Airfryer Kippendijen met Ketjap Marinade

Deel met vrienden en familie

Deze airfryer kippendijen met ketjap zijn mals van binnen, licht knapperig van buiten en hebben een heerlijke, zoete en plakkerige saus. Dankzij de airfryer is dit gerecht snel en zonder gedoe klaar – perfect voor een doordeweekse maaltijd!

Airfryer Kippendijen

Kippendijen in de airfryer worden sappig van binnen en licht knapperig van buiten. Bak ze op 180°C gedurende 12 tot 15 minuten en draai ze halverwege om voor een gelijkmatige garing.
Wat eet je erbij? Deze airfryer kippendijen combineer ik graag met bulgur en edamame, maar rijst met sperziebonen is ook een topcombinatie. Of maak het extra makkelijk en serveer ze met friet! Trouwens, ook heerlijk bij een broccolistamppot.

Steeds meer mensen kiezen voor een nieuwe airfryer Philips vanwege het gebruiksgemak en het consistente bakresultaat. Dat maakt dit soort gerechten nóg toegankelijker.
Een handige tip voor eigenlijk alle airfryer recepten: vul de mand meteen na gebruik met een laagje water. Dat kan alvast weken terwijl jij lekker aan het eten bent. Zo voorkom je dat aangekoekte restjes zich vastzetten en wordt schoonmaken een stuk makkelijker.

Kip met ketjap marinade

Voor deze airfryer kippendijen gebruik ik mijn favoriete ketjapmarinade: simpel, snel en vol smaak. Je hoeft alleen knoflook uit te persen, de rest is een kwestie van mengen. Wil je wat extra’s? Voeg dan gember en ui toe. Maak je het helemaal bont, dan kunnen citroengras en/of kaffir-limeblaadjes er ook bij. Met een blender of keukenmachine maak je de marinade in een handomdraai glad en vol van smaak.

Lijkt dit je wat? Zeker met een krachtig airfryer model, zoals de nieuwe airfryer van Philips, met verbeterde luchtcirculatie, krijg je snel een mooi resultaat met een krokant randje!

Airfryer Kippendijen met Ketjap Marinade

Servings 5 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
marineren 2 uur
Totale tijd 25 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 750 gr kippendijen
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel azijn
  • 3 teentjes knolfook
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander

Optioneel

  • 1.5 eetlepel bruine suiker

Instructies

  • Snijd de kippendijen in blokjes. Pers je teentjes knoflook fijn.
    750 gr kippendijen, 3 teentjes knolfook
  • Meng alles in een kom goed door elkaar en laat marineren. Minimaal 30 minuten, maar liefst de hele nacht.
    750 gr kippendijen, 5 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel sojasaus, 1 theelepel azijn, 3 teentjes knolfook, 1 theelepel gemalen komijn, 1 theelepel gemalen koriander
  • Verwarm de airfryer voor op 200 °C en doe de kippendijen in de airfryer. Bewaar achtergebleven marinade optioneel voor de saus.
  • Bak voor ongeveer 10-14 minuten mooi goudbruin en schep op de helft van de tijd even om. Let op, elke airfryer is anders, het kan dus zijn dat jouw kippendijen korter of langer moeten. Snijd er eentje open om te kijken of ze al mooi gaar zijn!

Optionele stap

  • Doe de achtergebleven marinade in een koekenpan met 1.5 eetlepel bruine suiker. Verwarm al roerend tot je een dikke saus hebt. Schep je stukjes kippendij hier doorheen.
    1.5 eetlepel bruine suiker
Author: Mariska
Gang: Bijgerecht
Keuken: Westers
Trefwoord: airfryer, citroen, kippendijen

Pin dit recept voor Airfryer Kippendijen!

Wil je dit airfryerrecept bewaren? Sla dan deze foto op een van je Pinterest-borden op! Zo vind je het makkelijk terug en inspireer je anderen om dit heerlijke recept te maken.
Airfryer Kippendijen met ketjap marinade

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Close
© Copyright Flying Foodie
Close