FF weekoverzicht #6

Deel met vrienden en familie

Flying Foodie Weekoverzicht 6 portugal
Wat een heerlijke week! Op de helft ben ik er namelijk ‘stiekem’ tussenuit gepiept 😉 Nieuwsgierig waarheen?

Maandag
Voor jullie niet zo’n spannende dag. Ik werk namelijk de hele avond recepten uit voor het geheime project waar ik jullie in het vorige weekverslag over vertelde. Ik wil het nu allemaal afronden, zodat ik aan het einde van de week met een gerust hart weg kan gaan! 

Dinsdag
6-weekoverzicht
Deze keer heb ik het goede voornemen om mijn koffer niet op het laatste moment in te pakken. Helaas heb ik na het inpakken van mijn toilettas geen zin meer. Heel handig is het ook niet, want een deel van de spullen die in de toilettas zitten, heb ik nog nodig. Ben ik hier de enige in? Vast niet toch?

We fietsen met het mooie weer nog even langs STACH voor een lekker koekje.

Woensdag 
’s Avonds na het werk is het druk in huis. Nou ja, ik ben vooral druk; ik moet en wil vooral nog van alles. Tas inpakken, dingen uitzoeken, mails versturen, dingen checken, haren wassen, nagels lakken… lekker belangrijk allemaal. Uiteraard pak ik mijn koffers als laatste in, zoals gewoonlijk.

Donderdag
weekoverzicht-ff-6-lissabon

De dag begint bizar vroeg; de wekker gaat namelijk al om 5:00 uur. Geen prettige tijd om op te staan, maar het is voor het goede doel! We vliegen namelijk al vroeg naar Lissabon! Nadat we eindelijk onze huurauto hebben, vertrekken we naar de LXFactory om te lunchen en vergapen we ons daarna aan de sprookjesachtige kastelen in Sintra.

weekoverzicht-6-ff-cadaval

Voordeel van zo vroeg opstaan is dat de dag zo lekker lang duurt. Na het inchecken in ons huisje in Vila Nova, rijden we naar Cadaval om uit eten te gaan. Het uitzicht is prachtig! Overal druivenranken en perenbomen. Het eten is bizar goedkoop: 25 Euro voor 3 grote wijn, een water, twee hoofdgerechten, een salade, olijven en een mandje brood…

Vrijdag
ff-weekoverzicht-6-nazare

Vrijdag gaan we voor een rustige dag en besluiten het strand van Nazaré te gaan bekijken. Het strand is echt mooi, zeker voor Europa. Super breed, met mooi helder water en hoge golven. Het water is, hoe kan het ook anders met de Atlantische Oceaan,  ijs- en ijskoud. ‘s Avonds gaan we niet uit eten, maar BBQ-en we bij ons appartement. Al met al een ontspannen dagje.

Zaterdag
Weekverslag Lissabon a Cevicheria
Zaterdag gaan we een dagje naar Lissabon. We parkeren vlakbij het Benfica stadion en gaan van daar verder met de metro de stad in. Zoals wel vaker met steden, is het met de auto niet te doen; nergens een fatsoenlijke parkeerplek te vinden. Dit is dus een goed optie.

We genieten van een zesgangen tasting menu bij A Cevicheria. Een enorme aanrader! Hierover binnenkort meer :).

Zondag
Weekverslag 6 regen en zonneschijn

Weer tijd voor een strand dag! Deze keer gaan we naar São Martinho do Porto. Eenmaal bij het strand aangekomen is het super mistig en bewolkt :(. Het mag de pret niet drukken: we bouwen een fort met twee parasols tegen de wind. Eenmaal teruggekomen bij ons huisje, schijnt daar de zon weer volop…
Na het eten kijken we nog ‘Knock Knock’; een bizarre thriller met Keanu Reeves in de hoofdrol. Geen echte afrader, maar zeker ook geen aanrader. Een middelmatige film, maar prima voor zo’n avondje.

Het voelde raar om niet op city trip te gaan en eindeloos veel door de stad te dwalen. Maar dat was nou ook precies de bedoeling van deze vakantie: uitrusten. Met een city trip lukt mij dat nooit; ik heb dan geen rust in mijn kont. Ik heb super veel gerelaxt en geslapen op deze mini-vakantie en voel me weer helemaal opgeladen! Ik kan er weer even tegenaan, dus binnenkort verschijnen er weer vaker nieuwe blog posts!

Sowieso komt er een post online met leuke hotspots in Lissabon en als jullie het handig vinden ook een post met tips voor het huren van een auto in het buitenland. Let me know! Check ondertussen gerust mijn Instagram voor meer leuke foto’s 🙂 !

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Oooh ik dacht dat je heeeeel lang niet meer geblogd had maar ik volgde je gewoon nog helemaal niet via bloglovin!! Wat stom haha. Nou dus wel dus kom ik je stalken 😀

    Lissabon <3 Ziet er heerlijk uit!

    1. Mariska Author says:

      Ohh dan heb je flink wat gemist 🤓

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close