Zelf je kerstboom kappen op de Veluwe!

Deel met vrienden en familie

Kerstbomen Veluwe
Elk jaar mag je rond Kerst zelf een kerstboom kappen op de Veluwe. Het mooie is dat je hiermee ook nog eens de natuur een handje helpt. Ik leg je uit hoe dit werk!

Help de Veluwe, kap een dennenboom

Door een kerstboom te kappen op de Veluwe, help je de natuur een handje. De dennen verspreiden zich namelijk heel erg gemakkelijk, misschien een beetje te gemakkelijk. Als de bomen niet worden gekapt, zal de Veluwe langzaam dichtgroeien.

Een gratis kerstboom van de Veluwe

De kerstbomen op de Veluwe zijn gratis, je hoeft er niets extra voor te betalen. Alleen wil je op de locatie komen, dan moet je wel eerst entree betalen voor het park. Wij betaalden ongeveer negen Euro per persoon aan entree voor het park en een klein bedrag voor de auto. Voor dit bedrag mochten we per persoon een kerstboom meenemen. Helemaal gratis is de boom dus niet, maar je mag natuurlijk wel gewoon na het uitzoeken van je boom in het park blijven. (Hier vind je actuele toegangsprijzen).

Via de ingangen Hoenderloo, Otterlo of Schaarsbergen kun je de borden volgen naar de plekken waar de bomen gezaagd kunnen worden.

Kerstboom op de Veluwe

Zelf omgezaagde kerstboom van de Veluwe

Niet moeders mooiste, maar wel echte liefde

Eerlijkheid gebiedt mij wel te zeggen dat de bomen hier niet hetzelfde zijn als in het tuincentrum. Je zou zelfs kunnen zeggen dat het niet de mooiste bomen zijn. Ze worden dan ook niet gekweekt als kerstbomen; deze bomen groeien hier gewoon. Je moet flink zoeken voor een geschikte boom, maar dat is juist ook wel leuk.

Onze boom was lekker vol, maar super scheef. We zijn wel steeds meer van hem gaan houden!

Kerstboom kappen op de veluwe

Het viel mij op dat de naalden (die trouwens veel langer zijn dan de ‘standaard’ kerstboom) veel langer aan de boom bleven zitten dan bij mijn kerstbomen van voorgaande jaren. De boom blijft makkelijk een paar weken mooi staan!

Kleine tip: neem een groot laken mee waarin je je kerstboom kunt vervoeren! En vergeet je zaag niet!

Data voor 2018: 9, 10, 16 en 17 december van 10.00 tot 15.00 uur
In het eerste weekend (9 & 10 december) is er ook een gezellige Kerstmarkt.

Ga jij dit jaar je eigen kerstboom omzagen?

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Oooh wat ontzettend leuk is dit zeg! Zo jammer dat ik dat nog niet wist toen we nog in Arnhem woonden! We hadden wel onze vaste kerstbomenboerderij waar we elk jaar onze boom haalden, zelf uitgraven of zagen, dan begon kerst pas echt 🙂

    1. Dat klinkt ook heel leuk 😀

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close