10 populairste Instant Pot recepten 2023

Deel met vrienden en familie

De Instant Pot: ik ben er gek op, en jullie ook! Vandaag deel ik de populairste Instant Pot recepten van 2023. Nieuwsgierig?

Elk jaar publiceer ik kort na de jaarwisseling twee lijsten: een lijst met de meest populaire recepten en mijn persoonlijke top 10 nieuwe recepten. Dit jaar moest er zeker ook een Instant Pot versie van beide lijsten komen. Eerder verscheen al de lijst met mijn eigen favoriete Instant Pot recepten, en vandaag is het de beurt aan jullie lijst.

Deze lijst bevat de gerechten die jullie dit jaar het meest hebben klaargemaakt. Niet alleen zijn hier de recepten opgenomen die in 2023 zijn geïntroduceerd, maar ook enkele die al eerder in de schijnwerpers hebben gestaan. Sommige gerechten behouden simpelweg hun populariteit (en dat is helemaal verdiend!). 

Je vindt in deze lijst alleen recepten die gratis online zijn verschenen en voor iedereen beschikbaar zijn, en geen recepten uit mijn kookboek “Flying Foodie’s Multicooker Kookboek“. Het boek was razend populair (we zijn nu al aan het kijken naar de 3e druk!!), maar daarvan valt niet na te gaan welke recepten het populairst zijn. 

10. Hele Kip uit de Instant Pot

Hele kip uit de Instant Pot
Hele kip uit de Instant Pot
Maak in een handomdraai een heerlijke hele kip uit de Instant Pot, Crockpot Express of andere multicooker. Met kruiden en specerijen kun je eindeloos variëren en iedere keer weer een andere kip op tafel zetten!
Check out this recipe

9. Pasta koken in de multicooker

Pasta koken in de multicooker
Kun je ook pasta koken in de multicooker? Jazeker! Met je multicooker bereid je heel eenvoudig alle soorten pasta. Wij helpen je vandaag met wat tips voor de juiste verhoudingen. Het maak niet uit welke multicooker je hebt. Of het nou een Instant Pot, Crockpot Express, Ninja of een andere pan met hogedruk is: ze kunnen het allemaal en jij dus ook!
Check out this recipe
Pasta koken in de multicooker

8. Instant Pot Rendang

Instant Pot Rendang
Instant Pot Rendang (lekker snel!)
Instant Pot Rendang is ontzettend lekker en ook nog eens super snel klaar. Waar je normaal gesproken uren aan het roeren bent in een pan met vlees en kokosmelk, ben je nu binnen een uur klaar. Zo kun je nog eens een rijsttafel bereiden!
Check out this recipe

7. Instant Pot Butter Chicken

Indiase Butter chicken recept
Instant Pot Butter chicken
Instant Pot butter chicken is Boterzachte kip in een rijke kruidige saus, die ook nog eens snel op tafel staat... wie wilt dat nou niet? Met dit recept en het gebruik van de Instant Pot is dit in een handomdraai geregeld!
Check out this recipe

6. Instant Pot Kippensoep

Instant pot Kippensoep
Instant Pot Kippensoep
Zin in heerlijke kippensoep, maar dan in een fractie van de tijd? Ga dan voor deze Instant Pot Kippensoep. Na het fruiten van de ui en knoflook, stel je de pot in op 20 minuten, maar smaakt je soep alsof hij uren heeft op gestaan!
Check out this recipe

5. Instant Pot Zuurkool

Instant Pot Zuurkool Stamppot
Instant Pot Zuurkool stamppot
Instant Pot Zuurkool stamppot is helemaal niet zo'n gek idee. Alles in de pot en je hebt er geen om kijken meer naar. Je kunt het zelfs van tevoren klaar zetten. Dit recept is voor twee tot drie personen, maar je maakt in dezelfde tijd ook voor een groter gezelschap. Je bent alleen iets meer tijd kwijt met het schillen van de aardappelen.
Check out this recipe

4. Instant Pot Bolognesesaus

Instant Pot bolognese saus recept
Instant Pot Bolognesesaus
Instant Pot Bolognesesaus, is de bekende bolognesesaus, maar met de hulp van hogedruk staat deze saus binnen een uur op tafel. Een rijke saus, vol met smaak, die proeft alsof een omaatje uren achter het fornuis heeft gestaan om de saus zacht te laten pruttelen. Maak meteen een grote hoeveelheid, zodat je er meerdere dagen van kunt genieten!
Check out this recipe

3. Instant Pot Sticky Chicken

Instant Pot Sticky Chicken
Instant Pot Sticky Chicken
Super snel sticky chicken met de Instant Pot. Dit recept is sowieso een succes, bij groot EN klein!
Check out this recipe

2. Hutspot uit de multicooker

Recept Hutspot uit de instant pot
Hutspot uit de Multicooker (Instant Pot/ Crockpot Express)
Hutspot uit de multicooker is een klassiek recept, maar dan op een moderne manier bereid. Alles in je Instant Pot, stel hem in op 6 minuten hogedruk en je hebt er tot het piept dat het klaar is geen omkijken meer naar! Zelfs de worst kan er direct bij.
Check out this recipe

En de winnaar dit jaar is….. Supersnel stoofvlees!! 

Supersnel stoofvlees
Supersnel stoofvlees uit de Instant Pot!
Supersnel stoofvlees uit de Instant Pot is makkelijk binnen een uur klaar. Zo kun je nog eens last-minute besluiten om stoofvlees te eten, zonder in te leveren op smaak.
Check out this recipe

 

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Je boek gekocht erg leuk👍🙏

    1. Mariska Author says:

      Leuk om te lezen Alie 😄 dankjewel 🙏🏼

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close