8 x de lekkerste ovenschotels

Deel met vrienden en familie

We hebben voor jou de lekkerste ovenschotels. Kun jij ook zo genieten van het moment dat je een dampende ovenschotel uit de oven haalt? Vooral op kille, regenachtige dagen is dit een hartverwarmende verwennerij, die je op slag alle kou en nattigheid laat vergeten. We hebben de lekkerste ovenschotels voor je op een rijtje gezet!

8 x de lekkerste ovenschotels

1. Melanzane alla Parmigiana

Zoek niet langer. Je hebt de perfecte ovenschotel gevonden. Wat dacht je van gebakken plakken aubergine, gedrenkt in een kruidige tomatensaus met een laag gesmolten kaas erover? Je kunt de passata di pomodoro in de winkel kopen, maar lekkerder is natuurlijk om deze saus zelf maken. Het liefst natuurlijk van heerlijke rijpe tomaten. Als je geen verse tomaten kunt vinden die goed rijp zijn, volstaan kant-en-klare gepelde tomaten ook.
Italiaans Recept Melanzane di Parmigaino

2. Koolhydraatarme ovenschotel met gehakt, prei en kerrie

Deze ovenschotel is net zo lekker als de bekende klassieker, alleen bevat hij veel minder koolhydraten. In plaats van de bekende pieper, neemt bloemkool de honneurs waar. Of je de bloemkool proeft? Grappig genoeg niet. Zeker niet omdat je wat kaas door de bloemkoolpuree doet. Wat je wel proeft, zijn de heerlijke smaken van kerriesaus, gehakt en prei.
De variant van deze bekende ovenschotel is trouwens ook zacht voor de darmen. De melk uit het traditionele recept is vervangen door yoghurt. Dit zuivelproduct is lichter verteerbaar, omdat het aangezuurd is. Daar genieten zowel je smaakpapillen als je darmen van.
Koolhydraatarme ovenschotel prei met kerrie

3. Moussaka

De welbekende Griekse ovenschotel mag natuurlijk niet in dit rijtje van lekkerste ovenschotels ontbreken. De volle smaak van tomaten, kruiden en gehakt in combinatie met een romige topping is nu eenmaal fantastisch. Vervang de bloem door boekweitmeel en de melk door amandelmelk als je een koolhydraatarme en zuivelvrije moussaka wil maken. Bijvoorbeeld als je wilt afvallen of zuivel minder goed verdraagt.
Griekse ovenschotel moussaka

4. Koolhydraatarme lasagne met courgette en gehakt

Lasagne is ook zo’n gerecht waar je keer op keer van kunt genieten. Maak eens deze koolhydraatarme variant met plakken courgette als lasagnebladen. Net zo lekker als traditionele lasagne!
Koolhydraatarme lasagne met courgette en gehakt

5. Super lekkere koolhydraatarme bloemkool Mac ’n Cheese

Ben je ook zo gek op Mac ’n Cheese? Maak ’m eens met bloemkool voor meer vezels en minder snelle koolhydraten. Zo kun jij onbezorgd genieten van deze ‘guilty pleasure’.

6. Indonesische zuurkoolschotel met gehakt

Mmm… Oosterse smaken gecombineerd met zuurkool, aardappels en gehakt. Dat is deze heerlijke ovenschotel. Wie eveneens gek is op de smaken zoet en zuur kan zijn hart ophalen met dit lekkere gerecht.

Indonesische zuurkoolschotel -3

7. Zuid Afrikaanse Bobotie

Ken je bobotie al? Dit fantastische Zuid-Afrikaanse gerecht staat bol van de smaak. Het kruidige komt van Oosterse specerijen, het romige van crème fraîche en de zoete toets van rozijnen, appel en abrikozenjam.
Door de toevoeging van gehakt heeft deze schotel een lekkere bite. De toplaag is lekker zacht, bijna vla-achtig. Enjoy!
Zuid afrikaanse Boboti

8. Koolhydraatarme courgette-ravioli uit de oven

Wat een bijzondere ovenschotel is dit! Erg leuk om te maken ook. Niet moeilijk bovendien. De courgetti-ravioli bereid je namelijk door dunne plakken courgette kruislings over elkaar te leggen. Daar gaat een heerlijke vulling in en volgens vouw je de plakken simpelweg dicht.

De ravioli vulling bestaat uit cottage cheese, citroenrasp, verse basilicum en peper. Een fantastische smaakcombinatie die bovendien een heerlijk zachte textuur heeft. Dat merk je wel als je je tanden in de ravioli zet. Laten we ook de andere ingrediënten niet vergeten. De basis van de schotel wordt namelijk gevormd door verse spinazie en de ravioli ‘drijft’ in een heerlijke tomatensaus. Een ovenschotel die werkelijk bol staat van de groenten. Geniet ervan!
Koolhydraatarme Courgette Ravioli

Dit gastartikel is geschreven door Annemiek van leefpuurnatuur.nl

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close