Deze andijviesoep met Serranoham snippers is heerlijk hartig en zit vol met groene groentes. De soep is koolhydraatarm, paleo, glutenvrij en als je de ham weg laat ook makkelijk vegan te maken.
Andijviesoep
Andijvie is een echte herfstgroente. Je kunt het op verschillende manieren bereiden. Eén van de meest voorkomende vormen is natuurlijk de andijviestamppot. Aangezien ik met iemand samenwoon die echt geen andijviestamppot wilt eten, heb ik wat anders bedacht (eerder heb ik hem al aan de zuurkool gekregen): andijviesoep! Het lijkt misschien een beetje vreemd, maar het is erg lekker. Waar bij het koken van groenten vaak veel van het goede achterblijft in het kookwater, eet je dat hier gewoon op!
Herfstrecepten
Opzoek naar meer herfstrecepten? Wat dacht je van:
- Plaattaart met paddenstoelen en zongedroogde tomaten
- Traybake met pompoen, spek en champignons
- Lasagne met pompoen en salie
Herfstrecepten vangen de gezellige smaken van het seizoen, met ingrediënten als appels, pompoenen en specerijen. Van stevige soepen en ovenschotels tot warme appeltaarten, deze gerechten vieren de herfstoogst. Met hun rijke smaken en verwarmende aroma’s zijn herfstrecepten perfect om geliefden rond de tafel te verzamelen
Pin deze Andijviesoep!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Ziet er heerlijk uit! Xx
Wat een goed idee, andijviesoep. Klinkt wel apart maar lijkt mij leuk om eens te proberen.
Het is makkelijk om te maken, en als je voor gesneden andijvie koop is het ook bijna geen werk. Je kan er geen buil aan vallen om het een keer te proberen 🙂