Deze super lekkere en frisse cake met appel en kwark maak ik al een tijdje. Het werd dus wel eens tijd dat ik het recept met jullie deel! Het is een roer beslag, dus je hebt geen machine of enorme spierballen nodig! Lekker makkelijk. De toevoeging van kwark maakt het lekker fris en geeft een heerlijke smeuïge cake als resultaat.
Benodigdheden appel kwark cake
250 gr zelfrijzend bakmeel (gezeefd)
150 gr witte suiker (basterd of kristal)
2 eieren
1 theelepel vanille extract
1 theelepel kaneel
snufje zeezout
100 ml zonnebloemolie
250 gr kwark
2 appels in klein blokjes
schil van 1 citroen (geraspt)
Bereiding appel kwark cake
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed je cakevorm met bakpapier of boter hem goed in.
- Roer in een grote kom de eieren, vanille extract, suiker, kaneel en een snufje zeezout door elkaar heen.
- Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel toe en roer het weer goed door, tot je een mooi glad beslag hebt.
- Meng de kwark en de zonnebloemolie eerst bij elkaar en voeg het vervolgens toe aan het beslag. Roer nogmaals goed door.
- Als laatste voeg je de stukjes appel en de citroenschil toe, en ja, je raadt het vast al: je moet het weer goed door roeren!
- Verdeel het beslag over de cakevorm en bak de appel kwark cake in 40 à 50 minuten goudbruin in het midden van de oven.
Smullen maar! Wel even goed laten afkoelen, voordat je de cake in je mond stopt, want anders brand je je tong..
Oooh jummie dit klinkt goed!!