10 populairste recepten van 2022

Deel met vrienden en familie

De populairste recepten van 2022! – Nu 2022 voorbij is kunnen we de statistieken bekijken en onze top 10 populairste recepten van dit jaar met jullie delen! Welke recepten werden er in 2022 het meest bekeken en daarmee waarschijnlijk ook het meest gemaakt? Het is een heerlijke gevarieerde lijst geworden en er staan zeker een paar verrassingen tussen!

Nieuwsgierig naar de eerdere jaaroverzichten? Het is inmiddels een Flying Foodie nieuwjaarstraditie geworden en we hebben ook een overzicht van 201420152016, 2017, 2019, 2020 en 2021. Wat er in 2018 gebeurd is, weten wij ook niet 😉

In dit lijstje vind je de recepten die jullie het vaakst hebben gemaakt dit jaar, dit zijn niet alleen recepten die in 2022 zijn uitgekomen, maar ook van (ver) daarvoor. Sommige recepten blijven gewoon populair (en terecht!)

De 10 populairste recepten van 2022

We tellen terug van 10 naar 1.

10. Fantastische paddenstoelen pasta met room

romige paddenstoelen pasta recept
Fantastische Paddenstoelen Pasta met room
Paddenstoelen pasta met room is al een ontzettend lekker gerecht, maar met een paar tips maak je deze pasta helemaal fantastisch en ook nog eens razendsnel klaar. Dit recept is ook heel makkelijk lactosevrij en vegan te maken!
Ga naar het recept

9. Sticky Indonesische Aubergine

Terong Blado Indo Aubergine recept
Sticky Indonesische Aubergine (Terong Blado)
Sticky Indonesische Aubergine (Terong Blado of Balado) combineert heerlijke hartig gebakken stukken aubergine met een sweet en sticky ketjap saus. Lekker met rijst of bijvoorbeeld nasi kuning.
Ga naar het recept

8. Bruine Bonen met Rijst

Surinaamse bruine bonen met rijst
Surinaamse bruine bonen met rijst
Er bestaat bijna geen makkelijker Surinaams recept dan bruine bonen met rijst. Rijst koken, bruine bonen laten pruttelen met smaakmakers en je bent zo goed als klaar. Weinig afwas, zeker als je cheat met magnetronrijst. Heerlijk no-nonsense comfort food, waar je met het hele gezin van kunt genieten.
Ga naar het recept

7. Luie Spinazie Zalm Fritatta

Luie Spinazie Zalm Frittata post
Luie Spinazie Zalm Frittata
Trek in een heerlijke koolhydraatarme spinazie zalm frittata die ook nog eens goed vult? Dan zit je met dit recept voor een Luie Spinazie Zalm Frittata helemaal goed.
Ga naar het recept

6. Tiramisu zonder alcoholen eieren

Recept Tiramisu zonder alcohol en eieren
Tiramisu zonder alcohol of eieren
Een super simpel recept voor tiramisu, zonder alcohol en eieren, maar die natuurlijk nog steeds heel erg lekker smaakt. Een ideaal dessert!
Ga naar het recept

5. Snelle jus zonder vlees EN zonder zakjes

vegetarische jus zonder vlees
Jus zonder vlees en zonder zakjes
Jus zonder vlees en zonder zakjes, het lijkt bijna onmogelijk. Voor traditionele jus moet je namelijk altijd vlees braden of een zakje met poeder open trekken. Toch kun je gemakkelijk een vegetarische jus maken met ingrediënten die je waarschijnlijk gewoon al in huis hebt!
Ga naar het recept

4. Gevulde kipfilet met Boursin

Kipfilet gevuld met boursin en omwikkeld met spek
Gevulde kipfilet met Boursin en spek
Gevulde kipfilet met Boursin en spek uit de oven is absoluut één van mijn favoriete gerechten. Een lekker ziltig en sappig kippenborstje, waar je bijna niets voor hoeft te doen. Insnijden, volproppen, omwikkelen en de oven in smijten!
Ga naar het recept

3. Gegrilde paprika risotto met burrata

Gegrilde paprika risotto met burrata
Gegrilde paprika risotto met burrata
Voor deze gegrilde paprika risotto met burrata mag je mij ’s nachts wakker maken. Neem de tijd om echt van dit gerecht te genieten. De burrata maakt de risotto hemels romig en de paprika houdt het fris.
Ga naar het recept

2. Bobotie

wereldgerecht Bobotie zonder pakjes en zakjes
Zuid-Afrikaanse Boboti (authentiek recept)
Bobotie is een heerlijke Zuid-Afrikaanse ovenschotel met gehakt, rozijnen en een soort kerriesaus. Het geheel wordt afgetopt met een eimengsel, dat ervoor zorgt dat de bovenkant iets weg heeft van custard. En met dit recept maak je het nu heel makkelijk zelf, zonder pakjes en zakjes.
Ga naar het recept

1. Patatas Bravas

Spaanse patatas bravas recept
Authentieke Patatas Bravas
Patatas Bravas is een heerlijk Spaans aardappelgerecht. Knapperig gebakken aardappel met een heerlijke, pittige rode saus. Simpel te maken, maar bomvol smaak. Niet zo gek dus dat het één van de populairste Spaanse tapas gerechten is. Ontstaan in de Spaanse hoofdstad Madrid, maar inmiddels bekend en geserveerd over de hele wereld.
Ga naar het recept

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close