Ajam Pedis is een heerlijk pittig (pedis!) Indonesisch kipgerecht, dat ook wel bekend staat als Duivelse Kip. Maak het net zo pittig als jij lekker vindt en geniet van je zelfgemaakte ajam pedis, zonder pakjes of zakjes!
Ajam Pedis
Heerlijk toch, kipgerechten uit de Indonesische keuken? Serveer het met lekkere witte rijst of Nasi Kuning als je je feestelijk voelt, samen met simpele groentjes, zoals sperziebonen. Als ik zin heb om uitgebreid te koken, maak ik er ook graag Sticky Indonesische Aubergine (Terong Blado) bij. Het zachte en zoete van de Terong Blado combineert heerlijk met het pittige van de Ajam Pedis!
Duivelse Kip
Ajam Pedis, ook wel geschreven als Ayam Pedis, wordt soms ook wel ‘Duivelse Kip’ genoemd. Je denkt misschien dat deze kip loei-heet is, toch valt dit mee. Pittig is natuurlijk heel erg afhankelijk van wat je gewend bent, maar ik ben recepten tegengekomen die slechts 1 eetlepel Sambal Oelek gebruiken, tot recepten die voor 8 eetlepels gaan. Je kunt het dus zo ‘duivels’ maken als je zelf wilt.
Naast Sambal Oelek kun je ook andere soorten sambal gebruiken. Zelf vind ik Sambal Badjak of Sambel Pedis van Oma Dée heel lekker in combinatie met mijn Duivelse Kip. Deze bevat ook geen tot weinig zout, waardoor je het lekker pittig kan maken, zonder dat het té zout wordt.
Pin deze Ajam Pedis!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.