Dit staat er altijd in mijn voorraadkast!

Deel met vrienden en familie

Dit is mijn voorraadkast. Hoewel niet heel groot, bevat het bijna onze hele voorraad aan eten en kruiden. Heel veel kruiden. Van buiten ziet het er altijd strak en netjes uit, maar de binnenkant is meestal een ander verhaal. De inhoud wisselt natuurlijk wel wat, maar vandaag vertel ik wat we altijd in huis hebben. De kruiden benoem ik niet, maar daar zal ik later een post aan wijden.

Aan het einde heb ik nog een tip om je voorraad op peil te houden en te zorgen dat dingen niet over datum gaan!

Loewy American kitchen voorraadkast blauw

Een vintage voorraadkast

Eerst nog even over de kast zelf: het is een echte vintage kast en komt uit de keuken van mijn schoonmoeder; een echte Loewy American kitchen. Ooit lieten ze de hele keuken in deze prachtige kleur blauw spuiten bij een auto-spuiterij. Toen ze ging verhuizen en de keuken achter liet, mochten wij deze kast hebben. Hij staat als een pronkstuk in het midden van de kamer op het stuk dat de woonkamer met de keuken verbindt.

Dit is de binnenkant, niet voor de show opgeruimd, maar gewoon zoals hij nu is. Op mijn eigen chaotische manier. Af en toe ruim ik hem helemaal weer op en dan wordt het langzaam weer deze georganiseerde chaos.

Voorraadkast Flying Foodie

Maar wat staat er altijd in?

Pindakaas
Wij hebben altijd pindakaas in huis en dan niet eens voor op brood, maar voor in sauzen. Meestal in pindasaus, maar het kan ook lekker zijn bij een curry of wokgerecht. Wel altijd de suikervrije versie van 100% pinda of de chili-lemongrass versie van de Pindakaaswinkel: die is echt subliem!

Rijst
Als fan van de Aziatische keuken is het natuurlijk logisch dat er altijd rijst in mijn voorraadkast staat en dan ook niet maar één soort. Uiteraard heb ik basmati rijst, maar nog lekkerder vind ik jasmijnrijst. Die ruikt echt heerlijk en wordt in de Thaise keuken gebruikt. Zodra dat op staat ruik je meteen dan we Thais gaan eten. Daarnaast heb ik ook nog bruine, rode en zwarte rijst en… (natuurlijk) risotto rijst!

Tegenwoordig heb ik ook altijd een aantal zakjes magnetronrijst staan. Voor die dagen dat ik geen tijd of geduld heb om rijst te koken (als ik bijvoorbeeld een ingevroren maaltijd opwarm), maar ook als ik een snelle nasi wil maken. Daar heb je namelijk afgekoelde rijst voor nodig.

Pasta
Lijkt me duidelijk. Ideaal als je een snelle maaltijd wilt maken. De soorten pasta wisselen nog wel eens af, maar er is altijd spaghetti. Verder heb ik ook een hele hoop aangebroken pakken staan waar geen tweepersoons portie meer in zit. Daar moet ik echt eens wat mee doen, gelukkig blijft droge pasta heel lang goed. 

Tomaten frito en gepelde tomaten
Absolute must voor een snelle pastasaus of voor in een stoofpot!

Bonen 
In ieder geval altijd kikkererwten en linzen. De laatste tijd haal ik ook vaak zwarte bonen in huis.

Kokosmelk

Voor curries, rendang en pindasaus natuurlijk. Ook makkelijk te gebruiken als vervanging van melk (eventueel wat dunner gemaakt met wat water).

Paneermeel
Voor het binden van gehaktballetjes, kroketjes of voor een knapperig laagje op een ovenschotel / lasagne. Dit is trouwens ook het product dat ik nooit in de supermarkt kan vinden. Iedere keer weer een zoektocht langs de schappen, om gek van te worden!

Maizena 
Om sauzen dikker te maken. De laatste tijd gebruik ik het vaak in combinatie met mijn Instant Pot.

Afbakbroodjes
Doordeweeks begin ik de dag standaard met yoghurt, maar in het weekend eten we graag brood. Aangezien we die dagen bijna altijd lekker lazy opstarten is het handig om al brood in huis te hebben.

Voorraad tip:
Iedereen kent het wel, je staat in de supermarkt en weet niet zeker of je nog iets in huis hebt. Wat doe je dan bijna altijd, je neemt het voor de zekerheid mee. Thuis aangekomen blijkt dat je het toch in huis hebt. Wat dan het beste is om te doen, is het product uit je voorraad te halen en te gebruiken en het nieuwe, aangekochte product in de kast te zetten! Zo blijft dat weer langer goed!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close