Zuid-Afrikaanse Wijnhuizen Bezoeken met Kinderen

Deel met vrienden en familie

Het ontdekken van Zuid-Afrikaanse wijnhuizen met kinderen is niet alleen een genot voor ouders, maar ook een onvergetelijk avontuur voor de kleintjes. Ontdek hier hoe deze wijnhuizen, gelegen rond prachtige steden en dorpen zoals Kaapstad, Stellenbosch, Franschhoek en Riebeek-Kasteel, een geweldige ervaring bieden voor het hele gezin. Wij tippen vandaag een paar hele leuke plekjes!


We zetten een aantal van onze favorieren dus voor jou op een rijtje. Wijnhuizen die leuk zijn voor jou, maar ook aandacht hebben voor de kleintjes.

Zuid-Afrikaanse wijnhuizen bezoeken met kinderen

Voordat wij naar Zuid-Afrika op vakantie gingen, en voordat ik me goed had ingelezen, had ik niet het idee dat het leuk zou zijn om een wijnhuis te bezoeken met een kind. Wat zou daar immers te doen zijn voor ze? Maar ja, het voelde ook zonde om het gebied helemaal over te slaan, terwijl je een land bezoekt met allemaal prachtige en bekende wijnhuizen. Inmiddels ben ik helemaal om! Er zijn zoveel leuke estates om te bezoeken met kinderen en er is vaak heel veel leuks voor ze te doen. De sfeer in de meeste wijnhuizen is heel relaxed, absoluut niet stijf en ze vinden het juist heel gezellig als kinderen mee zijn. Ze krijgen ruimte om te spelen, er zijn speeltoestellen, en hebben soms zelf een ‘wine tasting’ speciaal voor kinderen. Alle hieronder genoemde wijnhuizen hebben speciale kindermenu’s.

Kringe Inni Bos Kloovenburg speeltuin bij wijnhuis is zuid afrika

De door ons genoemde wijnhuizen bevinden zich in Kaapstad, Stellenbosch, Franschhoek en Riebeek-Kasteel. Voor alle geldt dat om ze te bezoeken een huurauto zo goed als onmisbaar is. Wij boekten onze huurauto met succes via Sunny Cars.

Er hoeft geen entree betaald te worden om de wijnhuizen te bezoeken; alleen bij Block House betaal je een kleine parkeerfee. Naast de term ‘wijnhuis’ wordt er ook vaak gesproken over ‘vineyards’ en ‘estates’.

Kloovenburg

Kloovenburg was het eerste wijnhuis dat wij bezochten met onze kleine man en gaf ons meteen het vertrouwen om dit vaker met hem te doen. Naast het proefgedeelte heeft Kloovenburg het Kringe Inni Bos, een prachtige (speel)tuin met een restaurant. De pizza’s uit de houtoven zijn fantastisch en uiteraard kun je ook hun eigen wijn hier drinken. In de speeltuin vind je een leuke knipoog naar de wijn, zoals vliegtuigschommels die gemaakt zijn van oude wijnvaten. Daarnaast kunnen ze lekker klimmen, klauteren, met zand spelen en springen op de trampoline. Lekker even de energie eruit! Op gezette tijden kun je een tractorritje maken door de wijngaarden heen.

Moeder en zoon in speeltuin in Zuid Afrika
wijn fles met glazen
druivensap met bubbels kloovenburg

Naast wijn proeven, kun je samen met je kinderen genieten van een olijvenproeverij, waardoor het een fantastische ervaring wordt voor het hele gezin. Misschien niet geschikt voor elk kind, maar die van ons is gek op olijven en vond het prachtig.

Warwick Estate

Dit is denk ik mijn favoriete wijnhuis om te bezoeken met kinderen. De speeltuin is namelijk naast het terras en ook nog eens omringd door prachtige grote bomen. Kunnen de kindjes lekker in de schaduw spelen, terwijl jij een paar wijntjes test. Kindjes kunnen hier ook heerlijk met water spelen, dus op een warme dag is het slim om zwemkleding (of gewoon extra kleding) in te pakken.
Met speciale kinderboxen en verrassingen zoals bellenblaas, is dit de ideale locatie waar ouders ontspannen kunnen genieten, terwijl de kinderen zich vermaken.

