Foe Yong Hai, oftewel ei met groente in zoetzure saus. Wie kent het niet? Een absolute afhaalklassieker bij de Chinees in Nederland. Heel simpel zelf te maken en misschien wel lekkerder dan bij de Chinees. In ieder geval een stuk lekkerder dan bij het laatste restaurant waar ik het zelf afhaalde!
Foe Yong Hai saus
Je kunt wat mij betreft alle kanten op met dit recept, zeker met de vulling. Ga voor andere groentes, voeg kip, garnalen of ham toe, doe je ding! Maar de Foe Yong Hai saus is toch wel echt een belangrijk onderdeel. Zonder de saus is het niet heel veel anders dan een Nederlandse boerenomelet. Ook lekker, maar geen Foe Yong Hai. Met dit recept maak je de saus helemaal zelf. Houd je saus over, dan kun je deze heel goed invriezen!
Netjes of lekker?
Er zijn twee manieren om dit recept te presenteren. Zoals op de foto: in een nette omelet met wat saus eroverheen. Of meer scrambled eggs, verzopen in saus. Dat laatste ziet er minder charmant uit, maar is stiekem wel nog veel lekkerder.
Meer recepten uit de Chinese keuken
Smaakt dit naar meer? Probeer dan ook eens onze:
- Chinese Nasi met Char Siu lapjes
- Chinese tomatensoep (vegetarische versie)
- Snelle Chinese Duck Pancakes met hoisinsaus
We hebben ook heel veel andere, heerlijke Aziatische Recepten die verder gaan dan de Chinese keuken.
Pin dit recept voor Foe Yong Hai!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden. Bijvoorbeeld op een bord met je favoriete Aziatische recepten.