Ben je fan van Aardappel Anders met bacon en ui? Dan moet je deze zelfgemaakte versie met aardappels, een romige saus van kookroom, kaas en bloem, gebakken ui en knapperige stukjes bacon eens proberen. Gebruik verse aardappels voor een rijkere smaak of kies snelle schijfjes uit de supermarkt. Ideaal als makkelijk bijgerecht of als complete Aardappel Anders ovenschotel voor het hele gezin.
Zelfgemaakte Aardappel Anders met Bacon en Ui
Deze zelfgemaakte versie van Aardappel Anders met bacon en ui is heerlijk vol van smaak en wordt bereid met verse ingrediënten. In plaats van kant-en-klare producten maken we een romige saus van kookroom, water, bloem en kaas. Voor een lichtere variant kun je melk gebruiken, terwijl kookroom een rijke smaak toevoegt. Aardappels zijn de ster van het gerecht, vers of uit een verpakking. Gebakken uien geven extra smaak, en blokjes bacon maken het helemaal af.
Het recept is eenvoudig aan te passen aan je eigen voorkeuren. Voeg bijvoorbeeld verse kruiden zoals tijm of rozemarijn toe voor extra smaak, of kies voor gerookte kaas in plaats van gewone kaas. De mogelijkheden zijn eindeloos!
Leuk en makkelijk bijgerecht
Deze ovenschotel is niet alleen perfect als hoofdgerecht, hij is ook ideaal als makkelijk bijgerecht. Serveer de romige aardappeltjes in individuele ovenschaaltjes voor een feestelijke presentatie. Combineer het gerecht met een van deze 11 hoofdgerechten met vlees voor een compleet diner!
Hoe lang moet de ovenschotel in de oven?
Net als de kant-en-klare versie hoeft dit recept voor Aardappel Anders maar 30 minuten in de oven. Verse aardappels garen sneller en nemen de romige saus beter op, maar voorverpakte aardappelschijfjes zijn een prima optie als je tijd wilt besparen.
Pin dit recept!
Wil je dit recept bewaren? Voeg het toe aan je favoriete Pinterest-bord en inspireer anderen met jouw culinaire creatie!