Warwick estate
Warwick Estate
speeltuin bij wijnhuis in Zuid Afrika

Wij hebben onze picknick gewoon aan een picknicktafel gedaan, maar wil je in het gras zitten met een parasolletje is het verstandig om dit van tevoren te reserveren. Zelfs buiten het hoogseizoen om was alles al vol toen wij aankwamen.

picknick warwick met kinderen

Hazendal

Naast een leuk klimtoestel en meerdere hobbelpaardjes op de estate, heeft Hazendal het fantastische Wonderdal. Hier kunnen kinderen spelen en leren tegelijk. Vanaf 5 jaar mogen ze er zelfstandig in en kunnen de ouders bijvoorbeeld naar de wijnproeverij gaan. Is je kindje nog geen vijf, dan mag je ook samen naar binnen. Ik zou dit alleen doen met kinderen die (bijna) vier zijn, anders is het waarschijnlijk nog te ingewikkeld voor ze.

hazendal kindervriendelijk hotel kaapstad
Wonderdal hazendal

Mocht je de kans hebben om hier te overnachten met je kinderen, dan is dit echt een aanrader. Aan alles is gedacht en de kindjes worden echt in de watten gelegd. Bij aankomst lag er een brief van zijn Wonderdal vriendjes voor hem klaar en een klein cadeautje. Al het personeel spreekt ze aan met hun naam, ze krijgen een eigen kinderbadjas en bij de turn down service krijgen zij in plaats van een chocolaatje, een koekje in de vorm van hun Wonderdal vriendjes. Ook in de Spa kun je terecht voor kinderbehandelingen. Het kindermenu in het restaurant is zeer uitgebreid. Overal vind je spelletjes (zowel buiten, als binnen) en in de screenroom vind je twee arcade machines!

Spier

Spier Wijnhuis onderscheidt zich met een unieke kinderproeverij en een prachtige beeldentuin bij de ingang. Naast wijn proeven, kunnen gezinnen genieten van picknicken, speeltuinen en zelfs Segway-tours voor oudere kinderen. Ontdek de heerlijke wijnen en maak van je bezoek een gezinsavontuur om nooit te vergeten. Bij binnenkomst op het terrein hebben ze een prachtige beeldentuin, loop daar niet direct voorbij: ze maken namelijk geluid als je er twee handen langs houdt!

Spier bezoeken met kinderen
Spier wijnhuis
Kinder wijn proeverij Spier Zuid Afrika

Je kunt er daarnaast ook heerlijk picknicken en adelaars bekijken. Uiteraard is er ook een speeltuin en is er een kinderboerderij te vinden op de estate. De wijnen zijn hier trouwens ook fantastisch! Ik zou zeker de 21 Gables Chenin Blanc en -Pinotage proberen!

Blockhouse Kitchen

Eigenlijk heet het wijnhuis Constantia Uitsig Wine Estate, maar met kinderen wil je bij hun Blockhouse Kitchen restaurant zijn. Daar hebben ze namelijk een heerlijk terras met daaraan een leuk omheinde speeltuin. Met grotere kinderen kun je hier ook fietsen huren en los gaan op hun bike park. Volgens de website zijn kindjes vanaf 3 jaar welkom, maar ligt denk ik heel erg aan je kind. Die van ons gaat daar echt niet aan beginnen. Tot slot vind je op het terrein ook nog een Kristen’s Kick Ass Ice Cream. Met liefde handgemaakt ijs; ze maken hier alles zelf, tot aan de marshmallows, koekjes en honeycomb die in sommige smaken zit aan toe.

Speeltuin Zuid Afrika bij wijnhuis
Man met champagne in zuid afrika

In het weekend kan het handig zijn om te reserveren als je graag buiten wilt zitten. Mocht je (net als wij) na aankomst in Kaapstad eerst richting het zuiden gaan (Simons Town, Boulder Beach, Kalk Bay, Kaap De Goede Hoop), dan is dit een ideale tussenstop vanaf het vliegveld.

En Boschendal dan..?

Boschendal is een prachtig estate, dat zeker de moeite waard is om te bezoeken. Al is het alleen al om in hun farm shop wat eten te scoren voor een picknick of braai, en daarna een ijsje te eten. Hoewel ze ook een prachtige boomhut-speeltuin hebben, is deze niet heel erg geschikt voor peuters en ligt deze ook een beetje apart van de rest. Je kunt bij Boschendal ook paardrijden, maar dat is meer een losse activiteit, dan dat je daadwerkelijk een wijnhuis bezoekt met je kind. Gaat dus zeker langs, maar deze bezoek je meer voor jezelf, dan voor je kind!

Pin onze tips voor de leukste Zuid-Afrikaanse Wijnhuizen om te Bezoeken met Kinderen

Dit tips niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

De leukste Zuid-Afrikaanse Wijnhuizen Bezoeken met Kinderen

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close