Afhaalklassieker Foe Yong Hai

Foe Yong Hai, oftewel ei met groente in zoetzure saus. Wie kent het niet? Een absolute afhaalklassieker bij de Chinees in Nederland. Heel simpel zelf te maken en misschien wel lekkerder dan bij de Chinees. In ieder geval een stuk lekkerder dan bij het laatste restaurant waar ik het zelf afhaalde!

Foe Yong Hai saus

Je kunt wat mij betreft alle kanten op met dit recept, zeker met de vulling. Ga voor andere groentes, voeg kip, garnalen of ham toe, doe je ding! Maar de Foe Yong Hai saus is toch wel echt een belangrijk onderdeel. Zonder de saus is het niet heel veel anders dan een Nederlandse boerenomelet. Ook lekker, maar geen Foe Yong Hai. Met dit recept maak je de saus helemaal zelf. Houd je saus over, dan kun je deze heel goed invriezen!

Chinese Foe yong hai met zoete saus

Netjes of lekker?

Er zijn twee manieren om dit recept te presenteren. Zoals op de foto: in een nette omelet met wat saus eroverheen. Of meer scrambled eggs, verzopen in saus. Dat laatste ziet er minder charmant uit, maar is stiekem wel nog veel lekkerder.

Afhaal Klassieker Foe Yong Hai

Foe Yong Hai, oftewel ei met groente in zoetzure saus. Wie kent het niet? Een absolute afhaalklassieker bij de Chinees in Nederland. Heel simpel zelf te maken en misschien wel lekkerder dan bij de Chinees. In ieder geval een stuk lekkerder dan bij het laatste restaurant waar ik het zelf afhaalde!
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 35 min

Ingrediënten

Foe Yong Hai Saus

  • 2 teentjes knoflook
  • 200 ml passato of gezeefde tomaten
  • 200 ml water
  • 100 gr witte kristal suiker
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 4 bolletjes stemgember
  • 3 eetlepels gembersiroop (haal je uit je potje met stemgember op siroop)
  • maizena

Foe Yong Hai vulling

  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 wortel optioneel
  • 1 paprika
  • 1 bakje champignons
  • 0.5 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel rijstazijn
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 snuf witte peper
  • olie om te bakken

Foe Yong Hai ei

  • 6 eieren
  • 0.5 theelepel suiker
  • 1 theelepel oestersaus
  • 1 snuf zout en peper
  • olie om te bakken

Instructies

Foe Yong Hai saus

  • Pers de teentjes knoflook fijn. Doe hetzelfde met de bolletjes stemgember (die kunnen ook gemakkelijk door de knoflookpers).
  • Doe alle ingrediënten voor de de saus BEHALVE de maizena in een steelpan en verwarm al roerend tot al je suiker is opgelost. Proef en voeg eventueel suiker of gembersiroop toe. Breng kort aan de kook.
  • Meng 1 eetlepel maizena met 1,5 eetlepel koud water tot een maïzena papje. Giet dit bij je saus en roer goed door. Dit zorgt ervoor dat je saus dikker wordt.
  • Zet de saus apart, terwijl we verder gaan met de rest van het recept.

Foe Yong Hai groente

  • Snijd de groentes fijn en bak ze in een koekenpan gaar met rijstazijn, sojasaus en oestersaus. Breng op smaak met wat peper. Zet opzij.

Foe Yong Hai ei

  • Klop de eieren goed los met suiker, oestersaus en een snufje zout en peper.
  • Bak een dunne omelet. Zodra de onderkant gaar begint te worden vul je de helft van de omelet met een portie van de gebakken groente en vouw je hem dicht. Bak tot het ei helemaal gaar is.
  • Herhaal tot alle ei en groente op is.
  • Serveer royaal met de saus!

Notities

Lui, haast, moe, of gewoon geen zin om alle groentes te snijden voor dit recept? Je kunt ook heel goed een zakje (boeren) soepgroente gebruiken. Hoeft niemand te weten, toch 😉 
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch, Chinees
Trefwoord: afhaal, chinees, eieren, prei, saus

Meer recepten uit de Chinese keuken

Smaakt dit naar meer? Probeer dan ook eens onze:

We hebben ook heel veel andere, heerlijke Aziatische Recepten die verder gaan dan de Chinese keuken.

Pin dit recept voor Foe Yong Hai!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden. Bijvoorbeeld op een bord met je favoriete Aziatische recepten.

recept Foe yong hai

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close