Aardappels in Zoutkorst is een verrassend eenvoudig en smaakvol bijgerecht, dat je met minimale ingrediënten bereidt. Met alleen zeezout en water creëer je een stevige korst, waarin de aardappels perfect gaar stomen. Hierdoor worden ze heerlijk zacht van binnen en krijgen ze een subtiele ziltige smaak.
Aardappels in zoutkorst
Deze aardappels in zoutkorst maak je in een handomdraai. Je hebt ook niet veel meer nodig dan zeezout, water en als je wilt nog wat kruiden en specerijen. Zelf vind ik het bijvoorbeeld lekker om rozemarijn of tijm toe te voegen aan mijn zoutmix. De fijngeraspte schil van een citroen of sinaasappel werkt ook heel goed.
Als je water gebruikt, hoef je na gebruik het zout niet weg te gooien, je kunt het dan nog een keer gebruiken. Een andere optie is eiwit te gebruiken, in plaats van water. Dan kun je het zout wat meer vormen, bijvoorbeeld als je de aardappels per stuk wilt omhullen. Dit is vooral leuk met grote aardappels, het lijken dan net dino-eieren.
Bijgerechten met Aardappel
Aardappels in zoutkorst gebakken zijn een ideaal bijgerecht. De rol van bijgerecht hebben aardappels wel vaker, wat dacht je bijvoorbeeld van:
- Aardappelpuree met truffel en Parmezaan
- Klassieke Aardappel Gratin
- Ovengeroosterde aardappels met harissayoghurt
Of één van de andere bijgerechten met aardappel.
Pin dit recept voor Aardappels in Zoutkorst!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.