Appelbeignets, wie is daar nou niet gek op? Heerlijke ringen fris-zoete appel, omhuld door een lekker laagje deeg. Vers en warm het allerlekkerste natuurlijk! Wist je dat je ze heel makkelijk zelf maakt? Vandaag deel ik mijn recept voor appelbeignets met je!
Recept voor appelbeignets
Om appelbeignets te maken heb je maar weinig ingrediënten nodig; alleen wat appels, ei, bloem, bakpoeder en melk. Wij gebruiken het liefst bloem met bakpoeder, zodat we zeker weten dat het beslag goed luchtig wordt, maar je kunt het in dit recept ook 1-op-1 vervangen door zelfrijzend bakmeel.
Zelf vind ik dat een appelbeignet gehuld moet zijn in een heerlijk dun laagje kaneelsuiker, maar ze zijn ook echt heel lekker met een beetje poedersuiker.
Naar recept gaanSnack voor Oudejaarsavond
Appelbeignets worden in Nederlands vaak, net als oliebollen, gezien als een snack voor Oud & Nieuw. Maar als je naar het appelseizoen kijkt (dat in Nederland over het algemeen van eind augustus tot en met november loopt) zou je eerder denken dat het een herfstrecept is! Gelukkig bepaal jij helemaal zelf wanneer je deze beignets gaat maken ;).
Hoe kun je ze het beste bewaren en opwarmen?
Appelbeignets bewaren: appelbeignets kun je het beste luchtdicht verpakken en buiten de koelkast bewaren. Op deze manier blijven ze wel tot 2 dagen goed. Wil je ze langer bewaren, dan kun je ze ook goed luchtdicht invriezen. Dan blijven ze zo’n 6 weken goed.
Appelbeignets opwarmen: als je ze dan wilt eten, is het het lekkerste als je ze opwarmt. Dit kan zowel in de oven, als in de airfyrer: 4 à 5 minuten in een voorverwarmde hete luchtoven op 180 graden Celsius. Zelfde geldt voor de airfryer – vaak zijn ze al klaar in 3 minuten, afhankelijk van jouw airfryer.
Pin dit recept om appelbeignets te maken!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Ohhh dit recept ziet er echt heerlijk uit! Wil het graag al uitproberen voor oudejaarsavond haha :p
Dankjewel! Het is ook gewoon een echt herfstgerecht nu de appeltjes in seizoen zijn 😉 dus je hoeft echt niet te wachten tot o/n