Liefde gaat door de maag! Is jouw Valentijn gek op de combinatie van zoet en zout? Dan heb ik drie recepten voor Valentijn traktaties met chocolade en zoute sticks.
Voor deze drie Valentijn traktaties kun je alle soorten chocolade gebruiken. Ik ben zelf voor pure chocolade gegaan, want ik weet dat mijn Valentijn daar gek op is. Weet je niet zeker waar jouw Valentijn helemaal weg van is? Ga dan voor melkchocolade; dat vinden de meeste mensen lekker, dus is de kans het grootst dat je goed zit!
Chocolade marshmallow sticks
Nodig:
- Marshmallows
- Chocolade
- Boter of kokosolie
- Zoute sticks
- Leuke versiersels!
Daarnaast ook nog: 1 satéprikker, een vel bakpapier.
Prik met een satéprikker een gat in elke marshmallow, steek vervolgens voorzichtig een zoute stick in de marshmallow. Smelt de chocolade met wat boter of kokosolie (1 eetlepel op 200 g chocolade) au bain-marie en dip de marshmallows in de chocolade. Zorg ervoor dat de hele marshmallow bedekt is met chocolade en laat hem goed uit lekken. Voorzichtig, je wilt de stick niet breken! Versier de chocolade marshmallows met hartjes, spikkels of gesmolten gekleurde witte chocolade. Laat je creaties rustig uitharden op een stuk bakpapier.
Zoet zoute liefdes nestjes
Nodig:
- Chocolade
- Zoute sticks
- Versiersels
- Chocolade eitjes of M&M’s
en ook nog een vel bakpapier
Smelt de chocolade au bain-marie in een grote kom met wat boter of kokosolie (1 eetlepel op 200 g chocolade). Zodra de chocolade gesmolten is neem je een handje zoute sticks en breek je die boven de kom. Roer goed door, zodat alle sticks bedekt zijn met chocolade. Blijf dit herhalen tot je een goede verhouding hebt tussen je sticks en chocolade. Schep het mengsel in hoopjes op je bakpapier en plaats de chocolade eitjes of M&M’s in je nestjes. Sprenkel er eventueel nog wat gekleurde spikkels overheen, voor een extra vrolijk effect. Deze liefdesnetjes zijn een variatie op de heerlijke paasnestjes die ik eerder maakte!
Chocolade pepsel sticks
Nodig:
- Chocolade
- Zoute sticks
- Versiersels
En wederom een vel bakpapier
Dit is het makkelijkste recept, maar daarom niet het minst lekkere! Smelt de chocolade au bain-marie en dip hier de zoute sticks hierin. Laat ze goed uitlekken, voordat je ze op het bakpapier laat uitharden. Versier de chocolade pepsel stick met gekleurde spikkels of gesmolten witte chocolade, die je gekleurd hebt met kleurstof!
Veel plezier met het maken van de Valentijn traktaties. Ben jij het met mij eens dat liefde door de maag gaat?