Zuid-Afrika – Mijn Overnachtingen

Deel met vrienden en familie

Vandaag deel ik alles over onze overnachtingen en accomodaties in Zuid-Afrika. Van adembenemende uitzichten tot onvergetelijke ervaringen met kleintjes; onze reis door Kaapstad en omgeving kende mooie hoogtepunten en enkele verrassingen.

Onze vakantie duurde ruim 3 weken lang en in die tijd trokken we (met onze huurauto) grofweg van Kaapstad naar Port Elizabeth. En als je Zuid-Afrika een beetje kent, wordt dat stuk onderaan de zuidwestelijke kust ook wel de ‘Garden Route’ genoemd. Hier en daar verlieten we de Garden Route wel, om wat meer van het binnenland te zien. Zo zijn we bijvoorbeeld in Paarl en Oudtshoorn geweest. Vandaag neem ik jullie mee langs onze mooiste, leukste en meest verrassende accomodaties!

Onze Zuid-Afrika verblijven

De volgende accomodaties zet ik voor jullie op een rij:

  • Onze eerste verblijf in Zuid-Afrika
  • Leukste voor kinderen
  • Mooiste verblijf
  • Viel stiekem tegen
  • Grootste verrassing
  • Beste locatie
  • Onze laatste overnachting in Zuid-Afrika

Onze eerste verblijf in Zuid-Afrika

We besluiten om niet meteen in Kaapstad zelf te verblijven, maar eerst naar het schiereiland aan de zuidkant van de stad te gaan, zodat we Kaap de Goede Hoop en de pinguïns op Boulder Beach kunnen bezoeken. Dit blijkt een gouden keuze geweest te zijn, want we beginnen onze vakantie heerlijk ontspannen. Onze Airbnb staat in Simon’s Town en ligt op steenworp afstand van de pinguïns. Het uitzicht over zee is wat mij overhaalde om te boeken en het stelde zeker niet teleur.

uitzicht Cottage simons town Zuid Afrika
inrichting Cottage simons town Zuid Afrika
uitzicht slaapkamer Cottage simons town Zuid Afrika

De schattige cottage is heerlijk ingericht. Duidelijk iemand die jaren bezig is geweest met het verzamelen van mooie spullen voor de inrichting. Kookspullen zijn er ook genoeg en dus hebben we zeker ook lekker gekookt. In de tuin zouden regelmatig bavianen spelen, maar helaas hebben wij ze niet gezien. Wel liepen er patrijzen door de tuin en hoorden we heel veel andere vogeltjes. Via een klein pad tussen de bomen, langs een klein “riviertje” (of slootje) komen we ook nog eens bij een zwembad. Echt een ideaal begin van onze vakantie en een perfecte uitvalsbasis om het gebied ten zuiden van Kaapstad te ontdekken. 

Wij verbleven er met twee volwassenen en één peuter en dit ging prima; het zou ook makkelijk met twee kinderen kunnen. 

Leukste voor kinderen

Zuid-Afrika is een ontzettend fijn land om te reizen met kinderen. Hazendal was als hotel echt een hoogtepunt voor onze bijna-kleuter. Aan alles is gedacht, en de kindjes worden echt in de watten gelegd. Bij aankomst lag er een brief van zijn ‘Wonderdal vriendjes’ voor hem klaar, samen met een klein cadeautje. Al het personeel spreekt kinderen aan met hun naam. Ze krijgen een eigen kinderbadjas en bij de turndown service krijgen zij in plaats van een chocolaatje, koekjes in de vorm van hun Wonderdal vriendjes. Ook in de spa kun je terecht voor kinderbehandelingen. Het kindermenu in het restaurant is zeer uitgebreid. Overal vind je spelletjes, zowel buiten als binnen, en in de screenroom vind je twee arcademachines. Het personeel maakt zelfs tijd om af en toe met ze te spelen.

hazendal ideaal voor kinderen in zuid afrika
zwembad hazendal kindvriendelijk hotel

Naast alle aandacht in het hotel heeft dit hotel dus ook Wonderdal: een speciale speelplek voor kinderen, waar ze kunnen leren en spelen. Vanaf 5 jaar mogen ze er zelfstandig in en kunnen de ouders bijvoorbeeld naar de wijnproeverij of naar de fantastische spa gaan. Is je kindje nog geen vijf, dan mag je er ook samen in. Ik zou dit alleen doen met kinderen die (bijna) vier zijn, anders is het waarschijnlijk nog te ingewikkeld voor ze.

hazendal kindervriendelijk hotel kaapstad
Wonderdal hazendal
wonderdal vrienden hazendal

Als volwassene is het ook een heerlijk hotel, je levert op geen enkel gebied in voor het plezier van je kindje. Het is geen ‘krijspaleis’ en het eten is fantastisch. Net als de bedden, de douches, de kunst die door het hele hotel hangt en ga zo maar door. Je hebt zeker niet het idee dat je in een kinderhotel zit. Vanaf Hazendal kun je de wijngebieden van Stellenbosch makkelijk bereiken. 

