Antilliaanse Funchi

Deel met vrienden en familie

Funchi is een van de bekendste bijgerechten uit de Antilliaanse keuken. Je maakt het van gele of witte maismeel. Op de Antillen gebruiken ze een speciale houten lepel voor de bereiding, een palù di funchi. Wij gebruiken een pollepel en dat werkt ook prima.

Antilliaanse Funchi

Funchi is vrij stevig en heeft van zichzelf niet zoveel smaak, het is echt een bijgerecht dat je combineert met een gerecht met een stevige smaak. Funchi lijkt heel erg op Italiaanse Polenta. Perfect om te combineren met andere smaakmakers, zoals bijvoorbeeld Stoba di Karni. Het wordt op de Antillen dus vaak gegeten in plaats van rijst of aardappel.

Curaçaose specialiteit

Wanneer je op Curaçao bent geweest, is de kans groot dat je daar Funchi Fries op de kaart hebt zien staan. Hetzelfde gerecht, maar dan in frietvorm gesneden en daarna nog even gefrituurd; ontzettend lekker. 

Andere recepten die veel op Curaçao worden gegeten zijn bijvoorbeeld Arepa di Pampuna en Stoba di Karni, vergezeld door een heerlijk frisse Awa di Lamunchi.

Antilliaanse Funchi

Funchi is een van de bekendste bijgerechten uit de Antilliaanse keuken. Je maakt het van gele of witte maismeel. Op de Antillen gebruiken ze een speciale houten lepel voor de bereiding, een palù di funchi. Wij gebruiken een pollepel en dat werkt ook prima.
Porties 8 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 1 liter water
  • 50 gr boter
  • 1 snuf zout
  • 500 gr maismeel Ik gebruik PAN

Instructies

  • Breng water aan de kook met boter en een goede snuf zout.
    1 liter water, 50 gr boter, 1 snuf zout
  • Voeg lepel voor lepel, drie eetlepels maismeel toe aan het water. Roer daarna de rest er doorheen.
    500 gr maismeel
  • Blijf goed roeren om klontjes te verkomen. Verwarm tot de maispap dik wordt en los komt van de randen. Wordt het te snel dik, maar komt het nog niet los van de randen? Voeg dan extra water toe.
  • Verdeel over een bord en laat afkoelen voordat je het in punten snijdt.
Auteur: Mariska
calorieën: 285kcal
Gang: Bijgerecht
Keuken: Antiliaans
Trefwoord: curacao, mais

Nutrition

Calorieën: 285kcal | Carbohydrates: 46g | Protein: 6g | Fat: 9g | Saturated Fat: 4g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 3g | Trans Fat: 0.2g | Cholesterol: 13mg | Sodium: 97mg | Potassium: 203mg | Fiber: 6g | Sugar: 1g | Vitamin A: 156IU | Calcium: 9mg | Iron: 2mg

Pin dit recept voor Funchi

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Antilliaanse Funchi van maismeel

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close