Flying Foodies 10 Food Confessions

Deel met vrienden en familie

10 Food Confessions beschuit met muisjes
Vandaag deel ik mijn 10 ‘food confessions’ met jullie. Een persoonlijke noot om de ‘chefkok’ achter Flying Foodie te leren kennen. Lees mee om erachter te komen welke rare dingen ik lekker vind, waar ik rillingen van krijg en welke rare gewoontes ik erop na houd!

Oké, daar gaan we dan! Ik ben benieuwd of een aantal jullie zal verrassen of juist niet.

10 Food Confessions

1. Als kind lustte ik geen slagroom. Heel moeilijk voor te stellen nu.

2. Met zalm heb ik een haat-liefde verhouding. Ik kan enorm genieten van zalm, ik heb zelfs een aantal recepten met zalm op mijn blog staan. Maar op andere momenten staat alleen het idee van het eten van zalm mij echt onwijs tegen!

A post shared by Maris ✈ (@flyingfoodie.nl) on

3. Pitjes of velletjes in mijn drinken vind ik echt niet te doen. Sinaasappelsap met vruchtvlees? No thank you. Alleen al bij het idee krijg ik rillingen.

4.Ik eet wel eens avocado met suiker. Zo lekker. Een huisgenoot in Kenia liet mij er kennis mee maken en het is veel lekkerder dan je waarschijnlijk zult denken. Probeer het gewoon eens: avocado met wat lichtbruine basterdsuiker.

5. Ik heb een zwak voor beschuit met muisjes. Ik eet het niet vaak, maar ik ben er gek op. Als er taart uitgedeeld wordt op kantoor kan ik deze regelmatig afslaan. Zodra ik te horen krijg dat iemand beschuit met muisjes uitdeelt, sta ik als eerste vooraan. Laatst ontdekte ik muisjes-spread in de supermarkt en ik kon het niet laten staan. Heerlijk is het, het zit tussen muisjes en gestampte muisjes in. Even later kreeg ik ook nog eens een pot opgestuurd! Wat een feest!

A post shared by Maris ✈ (@flyingfoodie.nl) on

6. Poké bowls bestel ik echt heel graag, om ze thuis te laten bezorgen. Terwijl ik ze gemakkelijk zelf en daarmee ook veel goedkoper kan maken.. oeps!

7. Bananen met bruine plekjes op de schil geven mij de kriebels. Ik eet ze dan ook echt niet, brrrrrr. Ik gebruik ze wel in pannenkoekjes en bananenbrood hoor ;). Als ik moet kiezen tussen het eten van een bruine banaan of het drinken van sap met vruchtvlees, ga ik voor het sap.

8.Ik geloof niet dat water met citroensap zorgt voor een betere spijsvertering.

9.Ik vind het echt stront irritant als restaurants onverwachts (a.k.a. het stond niet op de menukaart) aardbeien of aardbeiensaus bij een dessert of drankje gooien. Ik ben allergisch voor aardbeien en het zal je echt verbazen hoe vaak dit gebeurt. Meestal vraag ik het van tevoren en als het er dan niet bij zit, wordt er soms heel verbaasd gereageerd: ‘natuurlijk niet!’.

Vergeet ik het een keer te vragen, dan zit het er opeens wel bij. Als ik dan aangeef dat ik allergisch ben, wordt daar niet altijd even netjes op gereageerd. Sorry hoor, dat ik niet kan raden dat jullie aardbeiensaus bij jullie lemon tart en brownie smeren!

10. Als ik op reis ga, heb ik altijd een lijst van dingen die ik wil doen. Daar staan vaak restaurants, café’s, monumenten en andere attracties op. Als ik nog maar tijd heb voor 1 ding, dan wint het restaurant altijd van de overige opties. #sorrynotsorry

A post shared by Maris ✈ (@flyingfoodie.nl) on

Dit waren ze dan, ik kan er nog makkelijk 10 extra opschrijven, maar die bewaren we voor een andere keer.

Wat is jouw food confession? Heb jij rare gewoontes of maak je vreemde combinaties met eten?

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Leuk omte lezen, het is altijd grappig omte zien waar een ander helemaal gek op is of van gruwelt. Juist omdat het zo persoonlijk is!

  2. Wat een leuk artikel! Avocado met suiker, gekke combinatie maar ik word wel nieuwsgierig, misschien toch maar eens uitproberen. 😉 Een weetje over mij: ik lust geen boter, ik krijg al de rillingen als ik eraan denk. 😉

    1. Wat grappig! Gelukkig kan je boter vrij makkelijk vermijden. Of vind je het in gesmolten verwerkte vorm ook niet te doen?

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close