Zoete aardappelfriet uit de airfryer: wie houdt er niet van? Perfect als bijgerecht, snack of zelfs als onderdeel van een complete maaltijd. Maar knapperige zoete aardappelfriet maken kan soms best een uitdaging zijn. In dit artikel delen we niet alleen het recept, maar ook onze beste tips om ervoor te zorgen dat jouw frietjes heerlijk krokant worden, en niet slap of klef uit de airfryer komen. Met onze tips lukt het jou ook!
Krokante zoete aardappelfrietjes uit de airfryer
Niemand houdt van slappe patat. Ook zoete aardappelen wil je krokant uit de airfryer kunnen toveren. Onze tips voor krokante frietjes:
- Zout voeg je pas toe na het bakken.
- Laat je zoete aardappelfrietjes 30 minuten weken in goed koud water en droog ze daarna super goed af.
- Besprenkel je zoete aardappelfrietjes met een lepel maïzena en schud ze goed. Dit gaat het makkelijkste in een zak. Spray je frietjes daarna in met olie.
- Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is, zodat de hete lucht om de frietjes kan stromen. Je mandje dus niet te vol doen.
De ene keer gebruik ik maar 1 van deze tips, de andere keer allemaal. Ligt er net aan hoeveel tijd (en zin) ik heb.
Zoete aardappel
Meer koken met zoete aardappel? Probeer dan eens Zoete aardappel tarte tatin met gepofte knoflook, Indiase zoete aardappelkroketjes of Zoete aardappelsoep uit de Instant Pot.
Pin dit recept voor Zoete aardappelfrietjes uit de airfryer!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.