Funchi is een van de bekendste bijgerechten uit de Antilliaanse keuken. Je maakt het van gele of witte maismeel. Op de Antillen gebruiken ze een speciale houten lepel voor de bereiding, een palù di funchi. Wij gebruiken een pollepel en dat werkt ook prima.
Antilliaanse Funchi
Funchi is vrij stevig en heeft van zichzelf niet zoveel smaak, het is echt een bijgerecht dat je combineert met een gerecht met een stevige smaak. Funchi lijkt heel erg op Italiaanse Polenta. Perfect om te combineren met andere smaakmakers, zoals bijvoorbeeld Stoba di Karni. Het wordt op de Antillen dus vaak gegeten in plaats van rijst of aardappel.
Curaçaose specialiteit
Wanneer je op Curaçao bent geweest, is de kans groot dat je daar Funchi Fries op de kaart hebt zien staan. Hetzelfde gerecht, maar dan in frietvorm gesneden en daarna nog even gefrituurd; ontzettend lekker.
Andere recepten die veel op Curaçao worden gegeten zijn bijvoorbeeld Arepa di Pampuna en Stoba di Karni, vergezeld door een heerlijk frisse Awa di Lamunchi.
Pin dit recept voor Funchi
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.