Airfryer pasteitjes met gehakt zijn heerlijke snack, die je heel makkelijk zelf maakt. Deze Surinaamse pasteitjes gevuld met kruidig gehakt, doen het perfect als hapjes op een feestje of als tussendoortje. Dit eenvoudige airfryer recept zorgt voor een knapperig resultaat, zonder veel olie te gebruiken.
Airfryer Pasteitjes
Airfryer pasteitjes zijn je favoriete Surinaamse snack, maar dan als airfryer recept. Simpel, maar vol smaak. Het meeste werk is het vouwen van de pasteitjes, maar als je dat eenmaal in de vingers hebt, kan het snel gaan.
Uiteraard kan je de pasteitjes ook in de oven bereiden, handig als je er veel tegelijk wilt maken. Verwarm de oven dan voor op 190 graden Celsius en bak de pasteitjes net iets langer, ongeveer 15-20 minuten. In de airfryer heb je waarschijnlijk maar 10 minuten nodig!
Surinaamse pasteitjes met gehakt
Surinaamse pasteitjes komen met verschillende vulling. Eerder maakte ik al Surinaamse pasteitjes met kip samen met mijn schoonzusje. Ook dat recept kan je heel goed in de airfryer bereiden. Deze keer gaan we voor een eenvoudigere versie met gehakt.
Een essentieel ingrediënt in deze Surinaamse pasteitjes is piccalilly. Het voegt een frisse en subtiel zure smaak toe die perfect past bij de vulling. Combineer wat piccalilly met een klein beetje fijngehakte Madam Jeanette, en je hebt een verrukkelijke, pittige sambal om erbij te serveren. Overigens is een beetje ketchup met peper ook een heerlijke optie!
Simpel feesthapje
Deze pasteitjes met gehakt zijn een ideale snack voor een feestje, die je makkelijk van tevoren kan maken. Vul ze maximaal een dag voor je feestje en bewaar ze in de koelkast. Of vries ze in en voeg twee à drie minuten toe aan de baktijd van de airfryer. Tijdens je feestje hoef je ze dan alleen nog af te bakken in de airfryer!
Pin dit recept voor Airfryer Pasteitjes met gehakt!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.