Appelbeignets

Deel met vrienden en familie

Appelbeignets, wie is daar nou niet gek op? Heerlijke ringen fris-zoete appel, omhuld door een lekker laagje deeg. Vers en warm het allerlekkerste natuurlijk! Wist je dat je ze heel makkelijk zelf maakt? Vandaag deel ik mijn recept voor appelbeignets met je!

Recept voor appelbeignets

Om appelbeignets te maken heb je maar weinig ingrediënten nodig; alleen wat appels, ei, bloem, bakpoeder en melk. Wij gebruiken het liefst bloem met bakpoeder, zodat we zeker weten dat het beslag goed luchtig wordt, maar je kunt het in dit recept ook 1-op-1 vervangen door zelfrijzend bakmeel.

Zelf vind ik dat een appelbeignet gehuld moet zijn in een heerlijk dun laagje kaneelsuiker, maar ze zijn ook echt heel lekker met een beetje poedersuiker.

Naar recept gaan

Snack voor Oudejaarsavond 

Appelbeignets worden in Nederlands vaak, net als oliebollen, gezien als een snack voor Oud & Nieuw. Maar als je naar het appelseizoen kijkt (dat in Nederland over het algemeen van eind augustus tot en met november loopt) zou je eerder denken dat het een herfstrecept is! Gelukkig bepaal jij helemaal zelf wanneer je deze beignets gaat maken ;).

Appelbeignets zelf maken

Hoe kun je ze het beste bewaren en opwarmen?

Appelbeignets bewaren: appelbeignets kun je het beste luchtdicht verpakken en buiten de koelkast bewaren. Op deze manier blijven ze wel tot 2 dagen goed. Wil je ze langer bewaren, dan kun je ze ook goed luchtdicht invriezen. Dan blijven ze zo’n 6 weken goed. 

Appelbeignets opwarmen: als je ze dan wilt eten, is het het lekkerste als je ze opwarmt. Dit kan zowel in de oven, als in de airfyrer: 4 à 5 minuten in een voorverwarmde hete luchtoven op 180 graden Celsius. Zelfde geldt voor de airfryer – vaak zijn ze al klaar in 3 minuten, afhankelijk van jouw airfryer. 

Appelbeignets

Appelbeignets, wie is daar nou niet gek op? Heerlijke ringen fris-zoete appel, omhuld door een lekker laagje deeg. Vers en warm het allerlekkerste natuurlijk! Wist je dat je ze heel makkelijk zelf maakt? Vandaag deel ik mijn recept voor appelbeignets met je!
Porties 20 kleine beignets
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
beslag rusten 20 minuten
Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

  • 100 gr bloem
  • 4 gr bakpoeder
  • 1 ei
  • 150 ml melk
  • 1 snuf zout
  • 4 appels
  • 1 liter zonnebloemolie

Kaneelsuiker

  • 100 gr fijne kristalsuiker
  • 2 theelepels kaneel

Instructies

  • Zeef 100 gr bloem samen met 4 gr bakpoeder en 1 snuf zout in een grote kom.
  • Voeg een losgeklopt 1 ei toe en vervolgens beetje bij beetje de 150 ml melk, tot je een mooi beslag hebt. Je bent op zoek naar een beslag dat ongeveer net zo dik is als dat van een Hollandse pannenkoek.
  • Laat dit beslag 30 minuten rusten. Meng ondertussen 100 gr fijne kristalsuiker en 2 theelepels kaneel door elkaar heen en leg dit op een plat bord of schaaltje.
  • Schil de 4 appels, haal het klokkenhuis eruit met een appelboor en snijd in plakken van een 0.5 centimeter dik.
    4 appels
  • Verwarm de 1 liter zonnebloemolie in een grote stevige pan (of frituur) tot 175 graden.
    1 liter zonnebloemolie
  • Dip de appelringen in het beslag en leg ze daarna direct in de olie. Bak ze aan beide kanten goudbruin, ongeveer 2 minuten per kant.
    Tip: zorg dat je vingertopjes ook een laagje beslag hebben, dan zijn ze een beetje beschermd tegen de hete olie.
  • Laat de appelbeignets kort uitlekken en haal daarna direct door de kaneelsuiker. Het blijft het beste plakken als ze nog warm zijn.
Auteur: Mariska
Gang: Snack, traktatie, Zoetigheid
Keuken: Europees, Nederlands
Trefwoord: appel, oud en nieuw

Pin dit recept om appelbeignets te maken!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Ohhh dit recept ziet er echt heerlijk uit! Wil het graag al uitproberen voor oudejaarsavond haha :p

    1. Mariska Author says:

      Dankjewel! Het is ook gewoon een echt herfstgerecht nu de appeltjes in seizoen zijn 😉 dus je hoeft echt niet te wachten tot o/n

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close