1-Pans pasta met paddenstoelen en ricotta

Deel met vrienden en familie

1 pans pasta met en zongedroogde tomaten
1-pans pasta met paddenstoelen en ricotta is misschien wel het ultieme luie recept van het moment. Binnen een half uur staat er een romige pasta voor je neus en heb je slechts één pan vies gemaakt. Als je een beetje snel een uitje kunt snipperen ben je misschien wel in 15 minuten klaar.

Je zou voor deze pasta, net zoals mijn vorige 1-pans pasta, gewoon alle ingrediënten tegelijk in de pan kunnen gooien. Zelf vind ik het in dit geval toch lekkerder om even het uitje te fruiten met de half-zongedroogde tomaatjes. Zoveel extra werk is dat ook weer niet, toch?

eenpans pasta met en zongedroogde tomaten

Ingrediënten 1-pans pasta met paddenstoelen en ricotta

Ruime portie voor twee personen

1 potje half-zongedroogde tomaatjes
1 kleine ui
1 teentje knoflook
200 – 250 g paddenstoelen
200 g fusilli
400 ml water
1 blokje bouillon
100 g ricotta
1 klein bosje basilicum
Parmezaanse kaas

Benodigdheden 1-pans pasta met paddenstoelen en ricotta

  1. Giet de olie van de tomaatjes af en laat ze even uitlekken. Snipper ondertussen een ui en pers het knoflookteentje uit. Borstel waar nodig de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakken en reepjes.
  2. Fruit in een ruime pan het gesnipperde uitje met de half-zongedroogde tomaatjes. Extra olie toevoegen is niet nodig, er zal nog genoeg aan de tomaatjes zitten.
  3. Voeg de paddenstoelen toe en roer goed door; laat het een minuutje meebakken.
  4. Voeg fusilli, water en het bouillonblokje toe. Roer goed door en breng aan de kook. Draai het vuur vervolgens lager, zodat het nog net pruttelt.
  5. Laat het geheel pruttelen, tot vrijwel al het vocht verdampt is en de pasta ‘al dente’ gaar is. Dit zal ongeveer 8 tot 10 minuten in beslag nemen. Roer wel regelmatig door om te voorkomen dat de pasta aan de bodem plakt. Is de pasta nog niet gaar, maar het water op? Voeg dan een klein beetje extra water toe.
  6. Pasta goed? Zet het vuur uit en roer de ricotta en basilicumblaadjes er doorheen. Schep de pasta op borden en rasp er tenslotte nog wat verse Parmezaanse kaas overheen.

Eet smakelijk! Wat is jouw favoriete pasta?

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Ziet er heerlijk uit, hier hou ik ook echt van!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close