Kidsproof stranden Curaçao

Deel met vrienden en familie

Ben jij op zoek naar kidsproof stranden op Curaçao? Dan ben je hier aan het goede adres! Curaçao staat natuurlijk bekend om haar prachtige stranden met mooie, blauwe baaien. Maar welke van deze stranden zijn ideaal voor de kleintjes?

Kidsproof stranden Curacao prive

Kindvriendelijke stranden op Curaçao

Op Curaçao struikel je zowat over de mooie strandjes, je hebt echt voor ieder wat wils. Allemaal met een prachtig wit strand en een heerlijke blauwe zee, waar de Caribbean bekend om staan. Van sereen en kalm tot super georganiseerd, druk en feestelijk. Maar met een (klein) kindje heb je vaak wat meer eisen aan een strand, dan wit zand en een mooi gekleurde zee. Kindvriendelijke stranden moeten wat ons betreft aan het volgende voldoen:

  • Genoeg schaduwplekken
  • Rustig aflopend strand
  • Geen hoge golven of sterke stroming
  • Veilige en schone omgeving
  • Makkelijk bereikbaar

De leukste kidsproof stranden van Curaçao

Op bijna alle standen van Curaçao vind je in meer of mindere mate steentjes en stukjes koraal. Als volwassene heb je hier weinig last van, maar voor de kleintjes zijn waterschoentjes aan te raden. Zelf ben ik ontzettend fan van Slipstop schoentjes. Helpen niet alleen bij steentjes, maar beschermen de kleine voetjes ook tegen heet zand en uitglijden. Doordat ze helemaal dicht zijn, komt er ook geen zand in of kleine stukjes steen tussen.

Kidsproof stranden Curacao

Blaauw Baai – Blue Bay

De zee is zoals de naam al doet vermoeden bij deze baai prachtig blauw en door de vorm is de zee heerlijk kalm. Het strand is bezaaid met palmbomen die voor schaduw zorgen. De ruime baai heeft een restaurant en bar. Bij de bedjes vind je tafels met daarop een QR code, waarmee je heel makkelijk hapjes en drankjes bestelt, die zo bij je bedje worden bezorgd. Hoef jij je kleine spruit geen moment uit het oog te verliezen.

Zelf zou ik het onder de noemer ‘gezellig druk’ scharen. Wil je zeker zijn van aan goed plekje bij een palmboom, dan is het aan te raden voor half 11 aanwezig te zijn. Met een jetlag en een kind is dat waarschijnlijk geen probleem!

Blauw baai curacao
Blue Bay Curacao strand

Blauw Baai is onderdeel van het het Blue Bay Beach & Golf Resort. Toegang is voor de gasten en bewoners gratis, maar je kunt ook van deze kidsproof baai genieten als je hier niet verblijft, met een dagpas. Een dagpas kost rond de 15 NFL en daar zit de prijs van het gebruik van de bedjes al bij in. Je kunt goed en dichtbij het strand parkeren.

Wil je een heerlijke kidsproof strandvakantie en heb je voor de rest niet zoveel wensen, dan kan het lekker zijn om in Blaauw Baai zelf te verblijven. Let wel op, dat ligt op ongeveer 20 minuten rijden van Willemstad af, dus ga je graag naar hippe restaurants, dan moet je rekening houden met de reistijd.

kidsproof strand blauw baai curacao

Op Blauw Baai kun je trouwens ook trouwen met je voetjes in het strand (aanrader, weet ik uit ervaring). Het strand wordt hiervoor niet afgesloten, dus er is een kleine kans dat je een prachtig bruidspaar voorbij ziet komen, waar de kindjes hun ogen bij uit kunnen kijken!

Jan Thiel

Jan Thiel is echt een ‘love it or hate it’ locatie. Het is groot, druk, je vindt er bijna alleen maar Nederlanders en de strandbedjes staan heel dicht bij elkaar (met uitzondering rond Zest). De één houdt daarvan, de ander loopt er het liefst met een grote boog omheen. Jan Thiel is net als Blauw Baai erg populair bij gezinnen, dus er zullen genoeg Nederlandse speelmaatjes aanwezig zijn. Het strand is ontzettend netjes, schoon en goed onderhouden. Zeker eentje die op het lijstje met kidsproof stranden van Curaçao moet staan dus.

Het grootste gedeelte van het strand is kunstmatig aangelegd en je kunt de zee bereiken met trapjes. Er is maar een klein gedeelte waar het strand geleidelijk aan de zee in loopt, maar er is ook een stuk speciaal voor kinderen afgezet. Dit maakt het overzichtelijk en kindvriendelijk. Voor Papagayo heb je een zoutwater infinity pool, die heel rustig afloopt. Aan het einde van het zwembad heb je een rand waar je op kunt zitten, van daar kun je goed de zee zien en op de rotsen lopen vaak kleine krabbetjes.

