Andijviesoep met Serranoham snippers

Deel met vrienden en familie

Deze andijviesoep met Serranoham snippers is heerlijk hartig en zit vol met groene groentes. De soep is koolhydraatarm, paleo, glutenvrij en als je de ham weg laat ook makkelijk vegan te maken.

Andijviesoep

Andijvie is een echte herfstgroente. Je kunt het op verschillende manieren bereiden. Eén van de meest voorkomende vormen is natuurlijk de andijviestamppot. Aangezien ik met iemand samenwoon die echt geen andijviestamppot wilt eten, heb ik wat anders bedacht (eerder heb ik hem al aan de zuurkool gekregen): andijviesoep! Het lijkt misschien een beetje vreemd, maar het is erg lekker. Waar bij het koken van groenten vaak veel van het goede achterblijft in het kookwater, eet je dat hier gewoon op!

Andijviesoep met Serranoham snippers

Deze andijviesoep met Serranoham snippers is heerlijk hartig en zit vol met groene groentes. De soep is koolhydraatarm, paleo, glutenvrij en als je de ham weg laat ook makkelijk vegan te maken.
Porties 6 koppen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

Andijviesoep

  • 400 gr Andijvie gewassen en gesneden
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngesneden of geperst
  • 1000 ml bouillon
  • peper naar smaak
  • olijfolie

Knapperige Serranoham

  • 80 gr Serranoham

Instructies

Bereiding Andijviesoep

  • fruit de sjalot en knoflook in een grote soeppan. Wanneer je de Serranoham gaat maken, verwarm dan de oven alvast voor op de hoogste stand).
    1 sjalot, olijfolie, 1 teentje knoflook
  • Voeg de andijvie toe en roer het geheel goed door. Voeg vervolgens je bouillon toe.
    400 gr Andijvie, 1000 ml bouillon, peper
  • Na 10 minuten koken, haal je de pan van het vuur en pureer je het geheel.
  • Zet de pan weer op het vuur en laat nog eens 10 minuten doorkoken.
  • Schenk de soep in je kommen en serveer het met de ham en bijvoorbeeld crostini's en geniet van je heerlijke herfstsoep!

Bereiding knapperige Serranoham

  • Verwarm de oven voor op de warmste en/of grill stand.
  • Verdeel de plakjes ham op een bakplaat dat bekleed is met een stukje bakpapier.
    80 gr Serranoham
  • Bak de ham in de oven, totdat deze knapperig is. Afhankelijk van je oven, zal dit ongeveer 4 tot 7 minuten in beslag nemen. Let op dat de ham niet verbrandt!

Notities

Welke bouillon je gebruikt, mag je helemaal zelf weten. Ik ging voor een combinatie van groente- en tuinkruidenbouillon.
Auteur: Mariska
calorieën: 55kcal
Gang: Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken: Europees, Nederlands
Trefwoord: herfst, maaltijdsoep, Soep

Nutrition

Calorieën: 55kcal | Carbohydrates: 3g | Protein: 7g | Fat: 2g | Saturated Fat: 0.5g | Polyunsaturated Fat: 0.1g | Monounsaturated Fat: 0.2g | Cholesterol: 7mg | Sodium: 906mg | Potassium: 315mg | Fiber: 2g | Sugar: 0.5g | Vitamin A: 1445IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 47mg | Iron: 1mg

Herfstrecepten

Opzoek naar meer herfstrecepten? Wat dacht je van: 

Herfstrecepten vangen de gezellige smaken van het seizoen, met ingrediënten als appels, pompoenen en specerijen. Van stevige soepen en ovenschotels tot warme appeltaarten, deze gerechten vieren de herfstoogst. Met hun rijke smaken en verwarmende aroma’s zijn herfstrecepten perfect om geliefden rond de tafel te verzamelen

Pin deze Andijviesoep!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Andijviesoep recept groene soep

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Ziet er heerlijk uit! Xx

  2. Wat een goed idee, andijviesoep. Klinkt wel apart maar lijkt mij leuk om eens te proberen.

    1. Het is makkelijk om te maken, en als je voor gesneden andijvie koop is het ook bijna geen werk. Je kan er geen buil aan vallen om het een keer te proberen 🙂

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close