10x Lekker koolhydraatarm ontbijt

Deel met vrienden en familie

Wil je jouw dag niet met koolhydraten beginnen, dan zijn er genoeg andere opties. Wij hebben de lekkerste 10 koolhydraatarme ontbijt opties voor je verzameld!

Koolhydraatarme pannenkoekjes

Koolhydraatarme pannenkoekjes met banaan en e
Maak van je koolhydraatarme ontbijt een klein feestje met deze pannenkoeken. Simpel te maken en je hoeft er geen bijzondere ingrediënten voor te kopen.

Kwark

Gezond ontbijten met kwark appel kaneel
Kwark en yoghurt kennen we allemaal natuurlijk wel. Met een paar kleine toevoegingen maak je het een stuk lekkerder. Het perfecte snelle koolhydraatarme ontbijt!

Kwarkbroodjes

kwarkbroodjes met gedroogde vijgen
Kwarkbroodjes, een simpel te maken recept met bijvoorbeeld gedroogde vijgen. Lekker op zichzelf, maar ook heel goed te doen met een beetje (room)boter en een plakje kaas. Je vergeet bijna dat je koolhydraatarm aan het ontbijten bent!

Smoothie met tomaat


Smoothies kunnen ook heel goed met tomaat, het maakt het geheel wat hartiger. Een soort van gezonde bloody-mary als ontbijt.

Miso-Havermout


Bij havermout denken de meesten waarschijnlijk aan zoetigheid. Dit recept bewijst daarentegen dat het ook heel lekker is in een hartig ontbijt

Hollandse Hangop


Kwark en gewone yoghurt te saai? Probeer dan eens deze heerlijke Hollandse hangop op basis van magere yoghurt.

Zalm & Ei

Soms hoeft het allemaal niet zo ingewikkeld te zijn, ook niet bij een koolhydraatarm ontbijt. Gewoon een heerlijk gekookt ei met zalm.

Ei-muffins

eimuffin
Wil je graag een ei-gerecht voor onderweg? Dan doen ei-muffins het altijd goed. Extra lekker (en gezond!) wanneer je ze met veel groenten vult.

Pompoenbrood


Dit pompoenbrood lijkt wel een beetje op een cake. Wie wil er nou niet cake bij het ontbijt? Ik in ieder geval wel!

Goed gevulde omelet


Eieren zijn al snel een favoriet in de ochtend, zeker in de vorm van omelet. Met dit recept combineer je eieren met champignons en kaas, voor extra smaak en vulling.

 

En, zit er voor jou ook wat lekkers tussen?

Ben je op zoek naar een koolhydraatarme lunch? Ook daar hebben we recepten voor. En mocht je helemaal koolhydraatarm willen eten, dan hebben we een compleet weekmenu voor het diner!

 

 

10 koolhydraatarme ontbijt recepten

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close