Appelcompote met Aziatische kruiden

Appelcompote met gember en 5 spice
Deze appelcompote met Aziatische kruiden heeft een heerlijke, herkenbare smaak met een kleine twist. Zoet, een beetje kruidig en een beetje pit. Perfect als bijgerecht of als toetje.

Appelcompote is een heerlijk bijgerecht voor je Kerstmenu. De standaard appelcompote kennen we inmiddels wel. Hoewel daar helemaal niets mis mee is, leek het mij leuk om eens wat andere kruiden te gebruik dan alleen kaneel. We gaan de Aziatische kant op met gember (dat geeft lekker wat pit) en 5-spice. Het kruidenmengsel 5-spice bestaat uit steranijs, kruidnagel, venkelzaad, kaneel en szechuanpeper.

Appelcompote met Aziatische kruiden

Ingrediënten Appelcompote met Aziatische kruiden

4 zoete appels (ik ging voor Pink Lady appels)
30 gr verse gember
1 theelepel 5-spice
rijstazijn
1 eetlepel suiker
4-6 eetlepels water
snufje zout

Bereiding

  1. Schil de appels, verwijder het klokkenhuis en snijd in blokjes.
  2. Plaats alle ingrediënten in een kleine pan. Schep goed door, zodat alles goed met elkaar vermengd wordt. Breng kort aan de kook en zet vervolgens het vuur weer lager.
  3. Laat dit 20 tot 25 minuten lekker pruttelen, terwijl je regelmatig roert. Wil je dat de appeltjes lekker karameliseren, dan mag het vuur wat hoger. Liever gewoon lichte appeltjes houden? Zet dan de appelcompote wat zachter.
  4. Haal de appels van het vuur en prak het fijn met vork of een stamper. Je kunt de appels ook pureren, dan krijg je meer de structuur van een appelmoes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *