Heerlijke, hartige aardperensoep met gebakken paddenstoelen en bieslook. Zo lekker dat je blijft zitten met de vraag: waarom eet ik aardperen niet vaker? Met heel weinig ingrediënten maak je heel simpel dit wat luxe smakende soepje.
Aardperensoep met paddenstoelen
Deze heerlijke aardperensoep met gebakken paddenstoelen is een perfect herfstgerecht: warm, romig en vol van smaak. Aardperen, met hun lichtzoete en nootachtige smaak, geven deze soep een unieke smaak, terwijl de paddenstoelen zorgen voor een diepe umamismaak. Het is een eenvoudig te bereiden recept dat weinig ingrediënten vraagt en toch luxe aanvoelt. Serveer deze soep als voorgerecht of lichte avondmaaltijd, en garneer royaal met verse bieslook voor een extra frisse touch.
Wat zijn aardperen?
Aardperen, ook wel topinamboer, zijn een knol die familie is van de zonnebloemplant. Zelf vind ik dit ook wel terugkomen in de smaak: het doet mij namelijk denken aan een combinatie van zonnebloempitjes en artisjokken. In het Engels worden ze ook wel ‘Jerusalem Artichokes’ genoemd en zo staan ze ook wel eens hier op de menukaart. Het zijn grillig gevormde dingen; niet moeders mooiste om eerlijk te zijn. Ze lijken een beetje op een kruising tussen een stuk gember en een casave.
Je kunt ze rauw eten, heel goed krokant bakken, maar er dus ook soep van maken. Zelf ben ik gek op soep, dus dit recept moet ik ook met jullie delen.
Pin deze Aardperensoep met paddenstoelen!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.