Deze appelcompote met Aziatische kruiden heeft een heerlijke, herkenbare smaak met een kleine twist. Zoet, een beetje kruidig en een beetje pit. Perfect als bijgerecht of als toetje.
Heerlijk bijgerecht
Appelcompote is een heerlijk bijgerecht voor je Kerstmenu. De standaard appelcompote kennen we inmiddels wel. Hoewel daar helemaal niets mis mee is, leek het mij leuk om eens wat andere kruiden te gebruik dan alleen kaneel. We gaan de Aziatische kant op met gember (dat geeft lekker wat pit) en 5-spice. Het kruidenmengsel 5-spice bestaat uit steranijs, kruidnagel, venkelzaad, kaneel en szechuanpeper.
Ingrediënten Appelcompote met Aziatische kruiden
4 zoete appels (ik ging voor Pink Lady appels)
30 gr verse gember
1 theelepel 5-spice
1 eetlepel rijstazijn
1 eetlepel suiker
4-6 eetlepels water
snufje zout
Extra Variaties
Wil je nog een stap verder gaan met je appelcompote? Probeer dan eens variaties zoals een vleugje sinaasappelschil voor een frisse twist of een handjevol gedroogde cranberries voor een extra zoetzuur accent. Je kunt ook een scheutje van je favoriete likeur toevoegen voor een volwassen versie. Of serveer de compote met een schep vanille-ijs voor een onweerstaanbare combinatie van warm en koud.
Pin deze Appelcompote met Aziatische kruiden!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Hi Mariska,
Dit recept klinkt lekker, maar ik heb wat vragen:
Ik neem aan dat je de gember er geraspt of klein gesneden bij doet? Je vermeldt daar niks over.
En hoeveel rijstazijn voeg je toe?
Groetjes,
Mijke
Hi Mijke, ik doe het er altijd fijn geraspt bij. Ik gebruik daar altijd een microplane voor. Ik ga dat duidelijker in het recept vermelden.
Rijstazijn is 1 eetlepel om mee te beginnen. Kan altijd meer bij als je appels erg zoet blijken te zijn