Aardappel Anders, ken jij dat nog? Toen het net uitkwam aten wij het nooit, omdat het te duur was, maar jongens, wat was ik er nieuwsgierig naar. Laagjes aardappel met een heerlijke romige saus en een knapperig kaaskorstje. Aardappel Anders is heel makkelijk zelf te maken, zonder pakjes en zakjes, of in dit geval: zonder potje. Dan is het ook nog eens veel lekkerder (en goedkoper!)
Wist je dat het potje al in 1996 op de markt kwam? Het is dus bijna 30 jaar oud! Vroeger aten we het dus niet omdat het te duur was, tegenwoordig ben ik niet meer gecharmeerd van de ingrediënten en is het nog steeds te duur voor wat je ervoor krijgt.
Aardappel Anders zelf maken
Onze versie van Aardappel Anders maak je met verse ingrediënten, een beperkte hoeveelheid e-nummers en bevat geen koolzaadolie. Aardappels zijn uiteraard onmisbaar voor dit gerecht. Mijn keuze viel op verse aardappels, maar je hebt ook de optie om schijfjes te gebruiken. Voor de Aardappel Anders-saus hebben we een mix van kookroom, water, bloem en kaas nodig. Extra smaak krijgt de schotel door toevoegingen zoals kruiden, knoflook, zout en peper. Het recept biedt genoeg ruimte voor creativiteit, zoals het toevoegen van blokjes bacon voor extra smaak, of het experimenteren met verschillende kruiden. Indien je een lichtere variant wilt, kun je melk gebruiken in plaats van kookroom, terwijl room juist zorgt voor een rijkere versie van deze Aardappel Anders ovenschotel.
Ook kun je de ovenschotel heel goed uitbreiden met bijvoorbeeld paddenstoeltjes, paprika of courgette.
Hoe lang moet de ovenschotel in de oven?
Net zoals de versie uit het potje hoeft deze ovenschotel maar 30 minuten in de oven. Ik heb wel het idee dat verse aardappels sneller garen en de saus beter opnemen, dan kant-en-klare aardappelschijfjes.
Pin dit recept voor Aardappel Anders Ovenschotel!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
wow Mariska, wat een super recept!! Ik kocht eerst idd altijd aardappel anders. Maar omdat ik niet meer tegen zuivel kan moest ik op zoek naar een vervanger. Ik heb hem vandaag gemaakt. Ik heb de kookroom vervangen door plantaardige kookroom van bleu band en de kaas weggelaten. Poepiemakkelijk en lekker dat het is!! Ik kon niet stoppen met eten. Ben er echt heel blij mee.
Thnxs 🙂
Groetjes Cyrilla
Wat goed om te horen 🙂 Ik gebruik zelf meestal ook lactosevrije zuivel.