10 populairste recepten van 2023

Deel met vrienden en familie

De populairste recepten van 2023! – Nu we afscheid hebben genomen van 2023, werpen we een blik op de statistieken en delen we graag onze top 10 meest geliefde recepten van het afgelopen jaar met jullie! Welke recepten werden het vaakst bekeken en hoogstwaarschijnlijk ook het meest bereid? Het is een heerlijk gevarieerde lijst geworden, met enkele aangename verrassingen!

Nieuwsgierig naar de eerdere jaaroverzichten? Het is inmiddels een Flying Foodie nieuwjaarstraditie geworden en we hebben ook een overzicht van 201420152016, 2017, 2019, 2020, 2021 en 2022. Ja, inderdaad 2018 mist inderdaad. Geen idee wat daar gebeurd is.

In deze opsomming vind je de recepten die jullie dit jaar het vaakst hebben bereid. Het betreft niet alleen recepten die in 2023 zijn geïntroduceerd, maar ook enkele echte Flying Foodie klassiekers. Sommige recepten behouden gewoon hun populariteit (en dat is volkomen terecht!).

De 10 populairste recepten van 2023

We tellen terug van 10 naar 1.

10. Simpele Tteokbokki

De liefde voor de Koreaanse Keuken groeit in Nederland, dit jaar staat er voor het eerst eentje in de top 10. Als je het nog niet kent, zeker de proberen waard. En als je niet van pittig houdt, dit jaar maakte ik ook een niet-pittige versie: Bulgogi Tteokbokki

Tteokbokki
Simpele Tteokbokki
Tteokbokki is een heerlijk Koreaans streetfood gerecht, dat je ook makkelijk zelf thuis kunt maken. De combinatie van vrij neutrale, lekkere chewy rijstcakes, met een smaakvolle Koreaanse saus is echt fantastisch. Een beetje pittig of loeiheet, dat maak je natuurlijk lekker zelf uit! Dit recept geeft een goede basisversie, die je naar smaak kunt uitbreiden.
Check out this recipe

9. Tiramisu, zonder alcohol en eieren

De alcoholvrije en zwangerschaps-proof versie van de Italiaanse klassieker blijft populair. Ik snap wel waarom.

Recept Tiramisu zonder alcohol en eieren
Tiramisu zonder alcohol of eieren
Een super simpel recept voor tiramisu, zonder alcohol en eieren, maar die natuurlijk nog steeds heel erg lekker smaakt. Een ideaal dessert!
Check out this recipe

8. Klassieke Aardappelsalade

Een klassieker die altijd kan.

aardappelsalade recept vegetarisch
Klassieke aardappelsalade
Aardappelsalade is een ideaal bijgerecht, het kan bijna overal wel bij, toch? Onze klassieke aardappelsalade is vegetarisch en heeft een simpele saus op basis van mayonaise en yoghurt. Bieslook en kleine augurkjes zorgen voor wat frisheid.
Check out this recipe

7. Gevulde kipfilet met Boursin en spek uit de oven

Een favoriet uit mijn studententijd en nu al jaren heel erg populair bij jullie! Simpel en heerlijk.

Kipfilet gevuld met boursin en omwikkeld met spek
Gevulde kipfilet met Boursin en spek
Gevulde kipfilet met Boursin en spek uit de oven is absoluut één van mijn favoriete gerechten. Een lekker ziltig en sappig kippenborstje, waar je bijna niets voor hoeft te doen. Insnijden, volproppen, omwikkelen en de oven in smijten!
Check out this recipe

6. Gegrilde Paprika Risotto met Burrata

Voor deze gegrilde paprika risotto met burrata mag je mij ‘s nachts wakker maken en ik ben zo te zien niet de enige! 

Gegrilde paprika risotto met burrata
Gegrilde paprika risotto met burrata
Voor deze gegrilde paprika risotto met burrata mag je mij ’s nachts wakker maken. Neem de tijd om echt van dit gerecht te genieten. De burrata maakt de risotto hemels romig en de paprika houdt het fris.
Check out this recipe

5. Terong Blado

Oftewel Sticky Indonesische Aubergine. Niet alleen populair bij jullie, maar zelf kan ik hier ook heel erg van genieten. 

Terong Blado Indo Aubergine recept
Sticky Indonesische Aubergine (Terong Blado)
Sticky Indonesische Aubergine (Terong Blado of Balado) combineert heerlijke hartig gebakken stukken aubergine met een sweet en sticky ketjap saus. Lekker met rijst of bijvoorbeeld nasi kuning.
Check out this recipe

4. Klassiek gevulde eieren

Deze doen het altijd goed, maar tijdens de feestdagen gingen jullie hier massaal mee aan de slag. Ik kreeg zelf ook weer helemaal zin om gevulde eitjes te maken, of nou ja, vooral om ze te eten.

Gevulde eieren recept
Klassieke gevulde eieren
Met dit simpele klassieke recept maak je ouderwets lekkere gevulde eieren.
Check out this recipe

3. Appelplaatkoek

Deze kwam pas deze herfst online, maar nu al in de top 3! Razend populair dus. Wat mij betreft terecht, deze koek is zo ontzettend lekker en je maakt er makkelijk een flink aantal. Kun je lekker uitdelen!

appelplaatkoek met havermout
Appelplaatkoek
Deze heerlijke Appelplaatkoek wil je vandaag nog in je oven schuiven. Het is weer die tijd van het jaar waarin de herfstkleuren zich laten zien, en de geur van versgebakken lekkernijen de keuken vult. Bij Flying Foodie houden we ervan om een twist te geven aan traditionele recepten, en deze appelplaatkoek is geen uitzondering. Of je nu een ervaren thuisbakker bent of gewoon zin hebt om iets lekkers te proberen, dit recept zal je zeker aanspreken!
Check out this recipe

2. Patatas Bravas

Knapperig gebakken aardappel, met een heerlijke, pittige rode saus. Simpel te maken, maar bomvol smaak. Niet zo gek dus, dat het één van de populairste Spaanse tapas gerechten is.

Spaanse patatas bravas recept
Authentieke Patatas Bravas
Patatas Bravas is een heerlijk Spaans aardappelgerecht. Knapperig gebakken aardappel met een heerlijke, pittige rode saus. Simpel te maken, maar bomvol smaak. Niet zo gek dus dat het één van de populairste Spaanse tapas gerechten is. Ontstaan in de Spaanse hoofdstad Madrid, maar inmiddels bekend en geserveerd over de hele wereld.
Check out this recipe

En de winnaar op nr. 1 is: Zuid-Afrikaanse Bobotie

En de winnaar dit jaar is de Bobotie! Wat goed om te zien dat deze zo massaal zelf door jullie wordt gemaakt. Geen pakje of zakje bij nodig!

wereldgerecht Bobotie zonder pakjes en zakjes
Zuid-Afrikaanse Boboti (authentiek recept)
Bobotie is een heerlijke Zuid-Afrikaanse ovenschotel met gehakt, rozijnen en een soort kerriesaus. Het geheel wordt afgetopt met een eimengsel, dat ervoor zorgt dat de bovenkant iets weg heeft van custard. En met dit recept maak je het nu heel makkelijk zelf, zonder pakjes en zakjes.
Check out this recipe

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close