Affogato: Italiaans dessert met koffie en ijs

Deel met vrienden en familie

Affogato is een heerlijk Italiaans dessert, waarbij je warme koffie combineert met romig ijs. Bijzonder in zijn eenvoud!

Affogato

Dat Italianen iets hebben met koffie en desserts wisten we natuurlijk wel, kijk maar naar de zo geliefde en bekende tiramisu. De affogato is minder bekend, maar super lekker. Om eerlijk te zijn, ik heb hem ook jaren links laten liggen, want hoe lekker kan dat nou zijn, ijs waar koffie over gegoten is? Nou, ontzettend lekker. Inmiddels is het een van mijn favoriete toetjes en bestel ik het (bijna) standaard als ik bij de Pizzabakkers ben. Door het ijskoude van het roomijs en het warme van de koffie heb je (heel kort!) een hemelse combinatie van warm en koud. Snel opdrinken dus 😉

Italiaanse koffie dessert

Je hebt voor dit Italiaanse koffie dessert niet veel nodig per Affogato:

  • 100 ml goede sterke espresso
  • 1 bol vanille ijs (Italiaans als het kan natuurlijk!)

Uiteraard kan je ook heel goed ander smaken ijs gebruiken en werkt het ook prima met vegan ijs. 

Affogato

Affogato is een heerlijk Italiaans dessert, waarbij je warme koffie combineert met romig ijs. Bijzonder in zijn eenvoud!
Porties 1 portie
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten

Ingrediënten

Per Affogato

  • 100 ml goede sterke espresso
  • 1 bol vanille ijs Italiaans als het kan natuurlijk!

Instructies

  • Zorg ervoor dat je glazen goed koud zijn. Dit kun je voorbereiden door de glazen al in de koelkast of vriezer te zetten. Niet aan gedacht? Schep dan je glazen vol met ijsklontjes en laat ze snel afkoelen.
  • Zet je kopjes espresso.
    100 ml goede sterke espresso
  • Schep een bol ijs in een glas en giet de warme espresso erbij
    1 bol vanille ijs
  • Meteen serveren en genieten!
Auteur: Mariska
calorieën: 146kcal
Gang: Dessert, nagerecht, toetje
Keuken: Europees, Italiaans
Trefwoord: ijs, IJskoffie

Nutrition

Calorieën: 146kcal | Carbohydrates: 17g | Protein: 2g | Fat: 7g | Saturated Fat: 5g | Polyunsaturated Fat: 0.4g | Monounsaturated Fat: 2g | Cholesterol: 29mg | Sodium: 67mg | Potassium: 246mg | Fiber: 0.5g | Sugar: 14g | Vitamin A: 278IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 86mg | Iron: 0.2mg

Pin dit recept voor Affogato!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Affogato: Italiaanse dessert met koffie en ijs

Dat Italianen iets hebben met koffie en desserts wisten we natuurlijk wel, kijk maar naar de zo geliefde en bekende tiramisu. De affogato is minder bekend, maar super lekker. Om eerlijk te zijn, ik heb hem ook jaren links laten liggen, want hoe lekker kan dat nou zijn, ijs waar koffie over gegoten is? Nou, ontzettend lekker. Inmiddels is het een van mijn favoriete toetjes en bestel ik het (bijna) standaard als ik bij de Pizzabakkers ben. Door het ijskoude van het roomijs en het warme van de koffie heb je (heel kort!) een hemelse combinatie van warm en koud. Snel opdrinken dus 😉

Ingrediënten

Affogato is een heerlijk Italiaans dessert, waarbij je warme koffie combineert met romig ijs. Bijzonder in zijn eenvoud!

Dat Italianen iets hebben met koffie en desserts wisten we natuurlijk wel, kijk maar naar de zo geliefde en bekende tiramisu. De affogato is minder bekend, maar super lekker. Om eerlijk te zijn, ik heb hem ook jaren links laten liggen, want hoe lekker kan dat nou zijn, ijs waar koffie over gegoten is? Nou, ontzettend lekker. Inmiddels is het een van mijn favoriete toetjes en bestel ik het (bijna) standaard als ik bij de Pizzabakkers ben. Door het ijskoude van het roomijs en het warme van de koffie heb je (heel kort!) een hemelse combinatie van warm en koud. Snel opdrinken dus 😉

Ingrediënten Affogato

Per Affogato
100 ml goede sterke espresso
1 bol vanille ijs (Italiaans als het kan natuurlijk!)

Bereiding

  1. Zorg ervoor dat je glazen goed koud zijn. Dit kun je voorbereiden door de glazen al in de koelkast of vriezer te zetten. Niet aan gedacht? Schep dan je glazen vol met ijsklontjes en laat ze snel afkoelen.
  2. Zet je kopjes espresso.
  3. Schep een bol ijs in een glas en giet de warme espresso erbij
  4. Meteen serveren en genieten!

Pin deze Gevulde Affogato!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Affogato: Italiaanse dessert met koffie en ijs

Per Affogato
100 ml goede sterke espresso
1 bol vanille ijs (Italiaans als het kan natuurlijk!)

Bereiding

  1. Zorg ervoor dat je glazen goed koud zijn. Dit kun je voorbereiden door de glazen al in de koelkast of vriezer te zetten. Niet aan gedacht? Schep dan je glazen vol met ijsklontjes en laat ze snel afkoelen.
  2. Zet je kopjes espresso.
  3. Schep een bol ijs in een glas en giet de warme espresso erbij
  4. Meteen serveren en genieten!

Affogato

Affogato is een heerlijk Italiaans dessert, waarbij je warme koffie combineert met romig ijs. Bijzonder in zijn eenvoud!
Porties 1 portie
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten

Ingrediënten

Per Affogato

  • 100 ml goede sterke espresso
  • 1 bol vanille ijs Italiaans als het kan natuurlijk!

Instructies

  • Zorg ervoor dat je glazen goed koud zijn. Dit kun je voorbereiden door de glazen al in de koelkast of vriezer te zetten. Niet aan gedacht? Schep dan je glazen vol met ijsklontjes en laat ze snel afkoelen.
  • Zet je kopjes espresso.
    100 ml goede sterke espresso
  • Schep een bol ijs in een glas en giet de warme espresso erbij
    1 bol vanille ijs
  • Meteen serveren en genieten!
Auteur: Mariska
calorieën: 146kcal
Gang: Dessert, nagerecht, toetje
Keuken: Europees, Italiaans
Trefwoord: ijs, IJskoffie

Nutrition

Calorieën: 146kcal | Carbohydrates: 17g | Protein: 2g | Fat: 7g | Saturated Fat: 5g | Polyunsaturated Fat: 0.4g | Monounsaturated Fat: 2g | Cholesterol: 29mg | Sodium: 67mg | Potassium: 246mg | Fiber: 0.5g | Sugar: 14g | Vitamin A: 278IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 86mg | Iron: 0.2mg

Pin deze Affogato!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Affogato: Italiaanse dessert met koffie en ijs

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close