Aardappelhartjes, voor als je in een romantische bui bent. Bij Valentijnsgerechtjes wordt vaak meteen gedacht aan zoetigheid. Natuurlijk heel lekker, maar ook hartig kan heel romantisch zijn. Of je nou gaat voor een ‘full-on experience’ of alleen een kleine knipoog wilt geven, met dit recept voor aardappelhartjes scoor je sowieso punten!
Aardappelhartjes
Deze aardappelhartjes zijn een twist op de klassieke Pommes Duchess. Het principe blijft hetzelfde: je maakt een heerlijke, maar simpele aardappelpuree en spuit deze in plaats van de kenmerkende toefjes in hartjes. Super leuk voor Valentijn, moederdag of een andere romantische gelegenheid.
Deze keer zijn we gegaan voor kleinere hartjes, maar je kunt de hartjes ook groot maken en de binnenkant vullen met bijvoorbeeld een lekkere saus. Of ‘s ochtends bak je een gebakken eitje in het midden voor een romantisch ontbijt!
Makkelijk variëren
Met deze hartvormige aardappeltjes kun je heel makkelijk variëren, eigenlijk net zo makkelijk als dit gaat met aardappelpuree. Je mengt je kruiden en/of specerijen vlak voordat je het ei er doorheen roert en volgt verder gewoon het recept.
Je kunt bijvoorbeeld voor een versie gaan met fijn geraspte Parmezaanse kaas en zwarte peper (beetje zoals een cacio e pepe), of juist meer Indiaas met garam masala kruiden. Kurkuma en knoflook is ook een heerlijke combinatie, en die geven je aardappelhartjes meteen een prachtige goudgele kleur. Pesto is ook heel lekker in dit recept, maar daar krijg je natuurlijk wel groene hartjes van.
Met een klein beetje bietensap maak je de aardappelhartjes roze, zonder dat je er wat van proeft. Je kunt natuurlijk ook kleurstof gebruiken!
Pin deze Aardappelhartjes!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.