Appelcompote met Aziatische kruiden

Deze appelcompote met Aziatische kruiden heeft een heerlijke, herkenbare smaak met een kleine twist. Zoet, een beetje kruidig en een beetje pit. Perfect als bijgerecht of als toetje.

Appelcompote is een heerlijk bijgerecht voor je Kerstmenu. De standaard appelcompote kennen we inmiddels wel. Hoewel daar helemaal niets mis mee is, leek het mij leuk om eens wat andere kruiden te gebruik dan alleen kaneel. We gaan de Aziatische kant op met gember (dat geeft lekker wat pit) en 5-spice. Het kruidenmengsel 5-spice bestaat uit steranijs, kruidnagel, venkelzaad, kaneel enĀ szechuanpeper.

Appelcompote met Aziatische kruiden

Ingrediƫnten Appelcompote met Aziatische kruiden

4 zoete appels (ik ging voor Pink Lady appels)
30 gr verse gember
1 theelepel 5-spice
1 eetlepel rijstazijn
1 eetlepel suiker
4-6 eetlepels water
snufje zout

Bereiding

  1. Schil de appels, verwijder het klokkenhuis en snijd in blokjes. Rasp de gember heel fijn, bijvoorbeeld met een Microplane rasp.
  2. Plaats alle ingrediƫnten in een kleine pan. Schep goed door, zodat alles goed met elkaar vermengd wordt. Breng kort aan de kook en zet vervolgens het vuur weer lager.
  3. Laat dit 20 tot 25 minuten lekker pruttelen, terwijl je regelmatig roert. Wil je dat de appeltjes lekker karameliseren, dan mag het vuur wat hoger. Liever gewoon lichte appeltjes houden? Zet dan de appelcompote wat zachter.
  4. Haal de appels van het vuur en prak het fijn met vork of een stamper. Je kunt de appels ook pureren, dan krijg je meer de structuur van een appelmoes.

Pin deze Appelcompote met Aziatische kruiden!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van jeĀ PinterestĀ borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Appelcompote met gember en 5 spice

Join the Conversation

  1. Mijke Thijssen says:

    Hi Mariska,
    Dit recept klinkt lekker, maar ik heb wat vragen:
    Ik neem aan dat je de gember er geraspt of klein gesneden bij doet? Je vermeldt daar niks over.
    En hoeveel rijstazijn voeg je toe?
    Groetjes,
    Mijke

    1. Hi Mijke, ik doe het er altijd fijn geraspt bij. Ik gebruik daar altijd een microplane voor. Ik ga dat duidelijker in het recept vermelden.
      Rijstazijn is 1 eetlepel om mee te beginnen. Kan altijd meer bij als je appels erg zoet blijken te zijn

Geef een reactie

Close
Ā© Copyright FlyingFoodie
Close