Affogato: Italiaans dessert met koffie en ijs

Deel met vrienden en familie

Affogato is een heerlijk Italiaans dessert, waarbij je warme koffie combineert met romig ijs. Bijzonder in zijn eenvoud!

Dat Italianen iets hebben met koffie en desserts wisten we natuurlijk wel, kijk maar naar de zo geliefde en bekende tiramisu. De affogato is minder bekend, maar super lekker. Om eerlijk te zijn, ik heb hem ook jaren links laten liggen, want hoe lekker kan dat nou zijn, ijs waar koffie over gegoten is? Nou, ontzettend lekker. Inmiddels is het een van mijn favoriete toetjes en bestel ik het (bijna) standaard als ik bij de Pizzabakkers ben. Door het ijskoude van het roomijs en het warme van de koffie heb je (heel kort!) een hemelse combinatie van warm en koud. Snel opdrinken dus 😉

Ingrediënten Affogato

Per Affogato
100 ml goede sterke espresso
1 bol vanille ijs (Italiaans als het kan natuurlijk!)

Bereiding

  1. Zorg ervoor dat je glazen goed koud zijn. Dit kun je voorbereiden door de glazen al in de koelkast of vriezer te zetten. Niet aan gedacht? Schep dan je glazen vol met ijsklontjes en laat ze snel afkoelen.
  2. Zet je kopjes espresso.
  3. Schep een bol ijs in een glas en giet de warme espresso erbij
  4. Meteen serveren en genieten!

Pin deze Gevulde Affogato!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Affogato: Italiaanse dessert met koffie en ijs

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close