Ajam Pangang uit de Multicooker, zoals bijvoorbeeld een Instant Pot of Crockpot Express, maak je echt super makkelijk en snel. Dit recept geeft heerlijk sappige kip in een hartige, zoet-zure saus. Heerlijk met rijst, sambal en atjar. Beetje kroepoek erbij en je bent klaar om te smullen van deze Chinees-Nederlandse klassieker.
Instant Pot Ajam Pangang Recept
De Aziatische keuken blijft mij keer op keer inspireren, zeker ook wanneer ik aan de slag ga met mijn eigen draai aan bekende Chinese restaurantklassiekers in Nederland. Denk aan die vertrouwde afhaalmaaltijden waar we allemaal zo dol op zijn. Op mijn site vind je bijvoorbeeld al recepten voor Foe Yong Hai, Chinese Nasi, Bami en Tjap Tjoy. Na het succes van mijn Babi Pangang uit de Instant Pot werd het hoog tijd om ook de kipvariant te maken: Ajam Pangang. Misschien ook wel omdat jullie er maar naar bleven vragen 😉 Een mooie aanvulling op mijn verzameling Nederlandse Instant Pot Recepten!
Ajam Pangang uit de multicooker
Deze Ajam Pangang maak je eenvoudig in elke multicooker met een hoge druk functie, zoals de Instant Pot, Crockpot Express of de Espressions Smart Pressure Cooker.
Hoewel het niet de traditionele bereidingswijze is, scheelt deze methode je flink wat tijd in de keuken. Zelf gebruik ik graag kippendijfilet voor een sappig resultaat, maar je kunt ook kipfilet nemen als je liever voor een mager stuk vlees gaat. Hou er dan wel rekening mee dat kipfilet iets sneller droog kan worden. Dit Ajam Pangang recept is natuurlijk geen traditionele bereiding, want dan moet je eerst kip roosteren. Dit recept is speciaal gemaakt voor de multicooker en is stukken sneller klaar.
Rijst erbij
Met slechts een paar minuten op hoge druk maak je de meest verrukkelijke, zoet-zure kip in je multicooker. Nou is de kans groot dat je bij je Ajam Pangang graag rijst wilt eten. Ik heb het recept zo gemaakt, dat je met de pot-in-pot methode tegelijkertijd je rijst kunt bereiden. Meteen een pan minder nodig wat bijna altijd ideaal is!
Pin dit recept voor Ajam Pangang uit de Multicooker (Instant Pot / Crockpot Express)!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Hallo Mariska, bedankt voor je recept. Ik ga het zeker binnenkort een keer maken, maar heb nog een vraag. De kcal is dat per portie en zonder rijst?
Hi Hilde, heel graag gedaan hoop dat het recept je zal smaken. De kcal zijn inderdaad per portie en zonder rijst, dus echt alleen de ajam pangang.
Mocht je het graag willen weten: Rijst bevat ongeveer 350 kcal per 100 gram ongekookte rijst, en 120 kcal per 100 gram gekookte rijst. Meestal eet je ongeveer 75 gr rijst per persoon (net als bij pasta trouwens!)
Wil dit recept maken maar ben zeer benieuwd. Waar in je rijst doe in de cockpot, lijkt mij zeer handig om te gebruiken hier in. Grr Brigitta
Dit zet je er boven met een trivet en/of sling in een potje/schaaltje.
Bedankt voor je antwoord! Had het al gevonden en ook gelijk besteld🤣