Alcoholvrije stoofperen met bessensap

Hoewel stoofpeertjes meestal met rode wijn of port gemaakt worden, maak je ze ook heel makkelijk met bessensap. Eigenlijk heb je alleen stoofperen, suiker en bessensap nodig, maar ik vind het altijd wel lekker om extra kruiden toe te voegen. Vandaag dus mijn recept voor alcoholvrije stoofpeertjes!

Alcoholvrije stoofperen

Maar waar smaken deze alcoholvrije stoofperen goed bij? Gewoon zo, met een bakje vla, met stoofvlees en aardappelpuree, op een tosti met gorgonzola en rucola, met panna cotta… Waarschijnlijk kun je zelf nog wel een paar heerlijke combinaties bedenken. Omdat ze geen alcohol bevatten, kun je ze ook heel lekker ‘s ochtends bij je yoghurt of kwark eten!

Uiteraard hebben we ook een recept met alcohol online staan, namelijk stoofperen met sherry.

Alcoholvrije stoofperen

Ingrediënten Alcoholvrije stoofperen

1 kilo stoofperen
750 ml bessensap (ik ging voor deze)
2 stokjes kaneel
3 kruidnagels
1 steranijs ster
0.5 vanilleboon

Mijn sap vonden ik en mijn proevers meer dan zoet genoeg en daarom voeg ik geen extra suiker toe. Heb je zelf een zuur sap, dan kun je altijd wat witte suiker toevoegen.

Bereiding

  1. Schil de peren en verwijder het kontje, de steeltjes kun je laten zitten. Leg alle stoofperen in een pan, samen met het bessensap, een stokje kaneel, kruidnagels en steranijs.
  2. Snijd de halve vanilleboon in de lengte doormidden en schraap de vanillezaadjes er uit. Voeg zowel de lege peul als zaadjes toe aan je pan met peren.
  3. Breng het geheel aan de kook en zet vervolgens de warmtebron lager, zodat het geheel nog lekker kan pruttelen. Stoof je de peren in 1,5 tot 2 uur lekker zacht.
  4. Draai de stoofpeertjes zo nu en dan om, liever niet met een metalen lepel, want dan is de kans groot dat je de peren beschadigd. Ze moeten wel mooi heel blijven!
  5. Serveer je heerlijke alcoholvrije stoofperen met een klein beetje van het kookvocht.

Eet smakelijk! Bewaar de stoofperen zo’n twee weken in hun kookvocht in de koelkast. In de vriezer blijven ze drie maanden goed.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close