Mooiste verblijf

De foto’s spreken voor zich: onze Airbnb in Victoria Bay was echt prachtig. Een uitzicht om eindeloos naar te staren. Overal vogels, vlinders en nog meer dieren. Het huis grenst aan een riviertje dat heerlijk langs kabbelt en naast de vogels zorgt voor een ontspannend geluid. Je kunt je wel voorstellen dat dit, in combinatie met een heerlijk bed, ervoor heeft gezorgd dat we sliepen als roosjes. 

Mooiste airbnb zuid afrika
keuken Mooiste airbnb zuid afrika
bad Mooiste airbnb zuid afrika

Behalve mooi, was het huis ook nog eens ontzettend compleet. Aan alles is gedacht en mocht je nog wat missen, dan is de host ontzettend behulpzaam. We bleven hier twee nachten, maar ik had er makkelijk nog een nacht (of zelfs een paar) aan willen toevoegen. Het huis vind je in een afgeschermd park en op minder dan een minuut lopen heb je ook nog eens een strandje (uiteraard met braai!).

slaapkamer Mooiste airbnb zuid afrika
badkamer Mooiste airbnb zuid afrika

Viel stiekem tegen

In Kaapstad overnachten we in het Grand Daddy Boutique Hotel. Deze hebben super charmante airstreamers op het dak staan. Wij kiezen echter voor de grotere familiekamer, aangezien we met ze drieën zijn. In plaats van 1 grote familiekamer, waren het twee kamers die aan hetzelfde gangetje lagen. De deur naar deze (eigen) gang kon op slot, maar het licht op de gang kon niet uit. Omdat de deuren van de kamers zo zwaar zijn, kreeg onze 3-jarige deze niet zelf open. We hebben onze slaapkamerdeuren dus opengehouden met kussens, waardoor je wel het licht de hele nacht in je kamer had. Niet ideaal.

Ik denk dat het met grotere kinderen, of als je met z’n tweeën gaat, wel echt een leuk hotel is. Zeker als je in het laatste geval een camper op het dak boekt!

Grootste verrassing

Het meest verrast werden we in Oudtshoorn. Het stadje in super slaperig, maar wij verbleven een beetje daarbuiten, bij Old Mill Lodge. We hadden dit hotel gewoon uitgezocht als makkelijke tussenstop en blijven ook maar één nachtje. Het is ons goedkoopste verblijf en we denken: ach, we slapen er alleen en gaan de volgende ochtend toch weer weg. Het bleek een enorme leuke verrassing te zijn!

Old Mills lodge oudshoorn
struisvogels zuid afrika

Het hele gebied van het hotel is prachtig aangekleed, overal mooie bomen en bloemen en er zijn meerdere zwembaden. Op verschillende plekken vind je struisvogels, maar je komt ook ezels en herten tegen. Je kunt in het gebied goed wandelen en tot slot is er ook nog een flinke speeltuin naast het restaurant. Het ontbijt is een tikkie ouderwets, maar wel heel uitgebreid en het past er ook helemaal bij. Onze peuter kwam nog meerdere trampolines tegen, om even los te gaan.

Beste locatie

De ‘beste locatie’ kiezen uit al onze verblijven in Zuid-Afrika was geen makkelijke opgave. Er zaten zoveel toplocaties bij! Ik denk dat ik toch moet gaan voor Franschhoek Country Cottages. Dit lag in het rustige gedeelte van Franschhoek, met alle wijnhuizen op een klein stukje rijden. Hoogtepunt waren natuurlijk de zebra’s en impala’s in de tuin!

Onze laatste overnachting in Zuid-Afrika

We hadden deze reis bijna alles van tevoren geregeld, behalve ons laatste verblijf rond Kaapstad. We besloten het eerst te beleven, om daarna pas te boeken. We besluiten niet nog een keer in het centrum van Kaapstad te verblijven, maar terug te gaan naar onze favoriete buitenwijk, vlakbij Simon’s Town: Kalk Bay.

uitzicht kalk bay
kalk bay
Cottage kalk bay

Het huisje is super compleet, heeft twee slaap- en badkamers en een grote buitenruimte om heerlijk te ontspannen in het zonnetje. Onze cottage ligt perfect aan het begin van het stadje en alles ligt op loopafstand. Daarmee ook echt een kanshebber voor ‘beste locatie’, zeker omdat we de laatste dag geen huurauto meer hebben.

Pin onze tips voor overnachten in Zuid-Afrika

Deze tips niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close