Airfryer Pasteitjes met Gehakt

Deel met vrienden en familie

Airfryer pasteitjes met gehakt zijn heerlijke snack, die je heel makkelijk zelf maakt. Deze Surinaamse pasteitjes gevuld met kruidig gehakt, doen het perfect als hapjes op een feestje of als tussendoortje. Dit eenvoudige airfryer recept zorgt voor een knapperig resultaat, zonder veel olie te gebruiken. 

Airfryer Pasteitjes

Airfryer pasteitjes zijn je favoriete Surinaamse snack, maar dan als airfryer recept. Simpel, maar vol smaak. Het meeste werk is het vouwen van de pasteitjes, maar als je dat eenmaal in de vingers hebt, kan het snel gaan. 

Uiteraard kan je de pasteitjes ook in de oven bereiden, handig als je er veel tegelijk wilt maken. Verwarm de oven dan voor op 190 graden Celsius en bak de pasteitjes net iets langer, ongeveer 15-20 minuten. In de airfryer heb je waarschijnlijk maar 10 minuten nodig! Surinaamse pasteitjes met gehakt uit de airfryer

Surinaamse pasteitjes met gehakt

Surinaamse pasteitjes komen met verschillende vulling. Eerder maakte ik al Surinaamse pasteitjes met kip samen met mijn schoonzusje. Ook dat recept kan je heel goed in de airfryer bereiden. Deze keer gaan we voor een eenvoudigere versie met gehakt.

Een essentieel ingrediënt in deze Surinaamse pasteitjes is piccalilly. Het voegt een frisse en subtiel zure smaak toe die perfect past bij de vulling. Combineer wat piccalilly met een klein beetje fijngehakte Madam Jeanette, en je hebt een verrukkelijke, pittige sambal om erbij te serveren. Overigens is een beetje ketchup met peper ook een heerlijke optie!

Simpel feesthapje

Deze pasteitjes met gehakt zijn een ideale snack voor een feestje, die je makkelijk van tevoren kan maken. Vul ze maximaal een dag voor je feestje en bewaar ze in de koelkast. Of vries ze in en voeg twee à drie minuten toe aan de baktijd van de airfryer. Tijdens je feestje hoef je ze dan alleen nog af te bakken in de airfryer!

Airfryer Pasteitjes met gehakt

Airfryer pasteitjes met gehakt zijn heerlijke snack, die je heel makkelijk zelf maakt. Deze Surinaamse pasteitjes gevuld met kruidig gehakt, doen het perfect als hapjes op een feestje of als tussendoortje. Dit eenvoudige airfryer recept zorgt voor een knapperig resultaat, zonder veel olie te gebruiken.
Porties 20 pasteitjes
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 1 pak bladerdeeg (pakje van 450 gr)
  • 300 gr gehakt
  • 1 klein blokje Maggi (vierkant, per 2 verpakt)
  • 340 gr wortel en doperwten uit pot (1 grote glazen pot)
  • 75 gr mais
  • 1 kleine ui
  • 25 gr roomboter
  • 1 blaadje laurier
  • 1 theelepel gemalen piment
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 1.5 eetlepel piccalilly
  • 3 mini augurkjes (in plakjes gesneden)
  • zout & zwarte peper
  • 1 ei

Optioneel

  • ketchup
  • 1 rode chilipeper

Instructies

Vulling voor de airfryer pasteitjes maken

  • Laat de wortel en doperwten, en de mais goed uitlekken en snipper ondertussen je ui. Snijd de worteltjes eventueel kleiner.
    340 gr wortel en doperwten uit pot, 75 gr mais, 1 kleine ui
  • Smelt de roomboter in een ruime hapjes- of koekenpan. Fruit hierin je ui, tot deze zacht wordt. Bak vervolgens het gehakt aan alle kanten goed bruin.
    300 gr gehakt, 25 gr roomboter
  • Voeg de laurier, piment en tomatenpuree toe. Verkruimel er een Maggi-blokje over. Schep goed door en bak even mee.
    1 klein blokje Maggi, 1 blaadje laurier, 1 theelepel gemalen piment, 1 theelepel tomatenpuree
  • Voeg piccalilly toe en roer goed door. Nu mogen ook de doperwten, worteltjes, mais en plakjes augurk er doorheen. Schep goed door.
    1.5 eetlepel piccalilly, 3 mini augurkjes
  • Proef en breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen.
    zout & zwarte peper

Vullen en afbakken

Auteur: Mariska
calorieën: 61kcal
Gang: hapje, Snack
Keuken: Surinaams
Trefwoord: airfryer, gehakt, hapje, snack

Nutrition

Calorieën: 61kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 3g | Fat: 4g | Saturated Fat: 2g | Polyunsaturated Fat: 0.2g | Monounsaturated Fat: 2g | Trans Fat: 0.2g | Cholesterol: 22mg | Sodium: 90mg | Potassium: 70mg | Fiber: 0.4g | Sugar: 0.2g | Vitamin A: 1035IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 8mg | Iron: 0.5mg

Pin dit recept voor Airfryer Pasteitjes met gehakt!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
airfryer pasteitjes met gehakt net zoals surinaamse pasteitjes met gehakt

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close