Persoonlijke update: Kiev, Disneyland en Hamburg in een maand

Deel met vrienden en familie

Champagne en Pretzels
Zo ga je nergens heen en zo bezoek je binnen een maand drie totaal verschillende plekken. Kiev, Disneyland en Hamburg zijn niet bepaald met elkaar te vergelijken. Ik vertel jullie er meer over in deze persoonlijke update!

Kiev

Voor mijn echte werk (bloggen doe ik er naast!) kreeg ik de kans om naar Kiev te gaan. Het werd een top reis. Werk-technisch sowieso (daar zal ik jullie niet mee lastig vallen), maar het was ook een mooie kans om de stad eens te bezoeken. Kiev stond nooit echt op mijn wensenlijstje, dus dit was een mooie gelegenheid.

FF Kiev centrum
Hoogtepunt was toch wel het bezoek aan de Landscape Alley; een park vol met mozaïekbeelden. Het is eigenlijk een kinderspeelpark, maar heel ‘Instagramwaardig’. Van het park loop je zo langs een van de mooiste kerken van de stad. Mocht je een liefhebber zijn van oude Trabant auto’s, dan kun je hier je ogen uit kijken. Ik moet wel eerlijk toegeven dat het mooie centrum van Kiev vrij klein is en dat er daarnaast heel veel, vrij deprimerende, Oostblok flats te vinden zijn. De lucht voelt niet zo schoon aan en de bevolking lijkt het niet erg breed te hebben.
Landscape Alley Kiev

Eten kun je er trouwens verbazingwekkend goed. Wie denkt dat ze in Oekraïne vooral aardappelen en doorgekookte groentes eten zit er naast. Nou ja, ze eten relatief veel aardappelen, maar daarnaast nog zoveel meer. Mijn favorieten zijn zeker forshmak (een soort haringsalade, maar dan veel milder dan wij gewend zijn), varenyky en Chicken Kiev.

Mijn restauranttips zijn Odessa (voor de Oekraïense keuken en vis), Sho (trendy Oekraïense keuken) en Star Burger, waar je handschoentjes krijgt om je sappige burgers mee te eten!

Disneyland Parijs

Net geland op Schiphol was het meteen weer tijd om de koffer leeg te halen en weer te vullen voor een lang weekend naar Disneyland! Na een paar uur rijden was het tijd voor een overnachting in een niet aan te raden hotel in de buurt van Lille. Het hele hotel rook zeer intens naar luchtverfrisser met sinaasappelgeur. Ook in de slaapkamer; geen prettige ervaring.

Lille en Parijs

Na een luxe start van de dag bij Meert in Lille (in het hotel ontbijten was echt geen optie!), was het nog maar een uurtje rijden naar Disneyland! Het werd een heerlijk weekend, maar ook een prijzig weekend. Boy, wat is Disney duur! Nog duurder dan ik had verwacht eigenlijk; in het steakhouse waren bijvoorbeeld de burgers 25 tot 30 euro!! Culinair gezien blijft het een pretpark, ook al bevindt het zich in Frankrijk.

Flying Foodie Disneyland Paris

De Hyperspace Mountain was absoluut mijn favoriete attractie, maar de Buzz Lightyear Laser Blast komt daar snel achteraan.

Mijn tips voor Disneyland? Reserveer je restaurants tijdig (voor Chez Rémy is dat zeker een aanrader), accepteer dat alles prijzig is en er overal rijen staan en je gaat een heerlijk weekend tegemoet.

Hamburg

18 april was ik alweer 9 jaar samen met Arthur en besloten we vrij last-minute om er samen met Pasen op uit te trekken. Na een vlugge scan van zowel het weer als vliegtickets kwamen we op Hamburg uit. Het werd een heerlijk zonnig en ontspannen weekend, gevuld met wandelingen door de stad, cocktails drinken in de zon op het strand en Hamburg-ers eten ;).

Flying Foodie Hamburg
Hamburg is een ideale citytrip stad in de buurt van Nederland. Een uitgebreide post met tips, hotspots en meer over Hamburg is al in de maak.

Het was een drukke, maar leuke maand. Voorlopig blijf ik thuis, tenminste.. dat denk ik. Je weet maar nooit natuurlijk! De laatste tijd heb ik veel inspiratie voor recepten met mijn favoriete ingrediënt: citroen.

Wil je meegenieten achter de schermen en foto’s kijken? Check dan zeker mijn Instagram!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close