Appelcake met Speculoos swirls

Deel met vrienden en familie

Appelcake met Speculoos swirls is een heerlijke herfstcake. Het super simpele beslag klop je binnen een paar minuten in elkaar en een appeltje schillen kunnen we allemaal wel, toch? En wie is er nu niet gek op appelcake?

Appelcake

Wij gaan deze keer voor een vrij simpele basiscake met gelijke hoeveelheden bloem, boter en ei, want wat mij betreft heeft deze cake al genoeg slingers. Wat ook heel goed combineert met appel, is een yoghurt cake

Je kunt alle soorten appels gebruiken voor deze appelcake. Ik kijk meestal wat ik nog in huis heb liggen of wat er in de aanbieding is. Liefst wel met een beetje fris en een klein beetje zoet. Een Granny Smith appel zou ik bijvoorbeeld zelf niet zo snel gebruiken. Door de appeltjes te bestrooien met een beetje bloem, voordat je ze door het beslag schept, zorg je ervoor dat ze niet allemaal naar de bodem zakken tijdens het bakken.

Speculoos swirls

Appel en Speculoos passen gigantisch goed bij elkaar. Probeer maar eens een appelpartje met een beetje Speculoos, ontzettend lekker. Je kunt je dan dus wel voorstellen hoe gigalekker dat wordt in een cake. Geen fan van Speculoos? Kan het me haast niet voorstellen, maar je kunt de Speculoos ook goed vervangen door chocoladepasta, hazelnootpasta en zelfs pindakaas!

Het makkelijkste werkt het als je de Speculoos een beetje verwarmt, dan wordt het namelijk vloeibaarder. Zelf doe ik dit gewoon boven een pannetje, au bain-marie, maar het kan ook goed in de magnetron bijvoorbeeld.

Appelcake met Speculoos swirls

Appelcake met Speculoos swirls is een heerlijke herfstcake. Het super simpele beslag klop je binnen een paar minuten in elkaar en een appeltje schillen kunnen we allemaal wel, toch? En wie is er nu niet gek op appelcake?
Porties 1 cake
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten

Ingrediënten

  • 200 gr boter
  • 200 gr witte kristal suiker
  • 1 snuf zout
  • 4 stuks eieren middelgroot
  • 1 theelepel vanille extract
  • 200 gr bloem
  • 1.5 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 500 gr appels
  • 4 eetlepels Speculoos

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Vet een cakeblik in en bestuif met bloem.
  • Klop de boter, suiker en zout op hoge snelheid tot het licht en luchtig is. Zeker een paar minuten.
    200 gr boter, 200 gr witte kristal suiker, 1 snuf zout
  • Meng één voor één de eieren door het botermengsel. Voeg op het laatst ook het vanille extract toe.
    4 stuks eieren, 1 theelepel vanille extract
  • Schil de appels en snijd in blokjes. Schep hier een lepel bloem bij en schud heen en weer, zodat alle appels bedekt zijn met een beetje bloem.
    500 gr appels
  • Meng de bakpoeder en kaneel door de bloem heen en schep dit in drie delen door je beslag heen. Alleen mengen tot het gemixt is, voor de rest niet kloppen.
    200 gr bloem, 1.5 theelepel bakpoeder, 1 theelepel kaneelpoeder
  • Schep de appels er doorheen.
    500 gr appels
  • Verwarm de Speculoos tot dit vloeibaar is. Schep 1/3 van het beslag in je vorm en verdeel hier 1/2 van de Speculoos overheen. Hoeft niet super netjes te zijn.
    Herhaal en sluit af met de laatste laag beslag.
    4 eetlepels Speculoos
  • Plaats in het midden van de oven en bak in 50 - 75 minuten mooi goudbruin en totdat een prikker er schoon uit komt; dan is je cake gaar!
Auteur: Mariska
Gang: cake, Dessert, taart, Zoetigheid
Keuken: Nederlands, Westers
Trefwoord: appel, cake, speculoos

Pin deze Appelcake met Speculoos swirls!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden

appelcake met speculoos swirls

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close