Andijviesoep met Serranoham snippers

Andijviesoep met Serranoham sniper
Deze andijviesoep met Serranoham snippers is heerlijk hartig en zit vol met groene groentes. De soep is koolhydraatarm, paleo, glutenvrij en als je de ham weg laat ook makkelijk vegan te maken.
Andijvie is een echte herfstgroente. Je kunt het op verschillende manieren bereiden. Eén van de meest voorkomende vormen is natuurlijk de andijviestamppot. Aangezien ik met iemand samenwoon die echt geen andijviestamppot wilt eten, heb ik wat anders bedacht (eerder heb ik hem al aan de zuurkool gekregen): andijviesoep! Het lijkt misschien een beetje vreemd, maar het is erg lekker. Waar bij het koken van groenten vaak veel van het goede achterblijft in het kookwater, eet je dat hier gewoon op!

Ingrediënten andijviesoep

voor ongeveer 6 koppen

400 gr gesneden en uitvoerig gewassen andijvie
1 sjalot, gesnipperd
1 teentje knoflook fijngesneden of geperst
1000 ml bouillon
peper naar smaak
olijfolie

Welke bouillon je gebruikt, mag je helemaal zelf weten. Ik ging voor een combinatie van groente- en tuinkruidenbouillon.

Benodigdheden knapperige Serranoham

80 gr Serranoham

Bereiding

  1. fruit de sjalot en knoflook in een grote soeppan. Wanneer je de Serranoham gaat maken, verwarm dan de oven alvast voor op de hoogste stand).
  2. Voeg de andijvie toe en roer het geheel goed door. Voeg vervolgens je bouillon toe.
  3. Na 10 minuten koken, haal je de pan van het vuur en pureer je het geheel.
  4. Zet de pan weer op het vuur en laat nog eens 10 minuten doorkoken.
  5. Schenk de soep in je kommen en serveer het met de ham en bijvoorbeeld crostini’s en geniet van je heerlijke herfstsoep!

Bereiding knapperige Serranoham

  1. Verwarm de oven voor op de warmste en/of grill stand.
  2. Verdeel de plakjes ham op een bakplaat dat bekleed is met een stukje bakpapier.
  3. Bak de ham in de oven, totdat deze knapperig is. Afhankelijk van je oven, zal dit ongeveer 4 tot 7 minuten in beslag nemen. Let op dat de ham niet verbrandt!

Andijviesoep recept groene soep

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *