Aardappelsoep

Deel met vrienden en familie

Aardappelsoep is een heerlijk verwarmende en vullende soep. Elke hap voelt als een warme knuffel. Met de smaakmakers knoflook en tijm houden we het simpel, maar toch ontzettend lekker. We geven je ook nog een paar variatietips. Naast lekker is deze maaltijdsoep ook nog eens heel budgetvriendelijk met rond de 50 cent per portie!

Aardappelsoep

Wil je vaker aardappelsoep eten, maar ben je bang dat het een tikkie saai wordt? Voeg dan eens wat van de volgende ingrediënten toe:

  • Gebakken spekjes of hamblokjes
  • Zalmsnippers (een klein restje geeft al veel smaak)
  • Een gekookt eitje
  • Een goede schep crème fraîche (of yoghurt)
  • Verse zachte kruiden, zoals dille, dragon of peterselie
  • Prei en een schepje mosterd

Combineren is natuurlijk ook heel erg lekker!

Low budget maaltijd aardappelsoep

Low budget maaltijd

Teveel uitgegeven in de feestmaand, stijgende kosten, recessie, inflatie en nog veel meer redenen kunnen ervoor zorgen dat je op het moment wat minder te besteden hebt. Dit betekent helemaal niet dat je slecht of ongezond hoeft te eten. Aardappelsoep is budgetvriendelijk, maar ook gewoon echt een heerlijke maaltijd. Een pan soep waar je makkelijk 4 tot 6 porties uithaalt, kost minder dan twee euro. Blijft er nog geld over voor een stuk brood om lekker mee te dopen.

Andere goede voorbeelden van low budget maaltijden zijn: BamiIndonesische Nasi GorengEchte Franse Uiensoep en Preistamppot!

Aardappelsoep

Aardappelsoep is een heerlijk verwarmende en vullende soep. Elke hap voelt als een warme knuffel. Met de smaakmakers knoflook en tijm houden we het simpel, maar toch ontzettend lekker. We geven je ook nog een paar variatietips. Naast lekker is deze maaltijdsoep ook nog eens heel budgetvriendelijk met rond de 50 cent per portie!
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappels
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 takjes tijm
  • 1 liter water
  • 1 blokje bouillon groente of kip
  • 1 eetlepel olie
  • peper

Instructies

  • Schil en was de aardappels en snijd in gelijke blokjes. Was goed met koud water.
    1 kilo aardappels
  • Snipper de ui en knoflook en fruit in een grote soeppan met wat olie tot de ui glazig wordt.
    1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel olie
  • Voeg koud water, bouillon, de takjes tijm en aardappelblokjes toe en breng aan de kook.
    3 takjes tijm, 1 liter water, 1 blokje bouillon
  • Kook met de deksel op de pan, tot de aardappels gaar en zacht zijn.
  • Stamp 2/3 van de aardappels fijn met een stamper en laat de rest groot. Dit zorgt voor verschillende structuren en houd de soep interessant.
  • Vis de takjes tijm eruit. Proef en breng op smaak met een snuf peper!
    peper

Notities

Wil je vaker aardappelsoep eten, maar ben je bang dat het een tikkie saai wordt? Voeg dan eens wat van de volgende ingrediënten toe:
  • Gebakken spekjes of hamblokjes
  • Zalmsnippers (een klein restje geeft al veel smaak)
  • Een gekookt eitje
  • Een goede schep crème fraîche (of yoghurt)
  • Verse zachte kruiden, zoals dille, dragon of peterselie
  • Prei en een schepje mosterd
Auteur: Mariska
calorieën: 222kcal
Gang: Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken: Westers
Trefwoord: aardappel, goedkoop, low budget

Nutrition

Calorieën: 222kcal | Carbohydrates: 51g | Protein: 6g | Fat: 0.3g | Saturated Fat: 0.1g | Polyunsaturated Fat: 0.1g | Monounsaturated Fat: 0.01g | Sodium: 38mg | Potassium: 1162mg | Fiber: 6g | Sugar: 6g | Vitamin A: 42IU | Vitamin C: 55mg | Calcium: 60mg | Iron: 2mg

Pin dit recept voor Low budget aardappelsoep!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

aardappelsoep

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close