6 recepten voor een restaurantgevoel thuis

Deel met vrienden en familie

Met 6 recepten voor een restaurantgevoel thuis maken we het beste van de huidige horeca sluiting. Als we niet naar buiten mogen, dan halen we het restaurantgevoel naar binnen!

Alleen met eten redden we het natuurlijk niet, wat ook goed helpt is om de tafel te dekken met een kleed. Heb je geen kleed? Gebruik dan een laken en zorg dat je de bedoel spaarzaam, euhm, ik bedoel romantisch verlicht. Steek wat kaarsjes aan en zet naast wijnglazen ook waterglazen en een karaf met water op tafel.

Kleed je leuk aan, zoals je ook zou doen als je uit eten gaat. Wel even een schort voor tijdens het koken om, zodat je nette kleding niet onder de vlekken zit. Of ben ik de enige die altijd zo knoeit?

6 recepten voor een restaurantgevoel thuis

Courgette Carpaccio

Gele courgette carpaccio

Deze gele courgette carpaccio steelt absoluut de show. De kleurt spat van je bord af en geloof me, de smaak zal je niet teleurstellen! Dit ziet er toch uit als iets wat je in een restaurant geserveerd zou kunnen krijgen? Heel moeilijk is het niet, iedereen kan plakjes courgette in een rondje leggen, zeker als je een rond bord gebruikt. Lekker als voorgerecht, of gebruik het als bijgerecht.

Het recept

Geroosterde bloemkoolsoep met gebakken paddenstoelen en truffelolie

Vegan geroosterde bloemkoolsoep met truffelolie

Geroosterde bloemkoolsoep met truffelolie en paddenstoelen is ontzettend makkelijk te maken, maar toch is het resultaat verbluffend. De soep is heerlijk romig en rijk van smaak. De truffelolie zorgt er ook nog eens voor dat het ruikt als een restaurantwaardig gerecht!

Het recept

Gegrilde paprika risotto met burrata

Gegrilde paprika risotto met burrata

Jaa risotto!!! En burrata! Beiden ontzettend lekker, maar samen is het echt of er daadwerkelijk een engeltje op je tong piest. Verraderlijk simpel om te maken, maar niet weglopen uit de keuken als je bezig bent. Neem je wijnglas dus mee naar de keuken en vraag je tafelgenoot hetzelfde te doen.

Het recept

Zalm wellington

zalm in bladerdeeg

Zalm in een knapperig bladerdeegjasje: dat klinkt toch heerlijk? Zeker als je het ook nog combineert met spinazie. Maak het af met wat gegrilde groene asperges.

Het recept

Chocolade – Amaretto taart met bitterkoekjesroom

chocolate cake met amaretto
Chocolade en alcohol: als dat geen luxe restaurantgevoel geeft weet ik het ook niet meer. De taart is heerlijk rijk en ontzettend smeuïg. Door het gebruik van amandelmeel is deze chocoladetaart glutenvrij.

Het recept

Vanille sinaasappel panna cotta

Vanille - Sinaasappel panna cotta

Panna cotta is belachelijk simpel om te maken, maar zo heerlijk rijk en romig. Te maken in 10 minuten, maar je moet wel even geduld hebben met het opstijven. Perfect om van tevoren te bereiden!

Het recept
En, wanneer staat jouw thuisdiner op de planning?

Pin de recepten voor een restaurant gevoel thuis

restaurantgevoel thuis

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close