Jan Thiel curacao
Jan Thiel infiniti pool
Jan Thiel Papagayo Beach kidsproof

Je hebt bij het strand meerdere restaurants zoals Papagayo, Zanzibar en Zest. Er is ook een ijswinkel, maar let wel op: die gaat pas om 12:00 uur open.

Entree kost je 6 NFL en bedjes zijn ook rond die prijs. Wil je een bedje met meer ruimte of zo’n heerlijke cabana, dan is reserveren zeer aan te raden.

Rond Jan Thiel heb je meerdere fijne accommodaties.

Playa Lagun

Playa Lagun is het tegenovergestelde van Jan Thiel. Het is klein, knus en je vindt er een leuke mix van locals en verschillende toeristen. De prachtige baai is omringd door hoge rotsen en op het strand lopen kippen vrolijk rond. Je kunt hier ook echt fantastisch snorkelen.

kidsproof strand curacao Playa Lagun
Playa Lagun Curacao kindvriendelijk strand
Playa Lagun streetart

Er zijn weinig voorzieningen, behalve een restaurant boven op de klif. Het is dus slim om zelf wat eten en drinken mee te nemen. Er is wel een toilet aanwezig beneden op het strand.

Toegang en parkeren is bij dit strand gratis, voor bedjes betaal je 7,50 NFL en voor een stoel 3,50 NFL. Bomen zorgen voor aangename plekjes in de schaduw. Elke dag komen rond 12:00 uur vissers met hun vangt binnen. De meeste zijn super vriendelijk en vinden het leuk om kindjes hun vissen te laten bewonderen.

Kippen Playa Lagun
restaurant Playa Lagun

Playa lagun is absoluut onze favoriet van het lijstje met kidsproof stranden op Curaçao!

Mambo Beach

Mambo Beach (officieel eigenlijk Sea Aquarium Beach) heeft een heerlijk rustig aflopend strand. De zee is afgeschermd door rotsen, waardoor je weinig last hebt van golven. Je vindt er verschillende tentjes, die aan je bedje bezorgen. Naast zon, zee en strand vind je op dit strand ook een aantal schommels, hangstoelen (bijvoorbeeld bij Rileks) en hier en daar een speeltoestel. Bij de strandtent Mambo hebben ze ook een zwembad.

Kidsproof stranden Curacao schommel Spencer
palmbomen lucht
Kidsproof stranden Curacao mambo beach

Op Mambo Beach heb je van alle stranden de meeste keuze uit verschillende soorten restaurants. Zowel direct aan het strand, als op de twee lagen ‘boulevard’, die direct aan het strand liggen. Naast restaurants vind je er ook een paar winkeltjes, waaronder een schattig kinderboetiekje.

In de vakanties, weekenden en na werktijd kan het druk worden op het strand, dat erg populair is onder studenten die veelal stage lopen op Curaçao.

Parkeren is gratis, maar voor zowel toegang tot het strand als de ligbedjes moet worden betaald. De boulevard met winkels en restaurants zijn wel gratis toegankelijk. Net als bij Jan Thiel: wil je de mooiste plekjes in het (semi) hoogseizoen, dan is reserveren aan te raden.

Accommodatie tip: LionsDive Beach Resort

Privé-strandjes Penstraat

Niet voor iedereen weggelegd, maar aan de Penstraat in Willemstad vind je een aantal hotels en appartementen met prachtige privé-strandjes:

Heerlijk rustig en allemaal afgebakend, zodat er geen hoge golven zijn. Ze hebben allemaal, naast de afgesloten baai, een zwembad. Voor het Avila Beach Hotel kun je een dagpas kopen, voor de andere twee niet.

Avila Beach Hotel is gewoon te boeken als hotel. De andere twee zijn een mix tussen mensen die er wonen en mensen die een appartement verhuren via bijvoorbeeld Airbnb.

En Cas Abou dan?

Cas Abou wordt ook regelmatig aangeraden als kidsproof strand op Curaçao. Hoewel wij bij Flying Foodie gek zijn op dit prachtige, brede witte zandstrand, voldoet het niet aan onze eisen voor een kidsproof strand. Waar het vroeger een vrij relaxt strand was, met doordeweeks een paar handjes vol mensen, is het tegenwoordig een stuk drukker. Omdat er maar weinig schaduwplekjes zijn, zijn die dan ook snel op.

Mocht je grotere kinderen hebben of een dagje oppas, dan is het strand zeker wel de moeite waard!

Kidsproof stranden Curaçao

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close