Appel Granola is een heerlijke, suikervrije muesli die je heel gemakkelijk zelf maakt. Wij gaan deze keer voor een simpele notenvrije versie, maar geven je tips om lekker te variëren en zo iedere keer weer een verrukkelijke appel granola uit de oven te toveren. Combineer met yoghurt en verse appelblokjes en je hebt een gezond ontbijt, zonder toegevoegde suikers.
Appel Granola
Je kunt deze Appel Granola makkelijk aanpassen naar je eigen smaak. Hoewel het nu een notenvrije granola is, kun je juist ook heel goed noten en zaden toevoegen. Ik voeg deze meestal na 15 minuten bakken in de oven toe. Daarnaast vind ik het soms ook lekker om stukjes pure chocolade, gedroogd fruit of schuddebuikjes toe te voegen na het bakken. Let op, dit voegt natuurlijk wel suiker toe. De lekkerste combinaties, wat mij betreft:
- Pecannoten en pompoenzaadjes
- Schuddebuikjes en pure chocolade
- Lijnzaad, pompoenpitten en zonnebloempitten
- Stukjes witte chocolade en cranberries
- Speculaaskruiden i.p.v. kaneel (geïnspireerd door onze Appelplaatkoek met havermout)
Waarom zelf appel granola maken?
Zelf appel granola maken is niet alleen goedkoper dan kant-en-klare muesli, maar het is ook gezonder. Door appel te gebruiken, voegen we een natuurlijke zoetheid toe, zonder geraffineerde suikers. Het resultaat? Een muesli met weinig suiker, boordevol smaak en textuur, die perfect is voor een gezond begin van je dag.
Suikervrije Muesli
Hoewel appels van nature fruitsuikers bevatten, bevatten ze veel minder suiker dan kant-en-klare muesli’s met geraffineerde suiker. Wil je toch een zoetere smaak? Voeg dan een lepeltje honing toe. Meng de honing eerst met de gesmolten kokosolie voordat je het over de havermout en appels verdeelt. Is je kokosolie wat dik? Je kunt hem een heel klein beetje verwarmen, dan wordt hij snel wat dunner.
Pin dit recept voor Appel Granola !
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.