Griekse souvlaki met kippendijen

Deel met vrienden en familie

Souvlaki met kippendijen is misschien wel de Griekse keuken op haar best. Lekker sappig gegrild vlees op een spies. Het allerlekkerste zijn ze van een goede kolenbarbecue, maar je kunt ze ook heel prima maken in een grillpan.

Griekse souvlaki

Wie is er nou niet gek op de Griekse keuken? Heerlijke ovenschotels zoals moussaka en een flinke schep tzatziki maken ons altijd blij. Dan heb je natuurlijk ook nog de altijd lekkere Griekse salade en heb je feta saganaki al eens geprobeerd?

souvlaki kippendijen

Kippendijen of kipfilet?

Bij het Flying Foodie team zijn kippendijen absoluut favoriet. Ze hebben niet alleen meer smaak, ze worden ook niet zo snel taai, zoals dit bij kipfilet het geval is. Natuurlijk kun je bij dit gerecht ook prima voor kipfilet kiezen. Marineer de kip wel echt goed en let op dat je kip niet te gaar (en dus droog) wordt. Je wilt de kip dan echt net gaar hebben.

Griekse kip souvlaki

Kip souvlaki met tzatziki

Tzatziki is uiteraard de favoriete saus om je kip souvlaki mee te serveren. Het allerlekkerste maak je die zelf en het wordt nog beter als je de tzatziki al de avond van tevoren maakt, geloof me! Hier vind je het recept voor echte Griekse Tzatziki.

Voor de rest kun je de souvlaki serveren met patat en/of verse pita’s, en een simpele salade.

Griekse souvlaki met kippendijen

Souvlaki met kippendijen is misschien wel de Griekse keuken op haar best. Lekker sappig gegrild vlees op een spies. Het allerlekkerste zijn ze van een goede kolenbarbecue, maar je kunt ze ook heel prima maken in een grillpan.
Porties 12 spiesjes
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
marineren 2 uur
Totale tijd 2 uur 30 minuten

Kookgerei

  • 12 satéprikkers
  • grillpan, koekenpan of barbecue

Ingrediënten

  • 700-800 gram kippendijen
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel oregano
  • 0.5 theelepel rozemarijn
  • 0.5 theelepel zoete paprikapoeder
  • sap van 1 citroen
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Instructies

  • Snijd de kippendijen in reepjes.
  • Pers de teentjes knoflook en meng met de oregano, rozemarijn, paprikapoeder, het sap van een citroen, een zeer royale scheut olijfolie en een goede snuf zout tot een marinade.
    Te droog? Voeg dan wat meer olie toe!
  • Schep de marinade door de kip en laat dit minimaal 2 uur marineren. De hele nacht kan ook.
  • Prik op satéstokjes en bak in een pan, op de grill of op de barbecue, tot ze gaar zijn!
Auteur: Mariska
Gang: bbq, Hoofdgerecht
Keuken: Grieks
Trefwoord: bbq, griekse keuken, kip, kippendijen

Pin deze Griekse souvlaki met kippendijen!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Griekse souvlaki

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Kan ik de Griekse souvlaki ook in de oven bereiden en zo ja hoe?

    1. Mariska Author says:

      Hi Elly, dat moet zeker wel kunnen. Ik zou voor 15 minuten op 220 graden gaan en dan op de helft ze even omdraaien.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close