Weekly Highlights #7

Deel met vrienden en familie

Dagboek van Flying Foodie in Maleisië
Deze hele week bracht ik door in Maleisië. Je kunt dus wel raden waar de highlights over zullen gaan. Kijken jullie mee naar deze tropische editie van de weekly highlights?

Ik moet eerlijk toegeven dat ik me inmiddels zo heb overgegeven aan de vakantie (oeh foei, als travelblogger hoor je dat natuurlijk ‘reizen’ te noemen), dat ik moeite moet doen om te weten welke dag het is. Gelukkig zitten we met een flink tijdsverschil en kan ik deze post schrijven terwijl het in Nederland nog diep in de nacht is.

Romantisch George Town
Romantische George Town Penang

Na Kuala Lumpur begeven we ons richting het eiland Penang, waar we verblijven in het stadje George Town. Dat klinkt als een klein schattig Amerikaans dorpje, toch? Lekker kneuterig, net zoiets als Stars Hollow in Gilmore Girls. Niets is minder waar.

Van tevoren heb ik wisselende verhalen gehoord over het stadje. De een vond het ontzettend tegenvallen, de ander was juist heel positief. Ik hoor zelf inmiddels tot de laatste groep. Vooral het oude gedeelte van George Town vind ik heel charmant, vol met zijn oude koloniale huizen. Er hangt een fijne sfeer die moeilijk te beschrijven is. In het oude centrum is het in ieder geval veel gemoedelijker dan aan de drukke randen van de stad, met alle hoogbouw.

We ontdekken in George Town onwijs mooie street art, waar ik jullie binnenkort meer van laat zien.

Genieten van Pantai Cenang
Zonsondergang Cenang Beach

Dit strand op Langkawi is bij lange na niet zo mooi als dat van mijn lievelings eiland (Ko Lipe, Thailand), maar het is nog steeds heel erg mooi en fijn. Daarnaast is het heerlijk om even weg te zijn uit het stadse van Kuala Lumpur en George Town. Pantai Cenang is één van de weinige mooie stranden van Langkawi dat niet gekaapt is door de resorts en waar je dus vrij op kunt komen. De zee heeft een mooie groene kleur en is heerlijk warm. Zo warm dat je er zonder aarzelen helemaal kopje onder in kunt gaan. Op het strand kun je ‘s avond lekker chillen in een zitzak met een cocktail. Ja, ook dit is een uitstekende tropische bestemming om tot rust te komen!

Heerlijk zwemmen
Zwembad Langkawi Resort
Zolang als ik me kan herinneren ben ik gek op zwemmen. Als kind moest mijn moeder mij al regelmatig uit het zwembad trekken, omdat het nu toch echt tijd was om te gaan. Na twee nachten vrij goedkoop overnacht te hebben op Pantai Cenang, boeken we een paar nachtjes bij een resort met een zwembad. Dat het regent deert mij niet en ik plons heerlijk het zwembad in.

Vandaag is het alweer onze laatste dag in Langkawi. Vanmiddag varen we terug naar Penang, waar we nog één nacht verblijven, totdat we het vliegtuig pakken naar onze volgende bestemming.

Wat is jullie favoriete bezigheid op een tropische bestemming? En als je er nog nooit geweest bent, wat denk je dat het zou zijn?

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close