Appelcake met Speculoos swirls is een heerlijke herfstcake. Het super simpele beslag klop je binnen een paar minuten in elkaar en een appeltje schillen kunnen we allemaal wel, toch? En wie is er nu niet gek op appelcake?
Appelcake
Wij gaan deze keer voor een vrij simpele basiscake met gelijke hoeveelheden bloem, boter en ei, want wat mij betreft heeft deze cake al genoeg slingers. Wat ook heel goed combineert met appel, is een yoghurt cake.
Je kunt alle soorten appels gebruiken voor deze appelcake. Ik kijk meestal wat ik nog in huis heb liggen of wat er in de aanbieding is. Liefst wel met een beetje fris en een klein beetje zoet. Een Granny Smith appel zou ik bijvoorbeeld zelf niet zo snel gebruiken. Door de appeltjes te bestrooien met een beetje bloem, voordat je ze door het beslag schept, zorg je ervoor dat ze niet allemaal naar de bodem zakken tijdens het bakken.
Speculoos swirls
Appel en Speculoos passen gigantisch goed bij elkaar. Probeer maar eens een appelpartje met een beetje Speculoos, ontzettend lekker. Je kunt je dan dus wel voorstellen hoe gigalekker dat wordt in een cake. Geen fan van Speculoos? Kan het me haast niet voorstellen, maar je kunt de Speculoos ook goed vervangen door chocoladepasta, hazelnootpasta en zelfs pindakaas!
Het makkelijkste werkt het als je de Speculoos een beetje verwarmt, dan wordt het namelijk vloeibaarder. Zelf doe ik dit gewoon boven een pannetje, au bain-marie, maar het kan ook goed in de magnetron bijvoorbeeld.
Pin deze Appelcake met Speculoos swirls!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden