8 recepten met Gochujang

Deel met vrienden en familie

Heb je een pot gochujang gekocht voor een recept en staat die nu te verstoffen in de kast? Met deze 8 recepten met gochujang komt die pot met gemak leeg. Gochujang is een licht-pittige saus, dus alle recepten zullen een beetje pit hebben, maar zeker niet je mond uit branden. Wel is het goed om te onthouden dat niet alle merken gochujang even pittig zijn en daarnaast is de pittigheid ook nog afhankelijk van hoelang je je pot al open hebt. Iedereen heeft een andere tolerantie voor pittigheid, dus ik zou zeggen: proef tijdens het koken!

Geen idee wat gochujang is? Lees dan ook eens: Wat is Gochujang en hoe gebruik je het? Ik koop mijn potjes meestal bij Shilla of Amazing Oriental, maar de Albert Heijn heeft nu ook een merk in hun assortiment.

8 recepten met gochujang

Spicy noedelsoep met gochujang en kip

Spicy noedelsoep met kip

Heerlijke spicy noedelsoep met kip en gochujang. De gochujang geeft de noedelsoep niet alleen wat pit, maar ook een prachtige rode gloed. De kip maken we nog even af in de oven voor een heerlijk knapperig korstje. Afgetopt met lente ui, edamame boontjes en een gekookt eitje. Tijd om te slurpen!

Hier vind je het recept voor Spicy noedelsoep met kip en gochujang

Pittige marinade op basis van Gochujang

Marinade

Met deze heerlijke Gochujang Marinade maak je van je recepten een waar Koreaans smaakfestijn. Perfect voor vlees en vis, maar ook zeker voor tofu.

Hier vind je het recept voor Subtiel pittige Gochujang marinade

Pasta met gehakt en gochujang

Pasta met gochujang en gehakt

Gochujang is echt niet alleen lekker in de Koreaanse keuken! Pasta met gochujang en gehakt is echt een Koreaans-Italiaans fushion gerecht. Makkelijk klaar binnen 30 minuten, maar vol met een diepe rundvleessmaak en een prachtig glanzende saus.

Hier vind je het recept voor Pasta met gochujang en gehakt

Koreaanse kip van de BBQ

Koreaanse kip van de BBQ

Heerlijke, sappige BBQ kip met de lekkerste Koreaanse saus die je je maar kunt voorstellen. Verslavend lekker. Pak de natte doekjes er maar bij, want deze sticky goodness is bijna niet netjes te eten. Geen barbecueweer? Je kunt de kip ook heel goed in de oven bereiden!

Hier vind je het recept voor Koreaanse kip van de BBQ

Feestelijke oester dressing pin

Oesterdressing

Die zag je vast niet aankomen, maar met gochujang kun je dus ook een heerlijke oesterdressing maken!

Hier vind je het recept voor Oesterdressing recepten

Kimchi fried rice

Kimchi Fried Rice (nasi)

Hou jij ook zo van nasi? Dan moet je deze Koreaanse versie ook echt eens proberen. De kimchi geeft het gerecht niet alleen heel veel smaak, het is ook nog eens erg gezond. Deze rijstmaaltijd is klaar binnen 30 minuten.

Hier vind je het recept voor Kimchi Fried Rice

Instant pot Koreaanse

Super malse Koreaanse kip

Trek in super malse Koreaanse kip, maar heb je eigenlijk niet meer dan 30 minuten om een maaltijd op tafel te zetten? Dan is dit Instant Pot recept voor Koreaanse kip een uitkomst voor je! Alle heerlijke smaken uit Korea en ook nog eens malse kip in een fractie van de tijd.

Hier vind je het recept voor Super malse Koreaanse kip uit de Instant Pot

Komkommer kimchi

Snelle komkommer kimchi

Komkommer Kimchi is een heerlijk fris en knapperig bijgerecht, met een vleugje pit. Makkelijk klaar binnen 30 minuten, dat doet een traditionele kimchi je echt niet na, maar het kan wel op de zelfde manier geserveerd worden. Blijft goed verpakt in de koelkast zeker een week goed en smaakt elke dag nog lekkerder!

Hier vind je het recept voor Snelle komkommer kimchi

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Priscilla says:

    Nasi is gekookte rijst. Nasi goreng is gebakken rijst zoals je waarschijnlijk bedoeld met het recept “fried rice”.

    1. Mariska Author says:

      Inderdaad, maar in de volksmond wordt dat in Nederland vaak als Nasi genoemd. Als ik het Nasi Goreng noem raken de meeste mensen weer in de war dat het geen Indonesisch recept is en krijg ik daar weer commentaar op.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close