5x Gezond en lekker ontbijt met kwark

Deel met vrienden en familie

Ontbijt met kwark. Gezond ontbijten is iets wat we steeds meer willen. De dag lekker en goed beginnen. Kwark is een voorbeeld van een erg gezond ontbijt. Vaak gebeurt het dat je goed begint, maar dat het na een tijdje saai wordt. Ik zal mijn vijf favoriete ontbijtjes met kwark met jullie delen, die alles behalve saai zijn.

#1 Kwark met blauwe bessen, amandelen en cacao nibs
Gezond en lekker ontbijten met kwark

Dit is op het moment absoluut mijn favoriet. Je hoeft hier niets voor te snijden en het is makkelijk mee te nemen in één bakje. Geen fan van cocoa nibs of gaat het je gewoon een beetje ver? Je kan ze makkelijk weg laten of vervangen met (een beetje!) pure chocolade.

#2 Kwark met Mango, kokosrasp en munt
Gezond ontbijten met kwark mango kokos en munt

Een lekkere tropische combinatie van kwark, mango, kokos en munt. De mango haal ik meestal gewoon uit de vriezer, dat scheelt snijwerk in de ochtend. Daar heb ik ‘s ochtends geen tijd voor (lees: zin in). De kokos vind ik het lekkerst als hij even in een droge pan getoast is. Dit doe ik meestal ‘s avonds en dan gelijk voor een paar dagen.

#3 Kwark met appel, kaneel en gedroogde cranberries
Gezond ontbijten met kwark appel kaneel

Heerlijk, een soort van gezond appeltaartontbijtje. Met een beetje honing maak je hem net even wat zoeter. De cranberries kunnen natuurlijk makkelijk vervangen worden door rozijnen of krenten.

#4 Kwark met Banaan, pecan noten en amandelpasta
Gezond ontbijten met kwark banaan pecannoten en honing

Banaan en amandelpasta zijn een heerlijke combinatie en de pecan noten geven net even die lekkere crunch. Geen amandelpasta in huis? Je kunt ook gaan voor een lepeltje pindakaas of wat honing.

#5 Kwark met Suikervrije granola

Granola is ook altijd lekker. Al dan niet verrijkt met wat vers fruit. Je kan in de winkel opzoek gaan naar suikervrije granola, maar je kan hem ook heel makkelijk zelf maken. Hier vind je een recept voor mijn granola.
Suikervrije Granola recept

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Mmm, wat een heerlijke ontbijtjes! Daar kan ik veel inspiratie uit halen!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close