Albondigas zijn verrukkelijke Spaanse gehaktballetjes in een heerlijke, licht pittige saus met tomaat en gerookte paprika. Lekker zo als hapje, als onderdeel van een tapas avond of gewoon bij je hoofdgerecht.
Spaanse tapas recepten
Wie is er nou niet gek op Spaanse tapas gerechten? Albondigas staan standaard op mijn wensenlijstje als we voor een tapas avond gaan. Naast natuurlijk patatas bravas, brood met aioli en van die lekkere groene pimenton pepertjes. Het lekkerst op een terras in de zon met een glas tinto de verano, maar ook heel goed te doen thuis, aan je eigen eettafel.
Albondigas: Spaanse gehaktballetjes
In dit Spaanse gerecht gaan twee soorten paprikapoeder. Gewone paprikapoeder, ook wel zoete paprikapoeder. Weinig zoets aan, maar niet zo pittig als de andere variant. Dat is namelijk een heerlijk gerookte pittige variant. Die geeft het recept echt zijn authentieke smaak. Je kunt er ook voor kiezen om zowel in het gehakt, als in de saus de pittige gerookte variant te gebruiken. Kun je echt niet tegen pittig? Vervang de gerookte paprikapoeder dan ook door de zoete versie.
Pin deze Albondigas Spaanse gehaktballetjes!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.