Alcoholvrije stoofperen zijn super lekker en heel simpel te maken met bessensap. Hoewel stoofpeertjes meestal met rode wijn of port gemaakt worden, maak je ze ook heel makkelijk alcoholvrij. Eigenlijk heb je alleen stoofperen, suiker en bessensap nodig, maar ik vind het altijd wel lekker om extra kruiden toe te voegen. Hierbij dus mijn recept voor alcoholvrije stoofpeertjes!
Alcoholvrije stoofperen
Stoofperen maken is weinig werk, maar je bent wel een tijdje aan het stoven. Ik vind het dus lekker om voor meerdere keren te maken. Bewaar de stoofperen zo’n twee weken in hun kookvocht in de koelkast. In de vriezer blijven ze drie maanden goed. Mijn sap vonden ik en mijn proevers meer dan zoet genoeg en daarom voeg ik geen extra suiker toe. Heb je zelf een zuur sap, dan kun je altijd wat witte suiker toevoegen.
Uiteraard hebben we ook een recept met alcohol online staan, namelijk stoofperen met sherry.
Wat eet je er bij?
Maar waar smaken deze alcoholvrije stoofperen goed bij? Gewoon zo, met een bakje vla, met stoofvlees en aardappelpuree, op een tosti met gorgonzola en rucola, met panna cotta… Waarschijnlijk kun je zelf nog wel een paar heerlijke combinaties bedenken. Omdat ze geen alcohol bevatten, kun je ze ook heel lekker ’s ochtends bij je yoghurt of kwark eten!

Pin deze Alcoholvrije stoofperen!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Punt 5: het moet beschadigt zijn, niet beschadigd. Zal wel niet geapprecieerd worden, maar toch.
Beste John,
Dat klopt, ik heb het aangepast! Heb je het recept toevallig ook geprobeerd en zo ja, hoe vond je ze?
Groetjes,
Maris