‘s avonds geen zin om te koken? Geef je kids dit boek en ze nemen je het grootste gedeelte van het werk uit handen!
  Review vega met shane

Naast stap-voor-stap foto’s heeft elk recept aan het begin een foto van alle ingrediënten bij elkaar en aan het eind eentje van het eindresultaat. Dit allemaal vormgegeven op fel gekleurde achtergronden, zorgt voor een vrolijk en zeker niet kinderachtig geheel. Ik weet niet precies waarom, ik kan mijn vinger er namelijk niet precies op leggen, maar het geeft mij heel erg een Albert Heijn gevoel, maar zeker niet op een slechte manier.

Het boek is verdeeld in de hoofdstukken Soepen, Lunch, Snacks, Hoofdgerechten en Zoet.  Aan het begin van elk hoofdstuk zie je een foto van Shane zelf een een vijftal kleine voorbeeld foto’s van recepten die je in dat hoofdstuk zal terug vinden.

De gerechten variëren van een club sandwich tot vega fajita’s of een citroen gevuld met ijs. Alle ingrediënten zijn in de supermarkt te verkrijgen.

Shane is zelf geen vegetariër, maar een flexitariër, maar wat mij betreft maakt dat weinig uit bij het maken van een vega kookboek. De beroemde groente-god Ottolenghi is ook niet vega.

recept vega met shanekookboek shane kluivert

Vega met Shane in het kort

💰 Prijs: € 21,99
🌸 Bijzonderheden: kookboek voor kinderen, kidsproof kookboek
⭐ Moeilijkheidsgraad: makkelijk
🥦 Vegan friendly: nee
🌎 Waar te koop: bol.com en amazon.nl

Stap-voor-stap recepten

Hoewel de recepten zijn geschreven door een kind (Shane is inmiddels 12 jaar) en voor kinderen, zijn de gerechten niet bepaald kinderachtig. Je kunt met dit kookboek echt volwaardige maaltijden op tafel zetten, waar het hele gezin van kan smullen. Zeg nou eerlijk, van een caprese salade, zoete aardappelcurry en een bananen-chocoladecake wordt toch iedereen blij?

Recepten die mij erg aanspreken in Vega met Shane

  • Patatas bravas
  • Pasta arrabiata
  • Broodje gevuld met ei

VEga met shane

Om rekening mee te houden

In een enkel recept wordt de mandoline gebruikt. Het idee van een kind met een mandoline geeft mijn echt rillingen en gruwelijke visioenen, zelfs met het gebruik van de beschermkap. Net zoals trouwens het frituren met olie in een open wok op vuur en het aanmaken van de BBQ. Hoewel er in het voorwoord duidelijk wordt geschreven dat je hiermee moet oppassen en het frituren niet alleen moet doen, ken ik geen kind die een voorwoord leest. Bij de recepten zelf wordt helaas niet altijd vermeld of je het alleen kan maken of dat er begeleiding nodig is.

De eenvoud van de recepten maakt het aanlokkelijk en mogelijk voor kinderen om helemaal zelfstandig aan de slag te gaan, voor je het weet staan ze met een een mandoline of pan met olie in hun handen. Zelf zou ik er dus bij het geven van het boek nog een extra gesprekje aan vast knopen, afhankelijk van de leeftijd van het kind.

Recept shane

Conclusie

Vega met Shane is een leuk vega kookboek dat uitermate geschikt is voor kinderen om zelfstandig mee aan de slag te gaan. Hoewel geschreven en bedacht door een kind, zijn de recepten absoluut niet kinderachtig. Ook heel leuk om cadeau te doen aan een voetballiefhebber die met zijn zoon of dochter vaker de keuken in wil!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close