Amerikaanse pannenkoekjes met blauwe bessen

Deel met vrienden en familie

Recept Blueberry pancakes amerikaanse pannenkoekjes
Amerikaanse pannenkoekjes met blauwe bessen zijn op het moment mijn favoriete pannenkoekjes. Anders dan de standaard Nederlandse pannenkoeken zijn deze lekker luchtig en een beetje dikkig. Met de toevoeging van blauwe bessen heb je meteen al een portie fruit te pakken bij het ontbijt.

Dit recept is voor mij echt een weekend recept. Helemaal als er mensen zijn blijven slapen. De keuken vult zich langzaam met de heerlijke geuren en bijna iedereen wordt vrolijk van pannenkoeken in de ochtend? Ik in ieder geval wel. Doordeweeks heb ik zelf helaas zelden de tijd of beter gezegd neem ik de tijd niet, om pannenkoeken te bakken. Dan ga ik vaker toch voor iets snel als yoghurt.

Recept Blueberry pancakes Amerikaanse pannenkoekjes

Benodigdheden Amerikaanse pannenkoekjes

voor 2 personen

250 gr zelfrijzend bakmeel
200 ml karnemelk
2 middelgrote eieren
2 eetlepels poedersuiker
1 inhoud van een vanille peul (of 1 theelepel extract)
rasp van de schil van een kwart citroen

1 doosje blauwe bessen

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten op de blauwe bessen na tot een glad beslag. Het zal een stuk steviger/ dikker zijn dan het pannenkoekenbeslag dat je gewend bent.
  2. Verhit op middelhoog vuur wat boter in de pan. Giet wat beslag in de pan zodat je een Amerikaans pannenkoekje creëert van ongeveer 10 centimeter. Laat wat blauwe bessen in het beslag vallen. Bak het pannenkoekje tot hij begint de rijzen en hij aan de onderkant goudbruin is geworden.
  3. Keer de pannenkoekjes om en laat ze nog een minuutje bakken, totdat ze ook aan de andere kant goudbruin zijn.
  4. Herhaal dit tot je beslag op is 🙂
  5. Stapel de Amerikaanse pannenkoekjes op elkaar en serveer eventueel met wat extra vers fruit of warme chocolade saus.

Eet smakelijk!

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Ik heb vanochtend ook al american pancakes gebakken! Deze zien er ook heul goed uit!

    1. Mariska Author says:

      Wat toevallig! Ook met blauwe bessen? Lekker zijn ze hè?

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close