Gek op pittig eten? Dan hebben we 8 recepten voor je die je fanatisch gaat vinden. Van gewoon pittig tot loei-heet: hoe pittig je het maakt heb je helemaal zelf in de hand, maar deze gerechten kunnen de hitte aan! Nu jij nog.
8 pittige recepten
Sambal Kip
Sambal kip is lekker met rijst en boontjes, maar doet het ook heel erg goed op een broodje met wat ingelegde komkommer en rode ui.
Door gebruik te maken van je eigen lievelingssambal wordt dit gerecht net zo pittig als jij hem zelf wilt hebben.
Hier vind je het recept voor Sambal Kip. In dit recept zie je hoe je sambal kip in de gewone pan op het fornuis maakt, maar ook hoe je hem in de Instant Pot of slowcooker kunt maken.
Spicy Noedelsoep met kip
Heerlijke spicy noedelsoep met kip en gochujang. De gochujang geeft de noedelsoep niet alleen wat pit, maar ook een prachtige rode gloed. De kip maken we nog even af in de oven voor een heerlijk knapperig korstje. Afgetopt met lente ui, edamame boontjes en een gekookt eitje. Tijd om te slurpen!
Hier vind je het recept voor Spicy noedelsoep met kip en gochujang.
Vlamtosties
Misschien wel de pittigste tostie die er is, de vlamtostie! Heerlijk pittig gehakt dat je combineert met gesmolten kaas.
Hier vind je het recept voor Vlamtosti met pittig gehakt.
Surinaams rundvlees met masala
De Surinaamse keuken staat bekend om haar pittigheid. Kook bij dit recept een heerlijke Madame Jeanette mee. Dit geeft niet alleen meer pit, maar ook nog eens extra smaak!
Hier vind je het recept voor Surinaams rundvlees met masala en er is ook een Instant Pot versie.
Echte Thaise curry
In Thailand kunnen ze er ook wat van; de Thaise curry’s staan bekend om hun heerlijke pittigheid.
Die piepkleine bird’s eye chillies zijn verraderlijk pittig, voor je het weet staat je mond in de fik. Voor het lekkerste resultaat maak je zelf je currypasta. Smaakt niet alleen veel lekkerder, je hebt dan ook zelf de hoeveelheid pit in de hand.
Hier vind je het recept voor Authentieke Thaise Panang Curry met kip en Thaise groene curry met authentieke ingrediënten.
Pasta met gochujang en gehakt
Een pittige Koreaanse twist op de klassieke Pasta Bolognese. Makkelijk klaar binnen 30 minuten, maar vol met een diepe rundvleessmaak en een prachtig glanzende saus. Of je nou je potje met gochujang leeg schraapt voor dit recept of er speciaal voor naar de toko moet: dit recept wil je absoluut maken! Begin met 1 eetlepel gochujang en voeg naar smaak meer toe tot het net zo pittig is als jij lekker vindt.
Hier vind je het recept voor Pasta met gochujang en gehakt.
Ikan Pepesan
Ikan Pepesan is een heerlijk Indonesisch gerecht met makreel. Een heuse smaakbom en echt eens een andere manier om deze heerlijke vis te eten. Pepesan zoals ik hem ken is altijd ontzettend – brand je bek – pittig. De pittige Indonesische makreel combineer ik zelf dan ook graag met rijst of bloemkoolrijst en simpele groente, zoals gekookte sperzie- of snijbonen. Paar schijfjes komkommer erbij voor verkoeling doen het ook vaak goed.
Hier vind je het recept voor Ikan Pepesan (Indische makreel).
Pittige pasta met aubergine
Deze pittige pasta met aubergine is een heerlijke (vegan) maaltijd, waarmee je zelfs een vleeseter kunt verleiden. Sommige maaltijden moet je echt aanpassen om ze vegan te maken, maar je hebt dan toch vaak het idee iets te missen. Zeker als je gek bent op het originele gerecht. Dit recept is dat absoluut niet, het imiteert niets, het is gewoon zijn perfecte zelf.
Hier vind je het recept voor Pittige pasta met aubergine.