Aardappel Tarte Tatin met Truffelkaas combineert drie dingen die los al heerlijk zijn: truffelkaas, aardappels en bladerdeeg. Samen gebakken, met de hulp van een beetje ui, knoflook en tijm, wordt dit echt een goddelijke combinatie. Ideaal als bijgerecht bij een feestmaaltijd, maar ook heerlijk afgekoeld bij een brunch.
Aardappel tarte tatin met truffelkaas
Deze heerlijke hartige aardappel tarte tatin maken we extra feestelijk en verrukkelijk met truffelkaas. Uiteraard kun je dit ovengerecht ook heel goed maken met andere soorten kaas, Ik kwam laatst ‘Sparkeling Wine’ kaas tegen, dat klinkt ook als een goude combinatie voor de feestdagen! Je kunt tegenwoordig heel goed online kaas bestellen.
De kaas die ik heb gebruikt is koekaas en bevat zeer weinig lactose, geen probleem dus voor mensen met een lactose-intolerantie. Heb je een koemelk-allergie, dan kun je natuurlijk beter kiezen voor een kaas op basis van schapen- of geitenmelk.
Hartige Tarte Tatin
Hoewel de traditionele Franse Tarte Tatin meestal wordt gemaakt met appels, kun je variaties vinden met andere vruchten, zoals peren, perziken of ananas. Daarnaast bestaan er ook hartige versies van Tarte Tatin, met groenten zoals tomaten, uien of wortelen. Het deeg kan ook verschillen, van bladerdeeg tot kruimeldeeg.
Wij gaan dus ook echt voor een hartige versie met aardappels, truffelkaas, uien en een heel klein een beetje tijm. Wil je een vleugje zoet toevoegen aan je hartige tarte tatin? Begin dan eerst met een heel klein beetje honing op je bakpapier, voordat je de kaas er over verdeelt.
Pin dit recept voor Aardappel Tarte Tatin met Truffelkaas
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan een foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Meestal kom ik voor je multicooker recepen, maar deze intrigeerde me ook enorm! Ik heb hem vandaag gemaakt. Heerlijk (hoewel ik niet zo’n aardappel-eter ben). De truffel kaas en thijm zijn een mooie toevoeging.
Wat leuk om te lezen, dankjewel!