8 x Koolhydraatarme soeprecepten

Deel met vrienden en familie

Deze koolhydraatarme soeprecepten geven je een heerlijk warm gevoel. Ideaal als je even wat minder koolhydraten wilt eten, maar niet alleen maar op sla wilt kauwen. Ook op koude dagen kun je dus heel lekker koolhydraatarm eten. Ik maak altijd extra veel, zodat ik ook nog soep voor de lunch heb!

8 x Koolhydraatarme soeprecepten

Courgettesoep met prei en mosterd

Courgettesoep met prei en mosterd

Courgettesoep met prei en mosterd is een lichte maaltijdsoep met een twist. Goedkoop, weinig calorieën, koolhydraatarm en vegan, maar dat betekent niet dat er ingeleverd hoeft te worden op smaak. Door de mosterd krijgt de courgettesoep net even een extra smaakdimensie.

Hier vind je het recept voor courgettesoep met prei en mosterd

Thaise curry kokos bloemkoolsoep

Thaise curry bloemkoolsoep

Thaise curry bloemkoolsoep is een goed vullende en gezonde maaltijdsoep. Lekker kruidig, een klein beetje pittig en door de kokosmelk ook nog eens heerlijk romig! Uiteraard makkelijk te maken en binnen 30 minuten op tafel!

Hier vind je het recept voor Thaise curry bloemkoolsoep (lekker en gezond!)

Groene soep met courgette broccoli spinazie

Supergroene koolhydraatarme soep

Hoe groener, hoe gezonder. Natuurlijk gaat dat niet altijd op, maar bij deze supergezonde groene soep wel! Een lekker vullende soep, die je zo aan je dagelijkse hoeveelheid groente helpt! Met deze koolhydraatarme soep wordt je avondmaaltijd of lunch een groen feestje!

Hier vind je het recept voor supergezonde groene soep

Borscht Oekraïense bietensoep

Vegetarische Borscht 

Borscht is een heerlijke Oost-Europese soep. Er zijn verschillende manieren om deze soep te maken, maar wij gaan voor een vegetarische variant met bietjes. Naast bieten zit deze soep vol met andere groenten en is dus ook ontzettend gezond. Maak het af met wat crème fraîche en dille en je bent klaar voor een heerlijke maaltijd!

Dit recept bevat traditioneel gezien witte bonen, maar voor een koolhydraatarme soep kun je deze beter weglaten.

Hier vind je het recept voor vegetarische Borscht

Kokos pompoensoep met kerrie

Kokos-pompoensoep met kerrie

Kokos-pompoensoep met kerrie is een heerlijke herfstige, maar toch ook tropische soep. Vandaag deel ik deze super snelle en simpele manier om pompoensoep te maken, met een heerlijke romige kokos- én kerriesmaak.

Hier vind je het recept voor kokos-pompoensoep met kerrie

Soep met gepofte knoflook

Soep met gepofte knoflook (knoflooksoep)

Een lekkere, romige soep met gepofte knoflook. Knoflooksoep dus, dat klinkt misschien raar, maar dat valt hartstikke mee. Uiensoep is toch ook ontzettend lekker? Door het poffen krijgt de knoflook een heerlijke zachte, bijna zoete smaak. Het is dus echt niet alsof je knoflooksaus aan het eten bent, maar je moet natuurlijk wel van knoflook houden.

Hier vind je het recept voor knoflooksoep

Andijviesoep met Serranoham sniper

Andijviesoep

Andijvie is misschien niet de eerste groente waar je aan denkt bij soep. Toch kun je hier een heerlijke, koolhydraatarme soep mee maken.

Hier vind je het recept voor andijviesoep met Serranoham-snippers

Instant pot Kippensoep

Kippensoep

Zin in heerlijke kippensoep, maar dan in een fractie van de tijd? Ga dan voor deze Instant Pot Kippensoep. Na het fruiten van de ui en knoflook, stel je de pot in op 20 minuten, maar smaakt je soep alsof hij uren heeft op gestaan!

Hier vind je het recept voor Instant Pot Kippensoep. Geen Instant Pot? Hier vind je het gewone basisrecept voor kippensoep!

verzameling van koolhydraatarme soep recepten

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close