5 kidsproof soepen met veel groente

Deel met vrienden en familie

Kidsproof soepen met veel groente, want soep is een ideale manier om (ongemerkt) lekker veel groente binnen te krijgen. Lekker een bakje naar binnen lepelen of je broodje erin dopen. Zelf maken wij altijd extra veel, want het is ook heerlijk om de volgende dag een kommetje soep bij de lunch te eten. Hoewel dit kidsproof soepen zijn, zijn ze ook voor volwassenen heerlijk, je hoeft niet twee keer te koken!

Is jouw kindje onder de vier jaar? Dan is het handig om te kijken naar bouillon waar minder zout in zit. Voor oudere kinderen en ook voor onszelf kan dit trouwens geen kwaad. Lees hier meer over hoeveel zout baby’s en kinderen mogen.

Minestrone

Kinderen en pasta zijn een bewezen combinatie. Ondertussen zit er lekker veel groente in de soep, zoals wortel, tomaat en spinazie. Je kunt bijna elke groente wel kwijt in deze soep, dus het is ook nog eens perfect om minder weg te gooien!

Het recept

Minestrone soep

Courgettesoep met boursin

Courgette is een heerlijke, milde groente die goed smaak aanneemt. De combinatie met kruidenkaas is dus ideaal, zelf gebruiken wij graag Boursin, maar gebruik gerust een ander merk. Als jij en je kids het maar lekker vinden, want het is de smaakmaker van je soep.

Het recept

Courgette soep met Boursin

Gegrilde paprikasoep

Paprika’s zitten vol met vitamine C, zeker de rode. Doordat de paprika gegrild is, krijgt deze een wat zoetige smaak. Laat kinderen daar nou gek op zijn. De toffe kleur helpt natuurlijk ook mee!

Het recept

Gegrilde paprikasoep met gepofte knoflook

Bloemkoolsoep met gepofte knoflook

Als de kommen op tafel komen heb je niet eens meer door dat deze soep gemaakt is van bloemkool, zo heerlijke romig. Door het poffen in de oven krijgt de knoflook een heerlijke, zoetige en milde smaak.

Het recept

Jamie's bloemkoolsoep met gepofte knoflook

Super groene soep

Hoe groener, hoe gezonder. Natuurlijk gaat dat niet altijd op, maar bij deze super gezonde groene soep wel. Een lekker vullende soep, die jou en je kids zo aan de dagelijkse hoeveelheid groente helpt! De combinatie van courgette, broccoli en spinazie doet het al jaren heel goed bij de kinderen van vrienden. Sommige verkopen het als ‘ninja turtle soep’, maar hé, als het werkt? Liever een wat dikkere soep? Kook dan een flinke aardappel mee.

Het recept

Groene soep met courgette broccoli spinazie

Lekkere recepten, maar wil je niet alleen soep eten? We zijn bezig met nog veel meer kidsproof recepten, zodra ze online staan kun je ze hier vinden!

Pin deze kidsproof soepen met veel groente!

Deze recepten niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

5 kidsproof soepen met veel groente

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close